Resultat 1 till 3 av 3

Ämne: Dröna i USA

 1. #1
  Besatt medlem
  Reg.datum
  feb 2008
  Inlägg
  133
  Karma
  13

  Standard Dröna i USA

  Hej gott folk.

  Jag ska över till Hawaii och San Fransisco i januari...och tänkte använda drönare till några sekvenser som ska användas i en dokumentärfilm.
  Någon som vet om det är tillåtet att ta med sig drönare in till staterna samt om det är OK att filma med dem där?

 2. #2
  Nybörjare
  Reg.datum
  jun 2018
  Inlägg
  5
  Karma
  0

  Standard

  Vet inte till 100 % att det är okej, men har haft kompisar över och filmat och det har inte varit några problem Tror det fungerar lite som i Sverige att du får filma överallt bara du inte kränker andra personer ( som att åka in på någons privata tomt och filma )

 3. #3
  Besatt medlem Peuss avatar
  Reg.datum
  feb 2007
  Inlägg
  755
  Karma
  14

  Standard

  Hej. Allt beror på. Drönaren är ok att ta in men hur du fraktar batterierna är lite känsligt, och speciellt för större drönare med stora batterier.
  Sedan har olika delstater olika bestämmelser samt i likhet med Sverige så finns det flera områden där det råder flygförbud och det är i regel fler USA än i Sverige iom att de flesta state parks mm har flygförbud.
  Mitt tips är att via Facebook (skaffa Facebook vid avsaknad av detta) ansluta sig till lämplig grupp likt - OFFICIAL DJI OWNERS GROUP - (om du har en DJI drönare). Den gruppen har 80 000 medlemmar varav de flesta i USA och de kan bättre hjälpa dig skulle jag gissa. Annars är google din vän, googlade: Hawaii Drone Laws - http://www.droneguru.net/hawaii-drone-laws/

  Lycka till, mvh /Pontus w