Resultat 1 till 8 av 8

Ämne: Premiere Pro älskar och hatar..tips hårdvara

  1. #1
    Besatt medlem anders10s avatar
    Reg.datum
    feb 2005
    Ort
    Smygehamn
    Inlägg
    748
    Karma
    14

    Fråga Premiere Pro älskar och hatar..tips hårdvara

    Hej!

    Som rubriken antyder så älskar jag och hatar detta program.. Har klippt med det ett par år nu och lärt mig det hyfsat och jag gillar det verkligen när det fungerar. Jobbade senast på en dokumentär som blev klar i förra månaden och var ganska omfattande i material, dock användes inte så extremt med effekter men det blev en del ljudspår/musik/stillbilder/rörlig bild, text etc, det vanliga helt enkelt. Har haft extremt många kraschar där programmet fullständigt hänger/låser sig och fryser till is. Det kan nog räknas i hundratal under den sista månaden som dessa kraschar inträffade. Klippte vi fem timmar på en dag så kanske det rörde sig om 15-20 gånger. Oftast räckte det med att starta om datorn och fortsätta till nästa frysning men har varit i kontakt med Adobe så många gånger att det inte går att räkna då de fått fjärrstyra och rätta till problemen. Därför så hatar jag detta hemska program! Samtidigt är det ju fantastiskt när det fungerar! Har vid ett par tillfällen bett teknikern gå in och kolla min dator om han eller hon kunnat peka på en svag länk men de säger alla att min dator bör räcka. Detta handlar inte om 4k redigering utan vanlig hd.
    Det jag själv tror kan vara den svaga länken är processorn som har hängt med ett tag och det är en i5 2500k vilken i och för sig många säger vara mycket bra. Nvidia Geforce GTX960, 16 ram ssd + vanliga.

    Är på gång in i ett nytt projekt men känner att jag vågar inte fortsätta så här då det ger mig svaga nerver.. Flera har rekommenderat Final Cut X och menar att det är betydligt smidigare och stabilare.
    Samma sak i det avseendet med Premiere, det hackar och hänger sig på tidslinjen konstant. Håller på att få gråa hår emellanåt när man ska gå tillbaks och kolla. I alla fall säger personerna jag pratat med att Final Cut inte håller på sådär.
    Vill inte ge mig på varken Sony vegas eller Edius utan hålla mig till de stora eftersom jag är ganska oteknisk och beroende av att kunna få tips på nätet. Alltid bra med många användare som blir = många tips!

    Frågan är vad ni som är tekniskt duktiga att jag ska göra? Uppgradera datorn med en ny processor och lite annat och hoppas på det bästa eller lämna Adobe och satsa på Final Cut och i så fall hur pass kraftig Mac bör man ha som är lagom för uppgiften. Inget överdrivet. Spelar aldrig och det kommer inte att bli tal om 4k. Inte nu och inte sen! Blir ju ganska dyr fråga i så fall. Samtidigt så måste jag ha ett fungerande system.

    Mycket tacksam för alla svar!

    Vänligen
    Anders
    Senast redigerad av anders10 den 2018-04-21 klockan 06:51.

  2. #2
    Besatt medlem Max_Hs avatar
    Reg.datum
    jun 2006
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    5 677
    Karma
    17

    Standard

    Rätt trist, men även om det kan trassla så låter 15-20ggr/dag rätt ordentligt mycket. Vad har du för material, hårddiskar, etc?

  3. #3
    Besatt medlem
    Reg.datum
    aug 2008
    Inlägg
    245
    Karma
    10

    Standard

    Jag skulle byta program
    Senast redigerad av Aettan den 2018-04-29 klockan 15:05.

  4. #4
    Besatt medlem anders10s avatar
    Reg.datum
    feb 2005
    Ort
    Smygehamn
    Inlägg
    748
    Karma
    14

    Standard

    Ja det är kanske läge för att byta nu! Fast så är jag van vid Premiere och extremt trög vad gäller lära mig nya program. De har ju tots allt varit schyssta på Adobe och villigt hjälpt mig varje gång det strulat.
    OP och övriga program ligger på en ssd, men materialet där jag importerar på en vanlig mekanisk. Kanske läge att byta den till att börja med? Nu var det ett extremt stort projekt med filmmaterial efter sex års inspelningar. Så, visst det bör ju också påverka negativt. Står i valet och kvalet vad man skulle kunna satsa på istället i så fall. Hatar när det klyddar konstant och när man knappt vågar röra datorn innan det är totalkrasch igen. Det skulle väl bli Final Cut då men då får man skaffa mac och det är ju inte gratis direkt

  5. #5
    Besatt medlem
    Reg.datum
    aug 2008
    Inlägg
    245
    Karma
    10

    Standard

    Davinci Resolve finns i en gratisversion som är väldigt kraftfull och finns till både mac och pc. Testa med en SSD till rå filerna det kanske kan hjälpa men övrig hårdvara bör ju matcha prestanda mässigt också

  6. #6
    Besatt medlem ghijohanssons avatar
    Reg.datum
    sep 2012
    Ort
    Lund
    Inlägg
    461
    Karma
    6

    Standard

    Aettan, då du är bekant med Davinci Resolve Lite så kanske du kan besvara en fråga. Jag laddade ner programmet för några år sedan. Varpå jag upptäckte att man måste vara inloggad när man använder det. Vilket gjorde det obrukbart för mig eftersom jag normalt sett är nedkopplad när jag redigerar. Är det fortfarande likadant?

  7. #7
    Besatt medlem
    Reg.datum
    aug 2008
    Inlägg
    245
    Karma
    10

    Standard

    Citat Ursprungligen postat av ghijohansson Visa inlägg
    Aettan, då du är bekant med Davinci Resolve Lite så kanske du kan besvara en fråga. Jag laddade ner programmet för några år sedan. Varpå jag upptäckte att man måste vara inloggad när man använder det. Vilket gjorde det obrukbart för mig eftersom jag normalt sett är nedkopplad när jag redigerar. Är det fortfarande likadant?
    Jag har kört Davinci Resolve sedan version 11 tror jag och har aldrig stött på att jag måste logga in så jag undrar om du inte av misstag laddade ner pro versionen istället för gratisversionen. Men oavsett så nu för tiden behöver du inte vara inloggad. Gratisversionen är riktigt kraftfull och jag har aldrig upplevt att jag behöver betal/pro versionen. Jag tror också från och med version 14 att det är lättare att hantera för datorn också mot äldre versioner. Nu kommer snart version 15 att släppas så passa på att ladda ner 14 innan den går ur tiden så du har den också.

    Lycka till

    Edit: ned laddnings länken ligger under support för både version 14 och 15 och du ska satsa på Resolve 14.3 och inte Resolve 14.3 Studio som är pro versionen. Version 15 verkar bara finnas i en beta version ännu men det är lite oklart som jag upplever det. Scrolla ner under downloads till vänster så ser du filerna.

    https://www.blackmagicdesign.com/sup...lve-and-fusion
    Senast redigerad av Aettan den 2018-05-17 klockan 22:07.

  8. #8
    Besatt medlem ghijohanssons avatar
    Reg.datum
    sep 2012
    Ort
    Lund
    Inlägg
    461
    Karma
    6

    Standard

    Tack för svar, då får jag ge programmet en ny chans till vintern när jag är mindre upptagen.