Resultat 1 till 9 av 9

Ämne: GH5: artifakter i solljus?

  1. #1
    Nybörjare
    Reg.datum
    dec 2016
    Inlägg
    9
    Karma
    0

    Fråga GH5: artifakter i solljus?

    Jag håller på att testa min nya Panasonic GH5 och har mest provat inomhus hittills, på grund av väder. Efter att ha provat att filma i solljus så har jag noterat problem med filerna vid uppspelning. Har använt C4K-formatet, precis som tidigare tester och har inte haft några problem med materialet hittills. Bitraten och minneskortet borde inte vara något problem, då jag använder ett Lexar Professional UHS-II som ska klara 260 MB/S. Laddade upp ett kort klipp till drive och delar det här, så ni kan se vad problemet är.

    https://drive.google.com/open?id=0Bx...DJjS0JKMkQzc3M

    Några tankar om vad problemet kan vara?
    Lärare.

  2. #2
    Besatt medlem
    Reg.datum
    jun 2011
    Ort
    Berlin
    Inlägg
    1 295
    Karma
    8

    Standard

    Såg hela 0 artifakter. Men du vill kanske skaffa ett stativ.
    TOBIAS NILSSON - F I L M F O T O G R A F

    http://www.imdb.com/name/nm5000908/

  3. #3
    Nybörjare
    Reg.datum
    dec 2016
    Inlägg
    9
    Karma
    0

    Standard

    Såg inte heller några när jag tittade på filmen i drive. Kanske är det bara så att datorn hade problem med uppspelningen av någon anledning, men VLC brukar kunna spela upp det mesta utan problem och problemen återkom varje gång jag spelade upp.
    Lärare.

  4. #4
    Besatt medlem Max_Hs avatar
    Reg.datum
    jun 2006
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    5 673
    Karma
    17

    Standard

    Ser inga problem i filen i PPro heller.

  5. #5
    Nybörjare
    Reg.datum
    dec 2016
    Inlägg
    9
    Karma
    0

    Standard

    Funkade tydligen i Premiere även för mig men dock blev programmet instabilt när jag försökte ladda in flera olika klipp. Antar att det är något som fixas i kommande uppdateringar och det viktigaste är ju att kameran fungerar. Jag är nöjd med bildkvalitén i alla fall.
    Lärare.

  6. #6
    Besatt medlem
    Reg.datum
    jun 2011
    Ort
    Berlin
    Inlägg
    1 295
    Karma
    8

    Standard

    Citat Ursprungligen postat av MultiMediaMange Visa inlägg
    Funkade tydligen i Premiere även för mig men dock blev programmet instabilt när jag försökte ladda in flera olika klipp. Antar att det är något som fixas i kommande uppdateringar och det viktigaste är ju att kameran fungerar. Jag är nöjd med bildkvalitén i alla fall.
    Kasta en nit mot Adobe sådär när du fått allt att funka Är PPro "instabilt" så börja med att se till att du har de senaste codecs installerade, att din media cache och mediafiler finns på stabila diskar, och fungerar det fortfarande halvtaskigt kan du alltid posta dina specs så kan nog Max säga ett eller annat om vad problemet kan tänkas vara
    TOBIAS NILSSON - F I L M F O T O G R A F

    http://www.imdb.com/name/nm5000908/

  7. #7
    Besatt medlem
    Reg.datum
    jan 2011
    Ort
    Gävle
    Inlägg
    749
    Karma
    7

    Standard

    Det är ju dock "känt" att Premiere har problem med 10-bit (och kanske även i andra fall) från GH5. Har inte läst in mig så mycket på det rent tekniskt, men en snabb googling bör ge resultat om man är intresserad. Kanske är fixat i senaste versionen dock.

  8. #8
    Besatt medlem Max_Hs avatar
    Reg.datum
    jun 2006
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    5 673
    Karma
    17

    Standard

    Finns ett känt problem, specifikt med 10-bit filer från GH5. Fixas (väldigt) snart. Kom på att jag körde den fixade versionen när jag testade. . .

  9. #9
    Besatt medlem Max_Hs avatar
    Reg.datum
    jun 2006
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    5 673
    Karma
    17

    Standard

    Note: Problemen med GH5s 10-bitar bild är inte fixat i 2017.1 - förhoppningsvis i 2017.1.1 som kommer senare i vår. . .