Sidan 2 av 5 FörstaFörsta 12345 SistaSista
Resultat 26 till 50 av 125

Ämne: Recension Blackmagic Pocket Cinema

  1. #26
    Besatt medlem
    Reg.datum
    feb 2011
    Inlägg
    286
    Karma
    9

    Standard

    Låter kanon, tack för svaren!

    Sen om man redan har objektiv som man är nöjd med, rekommenderar du att köpa någon sorts Canon-adapter, eller skulle det vara smartare att köpa nya objektiv?

  2. #27
    Besatt medlem
    Reg.datum
    mar 2008
    Ort
    Västerås
    Inlägg
    328
    Karma
    12

    Standard

    Citat Ursprungligen postat av gonefishing Visa inlägg
    Låter kanon, tack för svaren!

    Sen om man redan har objektiv som man är nöjd med, rekommenderar du att köpa någon sorts Canon-adapter, eller skulle det vara smartare att köpa nya objektiv?
    Det jobbiga med just Canon är att om det är elektroniska objektiv så finns det knappt några vettiga adapters som kan kontrollera bländaren. På tex Nikon osv så är det inget problem.
    Det har ryktats i evigheter om en EF-m4/3 speed booster men vem vet när den kommer.

    En annan sak att tänka på är att du får ta brännvidden gånger 3 dvs tex ett 50/1.4 blir ett 150mm på bmpcc. Enkelt att få till bra tele men lurigt med vidvinklar.

  3. #28
    Besatt medlem
    Reg.datum
    jun 2011
    Ort
    Berlin
    Inlägg
    1 297
    Karma
    10

    Standard

    Citat Ursprungligen postat av lobbamobba Visa inlägg
    Det jobbiga med just Canon är att om det är elektroniska objektiv så finns det knappt några vettiga adapters som kan kontrollera bländaren. På tex Nikon osv så är det inget problem.
    Det gäller precis samma sak för Nikon som för Canon. Du tappar all kommunikation mellan objektiv och kamera. Finns EOS-M43 samt NIK-M43 adapters med separat iris för bländarkontroll.
    TOBIAS NILSSON - F I L M F O T O G R A F

    http://www.imdb.com/name/nm5000908/

  4. #29
    Besatt medlem
    Reg.datum
    mar 2008
    Ort
    Västerås
    Inlägg
    328
    Karma
    12

    Standard

    Citat Ursprungligen postat av Tolin Visa inlägg
    Det gäller precis samma sak för Nikon som för Canon. Du tappar all kommunikation mellan objektiv och kamera. Finns EOS-M43 samt NIK-M43 adapters med separat iris för bländarkontroll.
    Det var inte riktigt så jag menade. Nikon adapters och främst speed bosstern kan kontrolera bländaren på Nikon objektivt med ett manuellt reglage. Det kan inte en EF adapter utan elektronik eller en extra bländare. Dessutom finns det ingen EF speed booster i handel idag till m4/3, bara till NEX. Men som sagt, det ska ju komma en i framtiden.

  5. #30
    Besatt medlem
    Reg.datum
    jun 2011
    Ort
    Berlin
    Inlägg
    1 297
    Karma
    10

    Standard

    Citat Ursprungligen postat av lobbamobba Visa inlägg
    Det var inte riktigt så jag menade. Nikon adapters och främst speed bosstern kan kontrolera bländaren på Nikon objektivt med ett manuellt reglage. Det kan inte en EF adapter utan elektronik eller en extra bländare. Dessutom finns det ingen EF speed booster i handel idag till m4/3, bara till NEX. Men som sagt, det ska ju komma en i framtiden.
    Såg inte att Gonefishing nämnde att frågan gällde just Metabones Speed Booster i sitt inlägg, så antog att när han sa Adapter menade han Adapter.
    TOBIAS NILSSON - F I L M F O T O G R A F

    http://www.imdb.com/name/nm5000908/

  6. #31
    Besatt medlem
    Reg.datum
    mar 2008
    Ort
    Västerås
    Inlägg
    328
    Karma
    12

    Standard

    Citat Ursprungligen postat av Tolin Visa inlägg
    Såg inte att Gonefishing nämnde att frågan gällde just Metabones Speed Booster i sitt inlägg, så antog att när han sa Adapter menade han Adapter.
    Varken han eller jag pratar om just Metabones Speed Booster. Och det var mig du citerade. Skitsamma, jag förtydligar igen.
    Det enda jag menade var att just EF kräver krångliga elektroniska adapters eller en separat bländarring. Vilket tex Nikon Adapters inte gör och tex EF till Nex speedboostern som har kontakter från början.
    Det var mitt svar på om jag skulle behålla EF-objektiv. Med andra ord, Ja om du pallar krångel.
    Personligen har jag lite EF-objektiv till min BMCC men har aldrig pallat att skaffa adapters så jag kan ha dem på min BMPCC.

    Bara IMO och alla gör såklart som de vill.

  7. #32
    Besatt medlem
    Reg.datum
    jun 2011
    Ort
    Berlin
    Inlägg
    1 297
    Karma
    10

    Standard

    Citat Ursprungligen postat av lobbamobba Visa inlägg
    Varken han eller jag pratar om just Metabones Speed Booster. Och det var mig du citerade. Skitsamma, jag förtydligar igen.
    Det enda jag menade var att just EF kräver krångliga elektroniska adapters eller en separat bländarring. Vilket tex Nikon Adapters inte gör och tex EF till Nex speedboostern som har kontakter från början.
    Det var mitt svar på om jag skulle behålla EF-objektiv. Med andra ord, Ja om du pallar krångel.
    Personligen har jag lite EF-objektiv till min BMCC men har aldrig pallat att skaffa adapters så jag kan ha dem på min BMPCC.

    Bara IMO och alla gör såklart som de vill.
    Nikon-adaptrar krävde också en separat bländarring senast jag kikade på saken. Underbart om jag missat något dock! Länka gärna
    TOBIAS NILSSON - F I L M F O T O G R A F

    http://www.imdb.com/name/nm5000908/

  8. #33
    Besatt medlem
    Reg.datum
    mar 2008
    Ort
    Västerås
    Inlägg
    328
    Karma
    12

    Standard

    Citat Ursprungligen postat av Tolin Visa inlägg
    Nikon-adaptrar krävde också en separat bländarring senast jag kikade på saken. Underbart om jag missat något dock! Länka gärna
    EF adaptrar sånär som på de krångliga med elektronik eller EF till NEX speed boostern med kontakter kräver som du själv påpekat en separat bländare, dvs en separat iris.
    Så är inte fallet med Nikon adapters eftersom den kan manuellt styra irisen i Nikonobjektivet, det blir alltså bara en iris.

    googla "nikon to m4/3 adapter" så är det typ träffarna 1 till 10000

  9. #34
    Besatt medlem
    Reg.datum
    jun 2011
    Ort
    Berlin
    Inlägg
    1 297
    Karma
    10

    Standard

    Citat Ursprungligen postat av lobbamobba Visa inlägg
    EF adaptrar sånär som på de krångliga med elektronik eller EF till NEX speed boostern med kontakter kräver som du själv påpekat en separat bländare, dvs en separat iris.
    Så är inte fallet med Nikon adapters eftersom den kan manuellt styra irisen i Nikonobjektivet, det blir alltså bara en iris.
    Hittade vad du menade! Schysst! Vet du om irisändringarna via ringen registreras i kameran på något vis? Har hållt mig undan objektiv utan bländarring fram tills nu för att jag inte haft något bra sätt att kunna avgöra vilket bländarsteg jag ligger på.
    TOBIAS NILSSON - F I L M F O T O G R A F

    http://www.imdb.com/name/nm5000908/

  10. #35
    Besatt medlem
    Reg.datum
    mar 2008
    Ort
    Västerås
    Inlägg
    328
    Karma
    12

    Standard

    Citat Ursprungligen postat av Tolin Visa inlägg
    Hittade vad du menade! Schysst! Vet du om irisändringarna via ringen registreras i kameran på något vis? Har hållt mig undan objektiv utan bländarring fram tills nu för att jag inte haft något bra sätt att kunna avgöra vilket bländarsteg jag ligger på.
    Nej det kan den inte visa utan man får gå på markeringarna på adaptern. Skalan blir ju lite annan då beroende på vad maximal bländare på objektivet är. Typ om maximal bländare är 2.0 så blir 1 = f2.0 och 2= f2.8 osv.

  11. #36
    Besatt medlem
    Reg.datum
    jun 2011
    Ort
    Berlin
    Inlägg
    1 297
    Karma
    10

    Standard

    Citat Ursprungligen postat av lobbamobba Visa inlägg
    Nej det kan den inte visa utan man får gå på markeringarna på adaptern. Skalan blir ju lite annan då beroende på vad maximal bländare på objektivet är. Typ om maximal bländare är 2.0 så blir 1 = f2.0 och 2= f2.8 osv.
    Såpass alltså. Tänkte på hur hastigheten ökar med Speed Boostern och hur varje lens som skiljer sig i högsta bländarsteg behöver anpassas.
    Men det vart ju ifallafall goda nyheter med irisen :Bire
    TOBIAS NILSSON - F I L M F O T O G R A F

    http://www.imdb.com/name/nm5000908/

  12. #37
    Besatt medlem
    Reg.datum
    feb 2011
    Inlägg
    286
    Karma
    9

    Standard

    Om jag har förstått det rätt, så skall den gå att använda Micro 4/3 objektiv direkt på BMPCC? Är det det som rekommenderas om man vill köpa nya objektiv?
    Behöver ett vanligt fast runt 35mm, en extrem vidvinkel och möjligtvis ett macro.

  13. #38
    Besatt medlem
    Reg.datum
    mar 2008
    Ort
    Västerås
    Inlägg
    328
    Karma
    12

    Standard

    Ja m4/3 objektiv funkar direkt. Ett som skulle motsvara ca 35mm är det kommande Panasonic/Leica 15/1.7. Tills dess har du Olympus 12/2.0 och Panasonic 14/2.5.

    Extrem vidvinkel är svårt utan speed booster om du inte vill ha fisheye.
    Det vidaste är tex Panasonic 7-14mm men den är inte så snabb.

  14. #39
    Besatt medlem
    Reg.datum
    jun 2009
    Inlägg
    147
    Karma
    11

    Standard

    Tack för filmerna och recensionerna. Skall inköpa en BMPCC. Tänkte fråga er om ni vet ifall det blir någon skillnad på kameran om man tex köper den från webhallen eller om man alternativ köper denna Blackmagic Design Blackmagic Pocket Cinema Camera 9338716001938 | eBay

    MVH Axel

  15. #40
    Besatt medlem
    Reg.datum
    jun 2011
    Ort
    Berlin
    Inlägg
    1 297
    Karma
    10

    Standard

    Citat Ursprungligen postat av amazon Visa inlägg
    Tack för filmerna och recensionerna. Skall inköpa en BMPCC. Tänkte fråga er om ni vet ifall det blir någon skillnad på kameran om man tex köper den från webhallen eller om man alternativ köper denna Blackmagic Design Blackmagic Pocket Cinema Camera 9338716001938 | eBay

    MVH Axel
    Ingen skillnad på kameran.
    TOBIAS NILSSON - F I L M F O T O G R A F

    http://www.imdb.com/name/nm5000908/

  16. #41
    Besatt medlem
    Reg.datum
    mar 2008
    Ort
    Västerås
    Inlägg
    328
    Karma
    12

    Standard

    Citat Ursprungligen postat av amazon Visa inlägg
    Tack för filmerna och recensionerna. Skall inköpa en BMPCC. Tänkte fråga er om ni vet ifall det blir någon skillnad på kameran om man tex köper den från webhallen eller om man alternativ köper denna Blackmagic Design Blackmagic Pocket Cinema Camera 9338716001938 | eBay

    MVH Axel
    Som sagt ovan, den är inte regions baserad utan samma i alla länder.

  17. #42
    Besatt medlem
    Reg.datum
    mar 2008
    Ort
    Västerås
    Inlägg
    328
    Karma
    12

    Standard

    Nytt gammalt vintage objektiv. Inte skarpt men kul
    https://www.youtube.com/watch?v=pvOTbGGsg6k

  18. #43
    Besatt medlem
    Reg.datum
    aug 2008
    Inlägg
    335
    Karma
    12

    Standard

    Jag tror det är bäst att köpa den inom sverige faktiskt, jag köpte en från Tyskland och den fungerar inte. Det senaste jag hörde från säljaren är att jag får stå för frakten själv för att byta ut den eller laga den vilket dom nu gör. Det vill säga minst ett par tusen till! Tror det här är nån tysk grej för enligt EUs konsumentskydd så ska det inte fungera så.

    Kanske kan vara bra att tänka på!

    Jag har testat allt som går att testa rätt sd kort och allt, testat att formatera kortet både med pc och mac med båda rekommenderade formaten men tji. Den funkar helt enkelt inte vill inte spela in och det är ju det viktigaste typ.
    Senast redigerad av Aettan den 2014-02-16 klockan 22:47.

  19. #44
    Besatt medlem
    Reg.datum
    mar 2008
    Ort
    Västerås
    Inlägg
    328
    Karma
    12

    Standard

    Citat Ursprungligen postat av Aettan Visa inlägg
    Jag tror det är bäst att köpa den inom sverige faktiskt, jag köpte en från Tyskland och den fungerar inte. Det senaste jag hörde från säljaren är att jag får stå för frakten själv för att byta ut den eller laga den vilket dom nu gör. Det vill säga minst ett par tusen till! Tror det här är nån tysk grej för enligt EUs konsumentskydd så ska det inte fungera så.

    Kanske kan vara bra att tänka på!

    Jag har testat allt som går att testa rätt sd kort och allt, testat att formatera kortet både med pc och mac med båda rekommenderade formaten men tji. Den funkar helt enkelt inte vill inte spela in och det är ju det viktigaste typ.
    Ett par tusen!!!?
    Ska du skicka den med taxi eller varför kostar det så mycket? Ett två dagars express från Kina eller USA kostar ju typ 250 spänn.

    Trist oavsett,
    Vad hade du för SD-kort, (antar SanDisk Extreme Pro 95mb/s eftersom du skriver att du har rätt sort, men endå nyfiken)?
    Får du felmedelanden på displayen innan eller står det "ready"?
    Vad händer när du trycker på "REC", inget eller blinkar "REC"?

    Hoppas det löser sig.
    Senast redigerad av lobbamobba den 2014-02-17 klockan 10:32.

  20. #45
    Besatt medlem
    Reg.datum
    jun 2011
    Ort
    Berlin
    Inlägg
    1 297
    Karma
    10

    Standard

    Citat Ursprungligen postat av lobbamobba Visa inlägg
    Ett par tusen!!!?
    Ska du skicka den med taxi eller varför kostar det så mycket? Ett två dagars express från Kina eller USA kostar ju typ 250 spänn.

    Trist oavsett,
    Vad hade du för SD-kort, (antar SanDisk Extreme Pro 95mb/s eftersom du skriver att du har rätt sort, men endå nyfiken)?
    Får du felmedelanden på displayen innan eller står det "ready"?
    Vad händer när du trycker på "REC", inget eller blinkar "REC"?
    Min magkänsla säger mig att "Rätt minneskort" i det här fallet enbart innebär att det passar i kameran.
    TOBIAS NILSSON - F I L M F O T O G R A F

    http://www.imdb.com/name/nm5000908/

  21. #46
    Besatt medlem
    Reg.datum
    mar 2008
    Ort
    Västerås
    Inlägg
    328
    Karma
    12

    Standard

    Citat Ursprungligen postat av Tolin Visa inlägg
    Min magkänsla säger mig att "Rätt minneskort" i det här fallet enbart innebär att det passar i kameran.
    Blev som sagt lite nyfiken jag med. Finns ju såklart de som fått trasiga kameror men jag har aldrig hört att den bara skulle vägra.

  22. #47
    Besatt medlem
    Reg.datum
    aug 2008
    Inlägg
    335
    Karma
    12

    Standard

    Rätt minneskort innebär rätt minneskort i det här fallet dvs Sandisk Extreme kortet som enligt alla ink tillverkaren ska fungera. Den blinkar en gång. Frakten med UPS kostar över tusen spänn enkel resa, den kom med UPS men det kanske finns billigare.

    För att spara tid så har jag som sagt provat allt .

  23. #48
    Besatt medlem
    Reg.datum
    jun 2011
    Ort
    Berlin
    Inlägg
    1 297
    Karma
    10

    Standard

    Citat Ursprungligen postat av Aettan Visa inlägg
    Rätt minneskort innebär rätt minneskort i det här fallet dvs Sandisk Extreme kortet som enligt alla ink tillverkaren ska fungera. Den blinkar en gång. Frakten med UPS kostar över tusen spänn enkel resa, den kom med UPS men det kanske finns billigare.

    För att spara tid så har jag som sagt provat allt .
    Du har formaterat kortet samt uppdaterat kameran till senaste firmware-version?
    TOBIAS NILSSON - F I L M F O T O G R A F

    http://www.imdb.com/name/nm5000908/

  24. #49
    Besatt medlem
    Reg.datum
    aug 2008
    Inlägg
    335
    Karma
    12

    Standard

    Yes och även testat att gå tillbaka till tidigare version och även tillbaka upp igen. Det som är riktigt skumt är att den faktiskt funkat en kort stund två gånger med två olika Trancsend kort med samma specar. Med rätt kort är det tji.

    Jag har både mac och pc och har givetvis testat att formatera på båda. Allt funkar i övrigt som det ska men inte inspelning.

    Jag har även testat att ladda batteriet fullt i en extern laddare.

    Har varit i kontakt med konsument europa och givetvis är det så att säljaren står för frakten vid felaktig produkt.

    Vi får se vad det här landar men oavsett så har jag en jäkla snygg brevpress i alla fall.

    Jag köpte även en ATEM television studio och den funkar så ett av två kanske man får nöja sig med när man köper i tyskland.

    ATEMen har jag när jag sänder web tv. Har ett Intensity Pro Pcie kort som den skickar program ut till. Kör två macar till det och det funkar kanon bra. Finns det intresse kanske jag kan posta kopplings schemat.
    Senast redigerad av Aettan den 2014-02-17 klockan 12:38.

  25. #50
    Besatt medlem
    Reg.datum
    mar 2008
    Ort
    Västerås
    Inlägg
    328
    Karma
    12

    Standard

    Citat Ursprungligen postat av Aettan Visa inlägg
    Yes och även testat att gå tillbaka till tidigare version och även tillbaka upp igen. Det som är riktigt skumt är att den faktiskt funkat en kort stund två gånger med två olika Trancsend kort med samma specar. Med rätt kort är det tji.

    Jag har både mac och pc och har givetvis testat att formatera på båda. Allt funkar i övrigt som det ska men inte inspelning.

    Jag har även testat att ladda batteriet fullt i en extern laddare.

    Har varit i kontakt med konsument europa och givetvis är det så att säljaren står för frakten vid felaktig produkt.

    Vi får se vad det här landar men oavsett så har jag en jäkla snygg brevpress i alla fall.

    Jag köpte även en ATEM television studio och den funkar så ett av två kanske man får nöja sig med när man köper i tyskland.

    ATEMen har jag när jag sänder web tv. Har ett Intensity Pro Pcie kort som den skickar program ut till. Kör två macar till det och det funkar kanon bra. Finns det intresse kanske jag kan posta kopplings schemat.
    Skumt, allt pekar på att det är fel på kortet. Speciellt om den blinkar dvs "drop frames". Men har du testat med flera så är det uppenbarligen något annat.
    Hinner det hamna några bildrutor på kortet?
    Är det Prores eller Raw?
    Du råkar inte bo i Västerås eller känner någon med en bmpcc, isåfall hade vi kunnat utesluta kortet och formateringen genom att testa ett som vi vet funkar?
    Har du länk till Trancsend kortet?