Resultat 1 till 10 av 10

Ämne: Transparant

  1. #1
    Medlem
    Reg.datum
    mar 2013
    Inlägg
    30
    Karma
    0

    Standard Transparant

    . Hur gör man för att bakgrunden ska bli transparant i Premiere Pro 6? Tex så man i ett projekt kan skapa en slutvinjett som man kan använda på andra filmer. Gör man bara rakt av blir det ju svart bakgrund...?
    YMSE

  2. #2
    Besatt medlem StenRs avatar
    Reg.datum
    mar 2006
    Ort
    Huddinge
    Inlägg
    3 005
    Karma
    17

    Standard

    Se till att Background inte är ifyllt på texten om du använder Titler-verktyget. Om du ska använda en egen animering som vinjett måste du spara den med transparent bakgrund (alpha-kanal).
    StenR (Canon XC10/550D+ML/50D+MLRAW, Shoot35-rigg, Rode boom, NTG-2, Zoom H1, Steadicam Merlin, Steadicam Jr, Hague dolly, Adobe CC, Filmconvert, Neat Video, Magic Bullet, StoryboardQuick, ProductionMinds)
    http://www.stenrosendahl.com
    “It always seems impossible until it’s done.” - Nelson Mandela

  3. #3
    Medlem
    Reg.datum
    mar 2013
    Inlägg
    30
    Karma
    0

    Standard

    Hej. Det där hänger jag inte med på. Titel mm funkar bra. Men jag her en sekvens med en logga mm. som jag vill kunna lägga på andra filmer. dvs en kort film snutt som jag vill ha transparetn bakgrund på. Hur spar jag den....alpha-kanal?
    YMSE

  4. #4
    Besatt medlem
    Reg.datum
    maj 2010
    Inlägg
    355
    Karma
    10

    Standard

    Bäst är att göra den i photoshop eller after effects med alfakanal. Alternativ 2 är att återanvända sekvensen. Alternativ3 att spara den med bakgrund i avvikande färg och göra den färgen transparent med color key el. dyl.

  5. #5
    Medlem
    Reg.datum
    mar 2013
    Inlägg
    30
    Karma
    0

    Standard

    Alt 3, då använder man color key i den nya sekvensen där loggan ska användas? Det går alltså inte att spara den genomskinlig så som en psd fil tex. Loggan är gjord i photoshop men animeringen i PrPro. Borde väll gjort det i After Effects direkt men men...
    YMSE

  6. #6
    Besatt medlem jbergmans avatar
    Reg.datum
    sep 2003
    Ort
    stockholm
    Inlägg
    2 125
    Karma
    18

    Standard

    Det är bara att exportera från Premiere i ett format som stöder alpha-kanal, dvs transparens. Quicktime Animation t ex. Se bara till att kryssa i RGB+Alpha vid export.

    /Jakob

  7. #7
    Medlem
    Reg.datum
    mar 2013
    Inlägg
    30
    Karma
    0

    Standard

    Det där låter ju bra. Kollade lite och ställde för Quick och animation. Kryssar man Alpha+RGB någon annan stans än i export rutan?
    YMSE

  8. #8
    Medlem
    Reg.datum
    mar 2013
    Inlägg
    30
    Karma
    0

    Standard

    Color key funkar ju bra. Tack för det tipset!! Men om man kan spara direkt med transp bakgrund är det ju än bättre... Hittar inte kryssrutor för Alpha och RGB dock, kanske blind...
    YMSE

  9. #9
    Besatt medlem StenRs avatar
    Reg.datum
    mar 2006
    Ort
    Huddinge
    Inlägg
    3 005
    Karma
    17

    Standard

    Om man väljer 32-bitars djup vid export så inkluderar det alfakanal.
    StenR (Canon XC10/550D+ML/50D+MLRAW, Shoot35-rigg, Rode boom, NTG-2, Zoom H1, Steadicam Merlin, Steadicam Jr, Hague dolly, Adobe CC, Filmconvert, Neat Video, Magic Bullet, StoryboardQuick, ProductionMinds)
    http://www.stenrosendahl.com
    “It always seems impossible until it’s done.” - Nelson Mandela

  10. #10
    Medlem
    Reg.datum
    mar 2013
    Inlägg
    30
    Karma
    0

    Standard

    Helt suveränt. Det där hade jag aldrig kommit på själv! Stort tack för hjälpen, Color Key funkar men med 32bit blir det ju transp. direkt :-)
    YMSE