Sidan 4 av 5 FörstaFörsta 12345 SistaSista
Resultat 76 till 100 av 104

Ämne: 7d

  1. #76
    Besatt medlem Spiritual_Chaoss avatar
    Reg.datum
    nov 2006
    Ort
    Trollhättan/molkom
    Inlägg
    319
    Karma
    14

    Standard

    Förlåt att jag tar upp GH1 i tråden. Men svårt att inte jämföra.

    Citat Ursprungligen postat av Norbert Visa inlägg
    Båda har det. Somliga säger att GH1 är lite bättre. 7D är i alla fall lite bättre än 5D. Var inte rädd. Bara en sån grej som att sätta kameran på ett stativ och hålla i stativet istället för kameran hjälper otroligt mycket då det eliminerar de små ryckiga skakningarna som tillsammans med jello annars har en ful effekt.
    Ok. Känns som det inte är till 7D:s favör då. Men som sagt, jag uppfattar inte Jelly-effekten i videor på youtube/vimeo jag tittat på. Finns det någon riktig skräckvideo med någon av dessa kameror där det syns som bäst/värst?

    Citat Ursprungligen postat av Norbert Visa inlägg
    Du får en förstoringsfaktor eftersom sensorn är mindre. Delar av bilden hamnar utanför sensorn. Exempelvis blir 50mm som 80mm på en 7D (1,6x förstoringsfaktor) och som 100mm på en GH1 (2x förstoringsfaktor). Jag går ut på djupt vatten här och påstår att DOF blir detsamma, men det blir också mer tele så det är inte så konstigt.
    Ok. Då förstår jag ungefär. Man ligger alltid lite mer "tele" med GH1, så ska man köra vidvinkel måste man ha mer vidvinkel på objektivet än med 7D. Samtidigt behöver man mindre Tele för att få samma Tele så att säga. Så köper jag ett 200mm objektiv och ploppar på en GH1 så hade det vara som att stoppa på en 400mm objektiv på en canon-kamera - fast eftersom sensorn är mindre så blir det ändå inte kortare DOF på GH1. Typ?

    Man borde kanske ta sig ut och testa båda kamerorna själv. Fast svårt då jag inte sett en enda fysisk säljare som har GH1.
    // Emil G. Ryderup

  2. #77
    Besatt medlem Rogges avatar
    Reg.datum
    jan 2005
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    2 549
    Karma
    17

    Standard

    Citat Ursprungligen postat av casino83 Visa inlägg
    ...och till vilket format/codec är bäst att konvertera till då? Lossless - och kanske även till 10 bit...
    Till CineForm AVI, den enda codec och format programmet kan konvertera till. CineForm är 10-bit.
    /Roger

  3. #78
    Besatt medlem
    Reg.datum
    aug 2008
    Ort
    Umeå
    Inlägg
    483
    Karma
    12

    Standard

    Citat Ursprungligen postat av Rogge Visa inlägg
    Till CineForm AVI, den enda codec och format programmet kan konvertera till. CineForm är 10-bit.
    Haha, ja det var ju ett enkelt val

  4. #79
    Besatt medlem Norberts avatar
    Reg.datum
    jul 2005
    Inlägg
    2 285
    Karma
    17

    Standard

    Citat Ursprungligen postat av Spiritual_Chaos Visa inlägg
    Så köper jag ett 200mm objektiv och ploppar på en GH1 så hade det vara som att stoppa på en 400mm objektiv på en canon-kamera - fast eftersom sensorn är mindre så blir det ändå inte kortare DOF på GH1. Typ?
    Man jämför båda med fullformatsensor (1x förstoringsfaktor), som exempelvis 5D har. Ett 200mm ser ut som 200mm på 5D, 320mm på 7D och 400mm på GH1. Det beror alltså på vad man jämför med. Det hör ju till saken att 7Ds sensor är ungefär lika stor som 35mm film eller sensorn i RED, så jämfört med de kamerorna är inte förstoringsfaktorn märkbar.
    Googlar man inget får man inget veta.
    www.lantismedia.se

  5. #80
    Medlem
    Reg.datum
    okt 2008
    Inlägg
    59
    Karma
    0

    Standard

    Tom
    Senast redigerad av editman den 2012-06-07 klockan 10:59.

  6. #81
    Besatt medlem Norberts avatar
    Reg.datum
    jul 2005
    Inlägg
    2 285
    Karma
    17

    Standard

    Korrekt. Jag gjorde ett tappert försök att hitta ett svenskt uttryck för det. Beskärningsfaktor är närmare sanningen, men cropfaktor går fortare att skriva så vi kör på det.
    Googlar man inget får man inget veta.
    www.lantismedia.se

  7. #82
    Besatt medlem Kimsters avatar
    Reg.datum
    okt 2005
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    1 661
    Karma
    16

    Standard

    crapfaktor ..i vissas ögon
    Its not about 'what' you know, but 'who' you know.

  8. #83
    Besatt medlem StenRs avatar
    Reg.datum
    mar 2006
    Ort
    Huddinge
    Inlägg
    3 005
    Karma
    17

    Standard

    Citat Ursprungligen postat av Norbert Visa inlägg
    Man jämför båda med fullformatsensor (1x förstoringsfaktor), som exempelvis 5D har. Ett 200mm ser ut som 200mm på 5D, 320mm på 7D och 400mm på GH1. Det beror alltså på vad man jämför med. Det hör ju till saken att 7Ds sensor är ungefär lika stor som 35mm film eller sensorn i RED, så jämfört med de kamerorna är inte förstoringsfaktorn märkbar.
    Här är en bra jämförelsebild:
    http://esotericsean.com/wp-content/u...omparison3.jpg
    StenR (Canon XC10/550D+ML/50D+MLRAW, Shoot35-rigg, Rode boom, NTG-2, Zoom H1, Steadicam Merlin, Steadicam Jr, Hague dolly, Adobe CC, Filmconvert, Neat Video, Magic Bullet, StoryboardQuick, ProductionMinds)
    http://www.stenrosendahl.com
    “It always seems impossible until it’s done.” - Nelson Mandela

  9. #84
    Nybörjare
    Reg.datum
    apr 2008
    Ort
    Halmstad
    Inlägg
    10
    Karma
    0

    Standard

    Jag har precis köpt en 7D och ska börja filma imorgon. Lite brådis med förslag på inställningar som funkar bra basic innomhus och utomhus.
    Samt vad är det här "superflat" som alla snackar om?

    Fler förslag? Konkreta inställningsförslag välkommnas.

    Mvh Jonny

  10. #85
    Medlem
    Reg.datum
    okt 2008
    Inlägg
    59
    Karma
    0

    Standard

    Tom
    Senast redigerad av editman den 2012-06-07 klockan 10:57.

  11. #86
    Besatt medlem Max_Hs avatar
    Reg.datum
    jun 2006
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    5 678
    Karma
    19

    Standard

    Citat Ursprungligen postat av jonnythefox Visa inlägg
    Samt vad är det här "superflat" som alla snackar om?

    Mvh Jonny
    http://prolost.com/blog/2009/8/3/flatten-your-5d.html

    //Max

  12. #87
    Besatt medlem StenRs avatar
    Reg.datum
    mar 2006
    Ort
    Huddinge
    Inlägg
    3 005
    Karma
    17

    Standard

    Robert Rodriguez gör en reklamfilm med 2 st 7D:
    http://philipbloom.co.uk/2010/03/02/...n-2-canon-7ds/
    StenR (Canon XC10/550D+ML/50D+MLRAW, Shoot35-rigg, Rode boom, NTG-2, Zoom H1, Steadicam Merlin, Steadicam Jr, Hague dolly, Adobe CC, Filmconvert, Neat Video, Magic Bullet, StoryboardQuick, ProductionMinds)
    http://www.stenrosendahl.com
    “It always seems impossible until it’s done.” - Nelson Mandela

  13. #88
    Nybörjare
    Reg.datum
    nov 2008
    Inlägg
    27
    Karma
    0

    Standard

    Hallå allihopa!

    Tänkte här visa min första testfilm med Canon 7D.



    http://www.youtube.com/watch?v=MYJQQmDstIY

    Är väldigt ny när det kommer till å använda den här sortens kamera men kan väl lika gärna dela med mig

    Använde mig av ett Canon EF-S 15-85mm objektiv f3.5-5.6

    Hoppas den ger någon form av inspiration
    De e bare å film!

  14. #89
    Nybörjare
    Reg.datum
    apr 2008
    Ort
    Halmstad
    Inlägg
    10
    Karma
    0

    Standard

    Jag skrev några upp här.

    Att filma gick kanon och att lägga in det också. Vi kunde redigera hela filmen med vissa små problem. Efter vi klippt den märker vi att man ska recompressa klippen. Kan vi recompressa filerna även fast vi klippt filmen och den ligger nere på timelinen? Vi vill ju inte klippa om den!

  15. #90
    Medlem
    Reg.datum
    okt 2008
    Inlägg
    59
    Karma
    0

    Standard

    Tom
    Senast redigerad av editman den 2012-06-07 klockan 10:57.

  16. #91
    Nybörjare
    Reg.datum
    apr 2008
    Ort
    Halmstad
    Inlägg
    10
    Karma
    0

    Standard

    Vi använder Final Cut Pro och var lite väl snabba att klippa ner allt. Skulle man kunna välja "reconnect" och byta ut mot de recompress:ade filerna? Provade att göra så på ett klipp, men eftersom timelinen med den klippta filmen har andra inställningar fick jag rendera allt. Man skulle vilja att byta ut alla klipp i projektet mot omkodade klipp, fast med rätt inställningar på timeline. Ett jäkligt dumt problem är det att ha, men kanske går att lösa?

  17. #92
    Nybörjare
    Reg.datum
    jul 2009
    Inlägg
    15
    Karma
    0

    Standard

    Har samma problem som Jonnythefox. Har ett klippt projekt som inte är recompressed, men klippt i final cut pro. Går det att lösa när jag kodat om klippen?

  18. #93
    Nybörjare
    Reg.datum
    feb 2007
    Inlägg
    2
    Karma
    0

    Standard

    Vad jag vet så recompressar man väl mest för att det ska vara enklare att redigera klippen. Orginalklippen brukar vara väldigt svåra att jobba med. Men om det funkar för er så kör på

  19. #94
    Nybörjare
    Reg.datum
    jul 2009
    Inlägg
    15
    Karma
    0

    Standard

    Problemet, för mig är att det inte funkar, när man tittar på klippen (under redigeringen) efter att man klippt så stannar filmen med felmeddelenade, vid varje klipp så lösningen blev att exportera ut allt för att kunna se på allt utan avbrott. Framförallt låter mig inte de klippen lägga på magic bullet eller annan efterbearbetning, jag får inte ens lägga in svartvideo, när jag exporterar ut blir de bitarna bara gröna/lila fyrkanter som hoppar. Därför skulle jag vilja byta ut den klippa delen mot den omkodade, för de verkar flyta på mycket bättre sen. Kan man inte på någotsätt exportera en timeline till ett nytt projekt, med de nya filerna?
    Senast redigerad av AntonSilver den 2010-03-09 klockan 14:58.

  20. #95
    Nybörjare
    Reg.datum
    jul 2009
    Inlägg
    15
    Karma
    0

    Lugn

    Jag löste det! Luffarvarianten dock. Säkert helt "fel" sätt. Men det funkade iaf... Kanske kan det hjälpa dig jonnythefox, om inget annat hjälper.

    Jag kopierade alla klipp från den färdiga filmens timeline. Öppnade sedan projeketet innehållande de omkodade filerna. Skapade en ny sequence och drog ner ett omkodat klipp för att ställa timelinen till rätt inställningar. Kopierade sedan in klippen från förra projektet och tog "reconnect media" på allt på timelinen och sedan välja de omkodade klippen. Funkade och allt blev native. Men det är nog en fullösning.

  21. #96
    Besatt medlem
    Reg.datum
    mar 2009
    Inlägg
    121
    Karma
    11

    Standard

    Shit vad dött det var här? Köpte alla 550D istället? :P

  22. #97
    Besatt medlem StenRs avatar
    Reg.datum
    mar 2006
    Ort
    Huddinge
    Inlägg
    3 005
    Karma
    17

    Standard

    Citat Ursprungligen postat av camarade Visa inlägg
    Shit vad dött det var här? Köpte alla 550D istället? :P
    Eller en 5D, nu skiljer det bara 3.000 i pris mellan ett 5D-hus och en 7D med kit-objektiv...
    StenR (Canon XC10/550D+ML/50D+MLRAW, Shoot35-rigg, Rode boom, NTG-2, Zoom H1, Steadicam Merlin, Steadicam Jr, Hague dolly, Adobe CC, Filmconvert, Neat Video, Magic Bullet, StoryboardQuick, ProductionMinds)
    http://www.stenrosendahl.com
    “It always seems impossible until it’s done.” - Nelson Mandela

  23. #98
    Besatt medlem beta75s avatar
    Reg.datum
    jul 2007
    Inlägg
    2 175
    Karma
    15

    Standard

    Jag har köpt en 5D mk2 och är riktigt nöjd. Den nya firmware med 25p och manuellt ljud e riktigt trevlig.
    Jag ska mest ha kameran till stillbilder men hare det varit mest video så hade det blivit 7D. Den lite mindre sensorn hade varit anledningen. Det är för kort skärpedjup på 5D...

    /KN
    "bortom chansen att lyckas ligger möjligheten att misslyckas"

  24. #99
    Besatt medlem Kimsters avatar
    Reg.datum
    okt 2005
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    1 661
    Karma
    16

    Standard

    Jag kör lite med 7D fortf. och är nöjd. Ska testa den nästa vecka bredvid en 1DMkIV och en Nikon D3s, och även en 5dMkII om den är tillgänglig. Ska försöka göra en jämsidestest mellan alla 4:a. tillsammans med ett gäng olika gluggar. Samtidigt kommer jag nog ha en HPX171 också för att få en referens mot video.
    Tänkte sen göra en snutt med klipp från alla kameror och köra in dem i Avid, FCP och CS4, därefter exportera till lämpligt format för att slutligen få en egen uppfattning om vilken kamera som är "bra att ha". Så man inte bara tittar sig blind på alla Flash/h246-komprimeradefilmer med tester som finns på youtube, vimeo osv...

    Kommer givetvis köra stillbildstester också.
    Its not about 'what' you know, but 'who' you know.

  25. #100
    Besatt medlem monnexss avatar
    Reg.datum
    dec 2006
    Inlägg
    429
    Karma
    13

    Standard

    Kimster: Låter lite likt detta: http://www.voodoofilm.org/nyheter/ds...5-mm-1958.aspx

    Men alltid intressant med sådana tester och ditt test verkar ju skilja sig lite. Intressant också och se olikheterna mellan stillbilder. Du skulle inte kunna ha en vanlig HD kamera med i testet som många på detta forum ändå äger. Typ Canon HV40 eller nått. Skulle vara intressant att se hur mycket bättre DSLR-kamerorna är.