Resultat 1 till 6 av 6

Ämne: Importera HD-material in i datorn

  1. #1
    Nybörjare
    Reg.datum
    okt 2005
    Ort
    Farsta
    Inlägg
    17
    Karma
    0

    Standard Importera HD-material in i datorn

    Hej, har aldrig testat att filma i HD och nu för första gången sitter jag här med ett lånat minneskort till kameran "Panasonic DVCPRO HD". Har sökt igenom forumet men kan inte hitta någon liknande fråga, kanske för att den är för enkel

    Jag undrar hur det går till med att importera från minneskortet till datorn. Kan jag göra detta via kameran, I sådana fall, hur? Eller måste jag ha någon annan enhet, vadå för någon i så fall?

  2. #2
    Besatt medlem beta75s avatar
    Reg.datum
    jul 2007
    Inlägg
    2 175
    Karma
    15

    Standard

    Om du hade skrivit vad det var för kamera, vilket system du har, programvaror osv så hade kanske det varit möjligt för någon att hjälpa dig...

    /KN
    "bortom chansen att lyckas ligger möjligheten att misslyckas"

  3. #3
    Nybörjare
    Reg.datum
    okt 2005
    Ort
    Farsta
    Inlägg
    17
    Karma
    0

    Standard

    Har skrivit vilken kamera jag har men nämnde inte att jag använder P2-minneskort. Ett sådant här: http://www.panasonic.com/business/provideo/p2/index.asp. Jag vill bara få reda på hur folk som använder dessa minneskort importerar materialet till sin dator, oberoende av vad jag har för system eller programvara.

  4. #4
    Besatt medlem Max_Hs avatar
    Reg.datum
    jun 2006
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    5 678
    Karma
    19

    Standard

    Tre av de vanligaste programmen har stöd, FCP, Avid Xpress Pro och PPro CS3.1 (just .1 är viktigt). Däremot tror jag inte att Vegas har P2-stöd (rätta mig gärna om jag har fel). Plus att jag har dålig koll på exakt vilka version nummer de andra fick sitt stöd, men FCP fick nog redan i en sen version 5.

    FCP har ett speciellt P2-import fönster och det har jag för mig att Avid också har.
    I PPro kan du importera klippen "som vanligt" via File > Import.

    Edit: Plus att du måste ansluta kameran via USB - inte firewire. Kameran ska "växlas över" till USB-mode, anslutas till datorn, som behöver en speciell drivrutin och mjukvara från Panasonic. Där måste du vara noga vilken modell du installerar "för". De har ett gäng olika P2 kameror att välja på.

    /Max
    Senast redigerad av Max_H den 2008-01-13 klockan 09:55.

  5. #5
    Nybörjare
    Reg.datum
    okt 2005
    Ort
    Farsta
    Inlägg
    17
    Karma
    0

    Leende

    Tack för hjälpen! Såg nu att jag inte skrev kameranamnet, måste varit grymt trött, men det löste sig nu ju tack vare infon!

  6. #6
    Nybörjare
    Reg.datum
    maj 2019
    Inlägg
    1
    Karma
    0

    Standard

    You can refer to the technical articles in this blog for reference. https://www.allicdata.com/blog.html