Resultat 1 till 8 av 8

Ämne: Tappar man kvalitet genom att flytta video mellan Premiere Pro och After Effects?

  1. #1
    Besatt medlem peterfilm.ses avatar
    Reg.datum
    okt 2006
    Ort
    Göteborg (Lunden)
    Inlägg
    584
    Karma
    14

    Standard Tappar man kvalitet genom att flytta video mellan Premiere Pro och After Effects?

    Om jag håller på att föra film mellan AE och premiere hela tiden. Tappar jag inte kvalitet då? Jag sparar en fil i Premiere och sedan öppnar i AE och fixar och spara och sedan öppnar i Premiere. och så kan jag hålla på ett tag. Vet inte om det försämrar? Vad tror ni, eller hur skall man göra? Inställningar

  2. #2
    Besatt medlem lilla_farbrorns avatar
    Reg.datum
    okt 2003
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    2 314
    Karma
    19

    Standard

    Jo du tappar kvalité om du exporterar på nått och på nytt. Du kan minimera det genom att använda Quick Time Animering när du exporterar.

    Vet inte om detta enbart gäller production suite men du kan ju också importera AE-comps direkt in i PPro, då förlorar du ingen kvalité alls.
    Charles, get the rifle out. We're being fucked.

  3. #3
    Besatt medlem Max_Hs avatar
    Reg.datum
    jun 2006
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    5 678
    Karma
    20

    Standard

    Gäller endast Prod Studio att kunna importera orenderade AE compar i PPro (sk Dynamic Link).

    /Max

  4. #4
    Besatt medlem
    Reg.datum
    nov 2006
    Inlägg
    127
    Karma
    14

    Standard

    men man tappar inte om man har filerna i rå (RAW) format, eller?

  5. #5
    Besatt medlem Max_Hs avatar
    Reg.datum
    jun 2006
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    5 678
    Karma
    20

    Standard

    Pratar vi stillbilder då eller?

    /Max

  6. #6
    Administratör Paces avatar
    Reg.datum
    jun 2002
    Ort
    Göteborg
    Inlägg
    3 795
    Karma
    10

    Standard

    Omdöpt från "PP och AE".

  7. #7
    Besatt medlem
    Reg.datum
    sep 2005
    Inlägg
    625
    Karma
    15

    Standard

    En annan intressant sak som jag märkt är att då jag exporterar från avid som quicktime, plockar upp i after effects och kanske lägger en text på eller nåt, och sen renderar den som quicktime så är den mörkare än orginalet då jag plockar in den i avid igen. Jävligt märkligt måste jag säga. Det är ingen större skillnad, kanske 2-3 steg brightness om man använder det filtret.

    Notera att jag inte färgkorrigerat eller ändrat något sådant i AE.

    Nån som har nåt svar? Det är inga problem men vore intressant att veta varför det blir så.

  8. #8
    Besatt medlem Max_Hs avatar
    Reg.datum
    jun 2006
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    5 678
    Karma
    20

    Standard

    Vilken codec exporterar du som? QT animation eller Avid DV? Mac eller PC? Om du jämför före/efter i QT player istället för Avid? Låter nästan som ngt gammakonverteringsproblem.

    /Max