Resultat 1 till 17 av 17

Ämne: Dålig bild vid capture

  1. #1
    Besatt medlem
    Reg.datum
    feb 2006
    Inlägg
    212
    Karma
    14

    Standard Dålig bild vid capture

    Hej, har nu lånat skolans kamera(en Canon MV600i), men när jag filmat klart o ska lägga in det i datorn så blir det ytterstdålig kvalitet?, bilden blir 640x480....och snyggt blir det inte heller


    kan man få bättre kvalitet?

  2. #2
    Besatt medlem tomgrejss avatar
    Reg.datum
    feb 2005
    Ort
    Falun/Stockholm
    Inlägg
    547
    Karma
    15

    Standard

    har du fört över filmen via firewire eller via videoingång? låter som det senaste, och då blir nog kvaliten därefter. finns program där man kan ställa in kvaliten på det man spelar in. typ som en vidospelare. men jag rekomenderar starkt att du för över filmen via firewire och får det digitalt direkt. då kommer du inte ha några problem med kvaliten längre..

  3. #3
    Besatt medlem
    Reg.datum
    feb 2006
    Inlägg
    212
    Karma
    14

    Standard

    ok, men jag har använt "firewire", och när jag kopplar kameran till datan som kommer det fram en ruta som det står att om jag vill lägga in filmen idatorn, då får man välja ett antal program, tex, Windowsmoviemaker, och ett program som jah fick med när jag köpte datorn o det heter "NTI Home video maker", o när jag trycker typ fånga video, o kollar på det sen är det sämre kvalitet än vad det är på min analoga kamera?:S

    här är filmen om ni vill se, jag tycker det är ytterstdålig kvalitet:S

    http://www.youtube.com/watch?v=sAkb9eFdTks
    (det blir lite sämre kvalitet på "youtube", men inte mycket sämre än orginalet)

  4. #4

    Standard

    det kan mycket väl bero på att just det programet som du använder för att "fånga in" videon med komprimerar den till en sämmre kvalité. vilket program redigerar du i? jag föreslår att du "fångar in" filmen i premiere/avid/final cut/vegas..eller vilket program du nu redigerar i.

  5. #5
    Besatt medlem
    Reg.datum
    feb 2006
    Inlägg
    212
    Karma
    14

    Standard

    jag redigerar i vegas, och när jag kopplar in kameran så kommer det att man kan öppna med vegas med,(glömde säga det), men när jag tryckt att jag vill göra det så går den bara in i vegas och inget händer:S?


    EDIT: nu när jag tästade öppna det med vegas, så öppnas vegas arbetet som jag har hållet på med(The Rånet)
    Senast redigerad av <^viktim^> den 2006-03-26 klockan 10:55.

  6. #6
    Besatt medlem
    Reg.datum
    feb 2006
    Inlägg
    212
    Karma
    14

    Standard

    nu är det fixat, öppnade det med vegas, och bilden blev über mycket bättre:S......Tack

  7. #7

    Standard

    när du är inne i vegas som måste köra en "capture", dvs fånga in från dv-kameran via firewire, kortkommandot för det i premiere är f5, om du inte redan provat det. för det solklara problemet som du har är att programet som "fångar in" komprimerar materialet till en sämmre kvalité. så, testa alla möjliga varianter så kommer du lyckas tillslut. men, om du inte redan kört "capture" via vegas så skulle jag starkt rekomendera det.

  8. #8

    Standard

    "nu är det fixat, öppnade det med vegas, och bilden blev über mycket bättre:S......Tack"

    topp topp!

  9. #9
    Medlem
    Reg.datum
    jun 2006
    Inlägg
    37
    Karma
    0

    Standard

    jag överför filmen från Dvkameran in till datorn genom Vegas Video 5.0

    MEN (den stora MEN) MEN bildkvalitet är fruktansvärt dåligt! Filmen överförs genom USB (vet inte om det är en USB 2.0) ....... SNÄLLA HJÄLP MIG!

  10. #10
    Besatt medlem Film smurfens avatar
    Reg.datum
    feb 2006
    Ort
    Strömstad
    Inlägg
    640
    Karma
    14

    Standard

    USB är till för att fånga in stillbilder i datorn. Använd en firewire så ska du se att kvalitén bättrar sig.
    Senast redigerad av Film smurfen den 2006-08-19 klockan 21:29. Anledning: Stavfel
    Tobias Genberg
    Utvecklare och hobbyist
    https://lorceroth.com/

  11. #11
    Besatt medlem carbes avatar
    Reg.datum
    jan 2006
    Ort
    Kungälv
    Inlägg
    1 379
    Karma
    15

    Standard

    Ja, varför använder alla USB nu för tiden?
    Köp firewire från början.

  12. #12
    Nybörjare
    Reg.datum
    aug 2006
    Inlägg
    10
    Karma
    0

    Standard

    ...förmodligen för att det följer med en USB-sladd i kameralådan. Det brukar även följa med programvara för att skapa VCD.

    Tillverkarna skulle ju få rätt så mycket bättre rykte om de erbjöd ett simpelt DV-DVD program samt en FireWire kabel.

  13. #13
    Besatt medlem anders10s avatar
    Reg.datum
    feb 2005
    Ort
    Smygehamn
    Inlägg
    748
    Karma
    15

    Fråga Problem med hämtning i Elements

    Hej!

    Tänkte "ta tjuren i hornen" och se till och lära mig det här Elements...!!
    Skulle hämta video från en vanlig dv-kamera. Bilderna blev alldeles suddiga och konturerna var svarta och trasiga liksom. Precis som dom hade superkass upplösning.
    Någon som vet vad som är fel?

    Vänligen
    Anders

  14. #14
    Administratör Paces avatar
    Reg.datum
    jun 2002
    Ort
    Göteborg
    Inlägg
    3 789
    Karma
    10

    Standard

    anders10:s tråd ihopslagen.

  15. #15
    Besatt medlem anders10s avatar
    Reg.datum
    feb 2005
    Ort
    Smygehamn
    Inlägg
    748
    Karma
    15

    Ledsen Firewire

    Hej igen!

    Jag använder mig av firewire, ändå blir bilderna riktigt dåliga vid hämtningen.
    Det är väl strulprogrammet Elements som klyddar igen..
    Kan man bli mer trött på detta nu?

  16. #16
    Medlem
    Reg.datum
    aug 2006
    Inlägg
    36
    Karma
    0

    Standard

    Finns enligt mig bara ett program som gäller då det kommer till capture av film, och det är WinDV! Enkelt, litet och bra!
    Någon får gärna bevisa mig motsatsen med motivatering!

    Finns en förnämlig guide på doom9.org om man vill tweaka in den rätt,
    http://www.doom9.org/dv/guide_paragraph0.html

    Lycka till!

  17. #17
    Nybörjare
    Reg.datum
    mar 2007
    Ort
    hedemora
    Inlägg
    5
    Karma
    0

    Standard

    Jag har samma problem som många ovanstående, men nu är det så att jag använder Capture-funktionen i Vegas Video 4.0, men filmen blir ändå inte så bra som jag vill ha den. Jag har en Samsung VP-D31i, mini-DV Digitalkamera. Jag vet inte om kameran där dålig i största allmänhet, men det blir lodräta streck på filmen både innan jag komprimerat filmerna och efter. Jag misstänker nästan att Vegas komprimerar filmerna lite under överföring, men har inte lyckats hitta ens en sån funktion. Är jag noob på vegas, eller är nåt annat fel?
    mvh / Niclas