Jump to content

Hagwall

Members
 • Content Count

  219
 • Joined

 • Days Won

  1

Hagwall last won the day on October 10 2007

Hagwall had the most liked content!

Community Reputation

16 Good

Personlig information

 • City
  Kalix
 • Job/title
  Studerar
 • Name
  Marcus Hagwall

Filmskapande

 • Influences
  Nick Park/Peter Lord/David Sproxton/Lord of the rings Triologin/Mikael Nykvist/Så som i himmelen/Leif Bejour
 • Interests
  Film (såklart) animation, foto och modellbygge
 1. Förstod inte så mycket av det där om jag ska vara ärlig, men det låter inte direkt som den uppfattning jag har av analog/digital ljussättning. Så här har jag lärt mig: Analog ljussättning (färgsättning) innebär att en person på labbet granskar negget och ställer in ljusvärden för kopieringen av filmen som ger rätt exponering och färgvärden enligt fotografens önskemål. Digital ljussättning (digital intermediate) innebär att man i en dator bearbetar det inscannade negget. Här kan man styra exponering och färger och förhandsgranska det innan man printar det. Man kan också belysa/justera
 2. Shit! Det var ju jäkligt coolt med dermavaxet! Höjer ju realismen ordentligt!
 3. Det är en film som jag och några klasskompisar på Kalix Folkhögskola gjorde en söndageftermiddag för att testa lite splattereffekter=)
 4. Se till så att bladet på den kniv du tänkt använda är trubbigt så att det inte finns någon risk att personen som ska bli skuren skär sig på riktigt. Använd en fil eller liknande. Fäst sedan en tunn slang på ena sidan av bladet. (den sida som inte ska vara mot kameran) Täpp till mynningen på slangen med typ häftmassa och tejp så det blir tätt. Gör sen ett flertal hål längs slangen riktade mot eggen. (endast på den del av slangen som är på bladet) Dra sedan slangen från kniven via handen på personen som ska hålla kniven och vidare längs armen. Häll sedan i önskad mängd blod (bör EJ vara trögflyt
 5. Snackat med fotografen som plåtade den. Tydligen så har de haft en lampa i ett slags undervattenshus och dragit den under vattnet och använt stop-motionteknik.
 6. Tycker inte alls att frågan är ospecifik... Sättet som du beskriver funkar ofta väldigt bra. Tänk gärna på att panorera med ungefär samma hastighet när du gör de båda klippen. Om du vill göra det mer avancerat så kan ett alternativ var att "morpha" några frames i en skarv för att få en mjuk övergång.
 7. Jag skulle nog rekomender att köra jpg... Kvallitén är ju redan bättre än vanlig dv eller hdv...
 8. Jäkligt snyggt! Skönt tempo i klippningen! Riktigt bra helt enkelt=)
 9. SVAR: 1. Det är gjort av en tvåkomponentslera som heter "Milliput" (Finns hos Wentzels Hobby i Sthlm) Jag har gjort ytan ojämn (groparna/hålen) för att modelleran ska fästa bättre sen. 2. Man kletar helt enkelt fast det på ståltrådsstumpen som sticker upp från kroppen =) 3. Vanlig enkel modellera (Finns på Panduro) Färger jag använt är rosa, vit och en liten klick gult för att få fram hudtonen. 4. Man skulpterar med händerna och tar hjälp av verktyg när det behövs. (lerverktyg finns hos Panduro och Kreatima mm.) En vanlig tunn pensel är smidig för att mjuka till kankter och ojämnheter te
 10. Kolla upp Hoffmans. Tror att de håller till i Göterborg...
 11. Välkommen till forumet! Jag tror du kan få lite tips och idéer i denna tråd: http://forum.voodoofilm.org/showthread.php?t=8048 Lycka till!
 12. Hagwall

  Ljussättning

  Jo, du har rätt i det där med ojämnt ljusflöde, men det har jag bara stött på med en sorts liten 400w spotlight från ikea. Den varrierade rätt rejält i ljusstyrka så bilderna flimmrade ganska ordentligt. (kunde dock utnyttja detta till att skapa ljus som animerade sig självt förreställande ljus från en tv) Men en vanlig glödlampa ska inte vara några problem med. Men det är som sagt alltid bra att testa dem först:) Lycka till!
 13. Hagwall

  Ljussättning

  Det spelar ju egentligen ingen roll vad man använder så länge det ser snyggt ut... Så underskatta inte vanliga glödlampor. Men för att svara på din fråga så ljusätter man ju på samma sätt som i live action fast i mindre skala. Vilket konkret innebär mindre lampor... Detta gör då också att en vanlig bordslampa med tillhörande skärm är alldeles perfekt för att lätta upp ett ansikte tex. :) Bilderna på http://www.splinterarts.blogspot.com är ljussatta med en redhead, en 300w, en vanlig liten bordslampa och en annan flummig lampa (tror den egentligen används som foto blixt) för att belysa bakg
 14. Du menar alltså inte soft putty? Det är ju en sorts gummi/lera som du kan bygge med på huden? Eller menar du typ dermavax? Det är de enda grejerna jag kan komma på utefter din beskrivning... (bägge finns på mapont så jag antar att du menar nåt annat...)
 15. Vad jag vet så är regnet i de tidiga Wallace & Gromit-filmerna gjort av glycerin... Dvs. en glas-skiva framför kameran med droppar av glycerin som man sen blåser längs med skivan för varje frame. Samma sak med "vatten" som rinner på dockorna. "Splash" som blir när en droppe träffar ett föremål är små plastbitar som typ ser ut som fjärillar skulle man kunna säga som man lägger in i en eller två frames.
×
×
 • Create New...