Gå till innehåll

Mårten Öberg

Medlemmar
  • Inlägg

    15
  • Blev medlem

Inlägg postad av Mårten Öberg

  1. asså visst kan du lyckas, har själv skickat in en hel del till de stora filmbolagen och gått vidare till en så kallad manuscription audition. där sitter ett "production navigation team" som du får presentera ditt manus för. jag fick alltså en betald flygresa för att åka till en sån här audition i usa, men gick inte vidare. men lycka till iaf

  2. hejsan, tänkte dra av min första beställning film från Andec nu. tänkte att jag skulle kolla lite saker med er först..

     

    har planerat att filma mycket med befintligt ljus i lägenheter etc, skulle det funka med kodaks 200T, eller borde jag hålla mig till 500T vid såna filmningar?

     

    sen har jag två rullar Tri-X 7266, som jag fick med när jag löpte kameran, men dom har legat i kameraväskan, förmodligen i nån skrubb. vågar jag använda dom?

     

    kom gärna med tips och dela med er av era erfarenheter! kommer att filma i 70 FPS för det mesta, eftersom det har varit en dröm väldigt länge :)

     

    alltså jag snackade med clark gudmundsson på kodak som sa att 200T har en sprw-plugg som gör att du måste få sprw access id från supporten. 500T funkar fint om du har slx-infernalen inställd på prestack, vilket du enkelt fixar genom att skruva på bulten i flixterlådan.

     

    alltså jag hade ett par dual-x 2167-rullar i en fotöljportfolio i ett par år, det enda märkbara som hände var att de kan spinna lite under press, vilket gör att bilden blir rätt krullig. men det fixar du lätt med buskpapper.

     

    lycka till!

  3. Även om dåligt inte alltid hetat just dåligt så har det alltid funnits yttryck för samma slags mening. Idag finns ju "Jättedålig", "Extremt dålig", "Mindre dålig" för att justera innebörden och styrkan i meningen. Det spelar ingen roll om språket är Thai, ens intryck av ett verk är fortfarande detsamma, och då använder vi det tillgängliga språket för att beskriva det.

     

    Redigerat med anledning av Voodoo Film forums regler 1 § och 5 §.

    Synpunkter angående detta beslut, ta kontakt med administratören.

     

    Ovårdat språk och personangrepp.

     

    Mvh lilla_farbrorn

    Moderator, Voodoo Film forum

     

    Faktum är att det har faktiskt inte alltid betytt dåligt. Det finns skrifter från 300 f.k som visar att "dåligt" var något "excentriskt". Sen kommer den där obligatoriska du-är-ful-dissen, förstås, eftersom du endast har fjun nere i brallorna än så länge. Så, din 15-årige fekalieförtärande scrotumliknande skinnråtta, skippa pubisdissarna. Ditt pubertala sinnestillstånd lyser igenom och lämnar ett sorgligt spår efter sig.

  4. Om ett gott skratt förlänger livet så förtjänar du ett tack.

    Nej, du har helt rätt, jag skrev fel där :P Det är självklart subjektivt. Hursomhelst så har språkets utveckling genom åren inte någon som helst betydelse på hur meningen med ordet Dåligt används- Så det ändrar inte det faktum att det du skrev är nonsens.

     

    Sen måste jag fråga, Öberg, som i Martin Öberg?

     

    Faktum är att det är just det det har, min fekaliedoftande herre, då det inte alltid har haft samma innebörd.

     

    Martin Öberg? Vem i Den Store Skogsälgens namn är det?

  5. Okej, men om det är den kabeln jag tror du menar så är det billigare att bara köpa det nya 2.9-chippet på blocket eller något. Då slipper du dessutom risken för system failure vid online-uppgraderingen. Men nog om detta nu, tror faktiskt trådskaparen har fått reda på allt han behöver.

     

    alltså för fan gosse... 2.9-chippet har ett skinnstift på insidan vilket gör att det inte går att plugga upp om du inte får access up pluging id number från supporten. så det lär du inte hitta på blocket, hehe.

  6. Stor bokstav i början av varje mening Mr.Wanna-seem-smart-on-the-net.

    Oberoende av språk så är "Dåligt" ett objektiv påstående, vilket innebär att hälften av det du skrivit är bullshit som inte alls är relevant till ämnet- Och vi vet alla att 'Independent Utbildning är lika mycket värt som kvinnor i Saudi Arabien.

     

    So cut the crap, would you?

     

    Kan du utveckla vad du menar med att det är ett objektivt påstående, då det är precis tvärtom? Saudi Arabien, du tänker möjligtvis inte på Saudiarabien? Nä du, Tobbe, ta det lugnt med din överklassattityd.

  7. Hahaha! det här var ju det värsta!

    Wikipedia i en annan tab medan du skrev eller? haha kom igen, vafan!?

     

    hehe tack.. nä men wikipedia är ju en flerspråkig internetbaserad encyklopedi med öppet innehåll som utvecklas av sina användare. men jag har studerat definitionsformernas struktur på en privathögskola med indepent utbildning så jag kan en del. snackade med min lärare, som är professor i språkkultur, i förra veckan, och han sa att koloniseringen i afrika har påverkat språket från många olika vinklar, så tänk lite innan du skriver...

  8. En dag kände jag för att göra en film, men jag hade inga idéer så jag gjorde en dålig film.

     

    alltså kan du definiera "dålig"? det är liksom i betraktarens ögon vad som är dåligt, så att dra det till den objektiva nivån gör ju att du blir en subjektivsinfantinist. dålig är ju från latinskans "cibi" vilket betyder att inte vara bra. "Cibi condimentum fames", dålig är lika med olycka, ett uttryck som mercidus II myntade. så tänk innan du skriver...

  9. Nu vet jag inte riktigt om jag hänger med i svängarna men enligt supporten så ska det inte spela någon roll om du uppdaterat den eller inte då den arbetar offline. Sen vad dess access-id har med mjukvarustrukturen att göra fattar jag inte heller. Försök hålla dig inom trådens ämne, tack.

     

    alltså läs vad jag skriver... shift access account får du när du trimmat upp chippet till 2.9. alltså den arbetar offline men har en wired cable som går genom telefonjacket vilket gör att det funkar att gå semi-online om du har trimmat chippet. suck...

  10. Om jag inte har helt fel så bytte dem till 2.6 redan 2001. Rätta mig gärna om jag har fel.

     

    nja alltså ring till supporten och fråga efter din access id-nummer, skriv sedan in det i skrifter access-rutan i vegas. men om du kan trimma upp chippet till 2.9 så kan du få ett shift access account hos supporten.

  11. alltså börja med att kolla xfc-chippet i din skrivmaskin alltså vilken årgång det har. om det är äldre än -02 så går du in på skrifter options i vegas och ställer in 2.6 på chip channel. i rutan till höger skriver du "write text in rolling effect" och sen är det bara att köra på. jag var inne och kollade på skrivmaskiner på onoff i veckan och de flesta har en blockplug i chippet för att man inte ska kunna göra så här men dra lite försiktigt i tennsticket så ska det funka. lycka till

×
×
  • Skapa nytt...