Gå till innehåll

Simon W

Medlemmar
  • Inlägg

    1 895
  • Blev medlem

  • Dagar Vunna

    2

Inlägg postad av Simon W

  1. Så rätt Mr A :)

     

    Om man är osäker är det ett knep att snabböversätta meningen ifråga till engelska. Jag inbillar mig att folk har bättre koll på engelskan vad gäller detta. De flesta av oss vet nog att man inte säger "them came home", utan "they came home" - alltså "de kom hem".

    Man säger inte heller "give the money to they", utan "give the money to them" - alltså "ge pengarna till dem"

     

    Del av kaka

  2. Beskriv dem när de träder in i storyn. I alla fall jag vill genast få en enkel beskrivning av karaktären när denne dyker upp.

     

    Fundera först på vad som är nödvändigt för storyn. Strunta i den tydliga bild du ser av karaktärerna. Fokusera istället på vad som spelar roll för storyn, och var kortfattad. Storyns flöde är det absolut viktigaste, och jag personligen skiter blankt i att näsan är lite sned, armarna håriga och att skosnörena är blå.

     

    Kör i vind!

  3. "En terroristattack i en totalitärisk diktatur i nutid som går fel."

     

    Ja, ungefär så kan man beskriva V för Vendetta, om man lägger till att attacken misslyckas. :)

     

    Men men, jag förstår vad du menar. Det ska vara annan ton och andra karaktärsteckningar. Jag ville inte påstå att du rippade VfV på nåt sätt, bara att det kunde vara ett sätt att beskriva grundplotten. Jag menar:

     

    Precis! Det var så jag tänkte säga, att regeringen definerar dessa som terrorister, eftersom de skapar terror hos folket, men regeringen ljuger om vem de är, vad deras mål var med detta också vidare och detta skapar en viss oro hos folket, men detta är bara på grund av deras indoktrinering.

     

    Detta var vad som omedelbart förde in mina tankar på VfV (men, som sagt, därmed inte sagt att du rippar nåt).

×
×
  • Skapa nytt...