Jump to content

andreasw

Members
 • Posts

  54
 • Joined

Posts posted by andreasw

 1. Jag har en dcr-hc40e dvkamera som jag använder flitigt. Nu är det så att kamerans display har börjat glappa rejält. Jag kan endast få upp en bild om jag håller displayen vikt i ett visst läge. Detta gör att det blir riktigt svårt att använda touch-kontrollerna. Jag är med andra ord beroende av skärmen. Garantin har gått ut för länge sen.

   

  What to do?

   

  Det sitter skruvar vid skärmen, ska jag skruva loss något? =)

   

  Ska jag skicka in kameran och vad kan det tänkas kosta? Tänker köpa en HD-kamera så småningom så jag vill helst inte lägga ut fler utgifter på denna.

   

  Tack på förhand!!

 2. Jag bumpar denna tråd då jag är mycket intresserad av samma fråga.

  Vad ska man lägga pengarna på? Finla Cut Studio 2 eller Adobe CS3 Production Premium?

  Själv sitter jag vid en iMac G5 och med en studentrabbat som snart är försent att använda...

   

  Final Cut Studio 2.

 3. Finns jättemånga guider på hur du får video att se ut som film! Kavlitén kan du inte göra något åt men de finns några enkla små knep för att få din video att se proffsigare ut:

   

  * Använd stativ när du filmar

  * Filma i widescreen. Eventuellt lägg på widescreen i efterhand.

  * Lägg på färgfilter på videon, varma eller kalla toner.

  * Stämningmusik.

  * Var inte rädd för att zooma, titta bara på CSI i dialogerna!

  * Focus, ställ in focusen på rätt objekt i kameran när du spelar in.

   

  Finns en hel del mer små knep, använd fantasin! :)

 4. har köpt ett stativ vid namn "star 61" för 500 kronor. Funkar bra för mig. Har vattenpass lite här och där och är väldigt lätt att bära runt på. Kan inte uttala mig på proffesionell nivå dock.

 5. Grejen är den att Premiere pro, Avid och Final Cut är väldigt lika varandra och jag har testat både Final Cut och Premiere Pro (Avid har jag inte testat än) men jag tro bara att det är en principfråga.

  Det du kan göra i Final Cut kan du också göra i Premiere Pro tro mig, programmen är väldigt lika varandra.

  Varför proffsen inte använder Premiere vet jag inte riktigt, men om dem skulle göra det skulle man inte märka någon skillnad.

  Dessutom så använder proffsen så många olika kombinationer av program så att det är sanslöst.

  Sony Vegas håller däremot lägre nivå.

   

  Jag skulle säga att det är en stadigare att köra FCP. I Premiere/Pro kan du inte göra autodetect scenes så vitt jag vet?

 6. att fejka is digitalt är något som endast hollywoodcrewen skulle ge sig in på och knappt det. Dom skulle åkt till alaska eller nåt. Om du har tid kan du ju göra det frame by frame i Photoshop, men du kommer inte bli nöjd. Det här är verkligen något avancerat. Jag säger som dom andra: Ändra manus! Eller skrota filmen helt! ;)

 7. Tja... med risk att bli avrättad av alla inbitna Mac:are... Jag jobbade tidigare som återförsäljare av pro videosystem och vi hade (förutom Dell) minst lika många havererade Mac laptops som övriga PC laptops. Ex. HP har, i mitt tycke, minst lika bra kvalitet som motsvarande Mac (dessutom har dom en service som vida överstiger Apples). Sen att mac: en är snyggare och "bättre" (ur pris-/prestanda-/funktions-synpunkt osv) är ju en annan sak... Sen kan man ju alltid fundera på varför Apples Core Duo MacBook blir 3ggr så varm som min IBM T60 samma processor.

   

  Men... min MacBook kommer i januari... snygg är den :)

   

  /Max

   

  Måste självklart försvara Mac nu :) De nya Macbooksen är mycket svalare och med en mjukvaruuppgradering så sänkte jag temperaturen med 20 grader :) det du!

×
×
 • Create New...