Gå till innehåll

MartinExtor

Medlemmar
  • Inlägg

    15
  • Blev medlem

  • Dagar Vunna

    1

Inlägg postad av MartinExtor

  1. Verkar coolt! Lite som Robert Ludlums och DAn Browns stoyrs! Men tänk bara på att huvudrollerna INTE får vara perfekta. Dem ska ha skellet i garderoben alltså, typ ha gjort något ( inte vara nekrofil eller våldta barn, utan kanske råkat döda en f.d. pojkvän eller nått) speciellt tänker jag på den kvinnliga huvudrollen som en kvinna som mycket väl kan tänkas dölja en mörk hemlgihet. - Jag vet att Dan Brown fick mycket kritik för hur "PERFEKTA" hans huvudroller var! Annars bra! ;P

  2. ju starkare reaktion desto mer publicitet och all publicitet är bra publicitet.

     

    jag tror att om du jobbar lite på idén kan det bli kul, och om man får göra filmer där jesus dör varför får man inte göra filmer där allah eller gud eller buddah gör det? kör hårt.

     

    sen tycker jag inte du behöver godkännande från någon här på forumet för att skriva det du känner för att skriva eller filma det du vill filma.

    Tack Java ex Machina!

  3. Så mycket var yttrandefriheten värd... Men jag håller med lilla_farbrorn om att tråden redan har blivit OT så det räcker, så trots att det brinner i fingrarna att bemöta de befängda påståenden som yttrats i tråden så tänker jag hålla mig lugn och inte skriva i tråden mer. Det borde gälla alla som inte har något vettigt att säga om ursprungsinlägget.

     

    /Jakob

    KAn folk lägga av att snacka religion och yt´tranderfihet och etik. Detta är en filmidé´och jag vill ha folks hjälp att utveckla den!

  4. Visst förstår jag det. Men det känns bara när något säger saker som kan påverka andra människor på ett negativ sätt, så är det fel. Sen tycker jag att du borde ha mer kunskaper om Gudarna och människans bild av de innan du talar om de på det sättet. Gud är ingen person som du påpekar i ditt inlägg.

    Jag har alltid intresserat mig för religionens historia. Detta ÄR ingen HATKAMPANJ mot religiösa utan en historia om en kille vars värld vänds upp och ner. Och man måste få skämta om HELA Guds-begreppat. Och eftersom jag inte är religiös vill jag att det skall vara så att "HAN" är en person men att folk har kallat honom olika saker.

  5. Vill du få en dödsdom hängande över dig á la "Salman Rushdie så kanske det kan vara det...

     

    Varför just svärfar och varför ett bankrån?

     

    /H

    någonstans måste han väl råka skjuta honom? Och ett bankrån berättar hur desperat efter pengar han är.

  6. Nej. man får inte skjuta gud heller för det kan man väl inte, eller kan man? det jag menar är bara varför man måste skriva just Allah? får det inte ett helt annat innehåll. Jag skulle aldrig säga något illa just om Jesus för att jag vet att det finns människor som tar illa upp då han betyder så mycket för de. Om han hade sagt Gud och inte Allah så skulle jag inte reagerat så starkt på det. Men det är min personliga åsikt. Känns bara lite fel att säga så när världen ser ut som det gör just nu. Hur känsligt det är att vara muslim i en värld som denna, idag.

    varför jag just nämner alla gudar som funnits, typ, är att jag är ATEIST! alltså är det så att det i filmen är så att den han skjuter är EN gud. Dock är det så att mänskligheten har fått olika namn på samma person. Förstår du nu? Det skall också komma fram i händelseförloppet!

  7. Jag tycker det låter som en ganska kul idé, men jag får ingen bild framför mig hur en amatörfilmsversion av den här filmen skulle kunna se ut. Lite svårt projekt om man tänker så, men du kanske ska högre?

     

    Ska personen vara religiös eller inte bry sig ett piss över etik och moral a la bibeln?

    nej han är vardaglig. tror inte på något. Gör allt för att klara sitt levende.

  8. Tänk om du bli tvungen att gå och göra din svärfar en tjänst! Detta visar sig bli ett bankrån som sedan leder till att du skjuter en man. Men inte vilken man som helst! Du har just tagit livet av Universums Härskare, Allah, Vinden eller mer känd som Gud. Och eftersom det är 25 år kvar innan ett eventuellt nyval, som utför vart 2500 år, så måste DU axla rollen som Gud.

     

    Den är INTE som Bruce den allsmäktige. Där är han trött på livet och vill ordna upp sitt liv. I " Save me, I'm God!" möter vi en man som tvingas att bli Gud. Och han sköter det på sitt lilla vis. Och till hans hjälp att lära honom hur man styr har han budbäraren Hermes!

     

    Så vad tror ni? Vill folk se en film som parodierear religion. Och är det en bra idé som kanske skall utvecklas lite mer?

×
×
  • Skapa nytt...