Gå till innehåll

MachoDuck

Medlemmar
  • Inlägg

    39
  • Blev medlem

Inlägg postad av MachoDuck

  1. Undrar egentligen bara 2 saker:

    Var fick ni alla ljudeffekter ifrån? Letat efter liknande men hittar inget.

    Hur gör ni för att få snygg slowmotion? har ni en 60 fps kamera eller använder ni nåt program?

     

    Najs film för övrigt.

  2. Det är [ och ] men eftersom dom inte finns på ett svenskt tangentbord får du gå in och ändra i filen Adobe After Effects 7.0 Shortcuts.txt som ligger i mappen C:\Documents and Settings\Ditt Användarnamn\Application Data\Adobe\After Effects\7.0.

     

    Jag bytte ut alla [ till Ux00D6 samt alla ] till Ux00C4 i den filen. Ux00D6 är Ö och Ux00C4 är Ä. Efter det kan jag trimma lager med Alt+Ö samt Alt+Ä samt bla flytta lager med Ö och Ä.

     

    På andra raden i Adobe After Effects 7.0 Shortcuts.txt står det "After Effects Shortcut Preferences (modify at your own risk)", så ha det i åtanke om/när du ändrar i den filen. Skulle det gå år skogen är det ingen större fara, raderar du den filen så skapar AE en helt ny nästa gång du startar AE. Redigera aldrig i filen medans AE är öppet.

     

     

    alla?:O ["CCompCmd"] - blir väldigt konstig då ju:(

  3. nej 15 minuter är filmen:P måste varit nåt fel för filen blev 19GB i .mov och 23GB i .avi .. men men..

     

    Men nu löste det sig, vi använde MPEG2 som max_h säger och det fungerade bra, det var just det vi letade efter men lite jobbigt att leta sig fram till för vi hade ingen aning. Men det känns bra om du säger att det är det man brukar använda.

  4. Vi har en film som vi har lagt in i after effects för att lägga på filter mm. Om vi renderar ut filmen som .mov så blir filen 19 GB och vi ska bränna ut den på en dvd-skiva så det fungerade inte så bra. Är det någon snäll människa som vet vilken slags fil som är bäst att rendera filmen som, utan att förlora någon färg eller bildkvalité? Den skall även få plats på dvd-skiva.

    Svar snabbt vore snällt då arbetet skall vara inne imorgon.

  5. Masken vet inte vart den ska. Ingenting bara händer av sig själv.

     

     

    Gå in i masken och bocka klockan framför mask shape (alt. bara shape.)

    Flytta fram en frame och flytta punkterna masken är uppbyggd av.

    Fortsätt flytta punkter frame by frame.

     

     

    Det är alltid bättre att lära sig grunderna i ett program innan man ger sig på djupet...

     

    Ännu snabbare går det om du först sätter första keyframen, flyttar till slutet av klippet, eller dit maskninen slutar och sätter en ny keyframe. Om personen bara går rakt över funkar det ibland utan att pilla mer, men annars så skär du av tidslinjen på hälften varje gång och flyttar rätt masken, tills det ser bra ut. på detta sättt slipper du sitta med varje frame o pilla, det tar väldans lång tid. Ibland. Onödigt jobb i alla fall.

  6. Ingen mer som vill kommentera, alla andra filmer har typ 100 kommentarer, jag har fått från 2 bara :(

     

    5 fick jag bara varav 3 var av mig själv:(:(:(

     

    BRA FILM btw! Gillar känslan, filmen känns så äkta, den berör, längtar redan efter 2an!!

  7. ta en riktig cigarett.. andas in o släng iväg sen blåser du ut röken.. o det är ju inte farligt..eller vänta till det är kisskallt ute, som idag och andas på..

     

    edit: ta en vattenpipa och dra ett halsbloss.. för det är jätteofarligt.. och funkar:)

  8. Denna filmen gjorde jag och en kompis en kväll när vi inte hade något bättre för oss, dvs: den har ingen handling och är bara konstig, lite som en test av effekter (vilka för det mesta är lite sådär halvbra va:\). Men dock, ändå så bra, finns det några få som tycker.

    Kolla och säg gärna vad ni tycker, alltid skoj med kommentarer.

     

     

     

     

    http://img31.imagevenue.com/loc191/th_30066_vlcsnap_66059jp_122_191lo.jpg

    http://img138.imagevenue.com/loc23/th_30070_vlcsnap_65126jp_122_23lo.jpg

    http://img126.imagevenue.com/loc79/th_30075_vlcsnap_65367_122_79lo.jpg

     

    Längd: 2:50 minuter

    Storlek: streamas

    Format: Youtube

  9. OM du ska gå igenom väggarna "åt sidan" som i din film skulle man väl kanske kunna lägga på en linear wipe(?) tror jag det heter och lägga på lite fether och sedan wipea in nästa scen från samma håll. det borde nog funka lite bra iallafall..

  10. Nån som kommer ihåg en sån där liten "mellanfilm" som gick på Discovery för ett antal år sedan? Som bara bestod av sådana klipp - hög fart genom väggar, staket och annat. Och en snabb inbromsning till ngn/ngt för att sedan öka igen. Den var ruskigt coolt gjord.

     

    /Max

     

    jag minns.. sjukt skön:)

  11. En dörr är ju väldigt lätt. Filma personen när den går igenom dörren när den är öppen, filma dörren som stängd. Lägg ihop dom och maska ut det du inte vill ha med.

     

    hmm..hur menar du då? att man ska maska runt de delar av personen man vill ska synas varje frame? lite svårt o veta exakt hur mycket av personen som sticker ut hela tiden..måste finnas något lättare och snyggare sätt:\..? och sen så vill jag inte att personen skall komma ut ur en dörr...

×
×
  • Skapa nytt...