Gå till innehåll

The Keff

Medlemmar
  • Inlägg

    33
  • Blev medlem

Inlägg postad av The Keff

  1. Firewire är snabbare än USB, inte mycket mer med det tror jag.

     

    Bilden blir dålig för att du stretchar ut en 720x576 bild till 1280x1024 (t.ex.) medans en TV har en mycket lägre upplösning än en datorskärm... en bra TV kan t.ex. ha 800x600 som max upplösning ibland. Så det är därför.. hoppas jag svarade rätt nu

  2. Jag tänkte lite på det här med dagens svenska filmer... de känns som dussinfilmer helt enkelt.

     

    Feel-good komedier osv.

    Varför använder man inte sig av den svenska historian mer ?

    Tänk dig en film om Karolinernas kirg... Återtåget från Norge... Kung Erik som sakta blir galen och försöker döda hela släktet Sture... osv. Beror det på att sådana filmer skulle kosta för mycket för vårat stackars land?

     

    Tänkt dig en introscen.

     

    Det börjar med att man ser en dimmig äng... efter ett tag hör man det svaga ljudet av hästar och fotfolk marsera..sakta börjar ljudet av trummor höras... sen kommer flöjtar in.. och sedan kan man urskilja en armé komma från dimman den syns mer och mer. Det är den Karolinska Armen.

     

     

    Vad tycks? Ska gå stenhårt på den iden, har lite berättelser från min egen släkt som vittnar om dramatiska händelser i krigstid. Så om sidådär tjugo år då jag har gjort 2 svenska klassiker och 3 internationella storfilmer i hollywood kommer ni få se mitt mästerverk "Karoliner".

     

    Någon annan som har en bra ide till en film i historiskt perspektiv?

  3. Trean var väl den jag skriver på va.. japp. Coolt, verkar som jag valt rätt. upphandligensaken grejen... allså skit i handligen för tillfället, Det kommer mera så att säga... umm.. filmen blir typ en lite udda blandning mellan kompisfilm ala trainspotting med mycket dialog i början sen blir den väligt annorluna efter första akten. man skulle väl kunna säga att första akten är "rolig" andra akten är "lite konstig" och tredje akten är "deprimerande". ... ja det får räcka... skulle aldrig kunna pitcha en film speciellt bra :)

  4. Med att dra igång handlingen menar du kanske att sätta in ett klimax efter 2 minuter? Nej, jag har en annan plan för manuset... det är ingen actionfilm eller kortfilm... ett drama skulle man kunna säga. Men tack för komplimangen om dialogen, sitter och ändrar stavning, upplägg osv nu. Sen skiver jag 10 sidor till, så får du se den efterlänktade handlingen :)

  5. Jag satt och funderade idag, och jag kom på att jag ville göra nån logga till någoting. Så jag gjorde en logga till någoting, sen tog jag den och gjorde en signatur. Kort sagt: Vad tycks?

    upfivegrass.jpg

  6. Ta en buss

    Ta ett antal personer

    Ta deras skäl till att de hamnade på bussen

    Väv in dem så att man får se deras historier , säg en dag, innan de gick på bussen

    Knyt ihop historierna så att de alla har något med varandra och göra

  7. Tänkte bara tipsa filmfolket om en liten tävling jag snubblade över, kanske inte världens bästa chans till fame & glory, men värt ett försök.

     

     

    http://www.kkbbcasting.com/

     

     

    "Re-enact a scene from this clever crime comedy and get one step closer to your big Hollywood break! Writer/director Shane Black will review the 20 videos with the most votes and select a winner. The prize? Win a trip for two to Hollywood to meet a top casting agent. Secondary prizes up for grabs include a 50" DellTM Plasma TV and a bunch of AppleTM Video iPods."

    + Ni får ju någon publicitet också eftersom folk från hela världen har en chans och se ett filmklipp av er.

     

    Gutes Glucken

  8. Vem vet, det kanske blir en ny generation av klassiska filmskapare som kommer skrivas in i historien som "Voodoo Film Generationen"

     

    *Today on the history channel: In the beginning of the 21th century a small group of lowbudget filmmakers gathered around the social forums of voodoo-film... some of our century's most influencal people, if not the most influencal people in the history of motion picture, shared their ideas and questions with others.. they where to be called "The Voodoo Generation" *

     

    .. låter as soft juh! Nu får vi bara sätta planen i verket.

  9. [citat=jmalmsten]ok, nu är jag bara petig och överanalyserar en detalj... men är det möjligtvis Leone, Scorcese, och Coppola[/citat]

    Wow, det hade jag absolut inte tänkt på. Spliffat som bara den, undrar om det var lite av ett undermedvetet val där.

    Ettan ÄR lite svår för mig att förklara, har mest varit lite galet pratande för mig själv "om jag .. GENIALT!" och så vidare... att den dessutom är "två filmer" som i mitt huvud går ihop perfekt, men som i andras ögon verkar lite rörigt.

     

    Men tack för feedbacken, vi får se om jag lyckas skriva klart nått!

     

    :Lite Längre och, för hoppningsvis, bättre förklarad synopsis till ide #1!:

    http://lenemie.awardspace.com/TheConsequencesofKillingJake.doc

  10. Mac om du är en latte-drickande designer. PC om du är en latte-drickande gamz0r. jag är mer av en PC människa, vill ju kunna uppgradera min dator utan att behöva slänga ut hela skiten. Dock skulle jag inte banga på att skaffa en MacBook Pro med 17" Widescreen, eftersom jag inte skulle spela spel med en laptop. Men som sagt, det beror helt på vad du använder din maskin till! Sen kör jag Ubuntu-linux vid sidan om eftersom jag studerar till nätverkstekniker.

  11. Såg självklart matchen... vad kan man säga? Helvete passar utmärkt antar jag.

    Men jag har alltid en positiv inställning till sådana här saker (Efter att ha gått på Bajens matcher i början av förra året så är jag mycket van vid 0-0, tyvärr)

     

    Men vi presterar alltid bättre mot de andra lagen, och vi har aldrig (?) förlorat mot England har jag för mig.

    Sverige lär sig av sina misstag och vinner gruppen igenom att vinna mot Paraguay och England... sen får vi se hur det går helt enkelt.

  12. [citat=Mikael_hs]2an påminner lite om "lik som män", en pjäs som gick rätt nyligen.[/citat]

     

    Det är sant, fast likheten är väl igentligen bara att de är på ett bårhus.

    I min historia vet alla att de är döda, de snackar inte om genus och hela filmen kommer inte utspela sig på ett bårhus (skulle bli en lite halv trist film)

     

    men, hehe, var lite orolig för att iden var mer av en teaterpjäs och inte en film, skriver alla fall på ide 1 och 3 just nu, de är lättast.

     

    Anbropå ide 1. Jag har liksom en liten "flashback" i början för att förklara Johns situation. Då har vi John som voiceover och John som tolvåring.

     

    Bör jag skriva

    JOHN 12 ÅR

    Bla bla, jag är tolv!

     

    istället för bara

    JOHN

    bla bla, jag är tolv!

     

    för att visa att det är den tolvårige John som pratar vid detta tillfället (även fast det är uppenbart)?

    tack pow forehand

×
×
  • Skapa nytt...