Jump to content

TomStac

Members
 • Posts

  701
 • Joined

Personlig information

Filmskapande

 • Influences
  Orson Welles, Stanley Kubrick, Sergio Leone, Akira Kurosawa, George A. Romero, Tobe Hooper, John Carpenter, Ridley Scott, David Cronenberg, m.fl. Den bästa filmen alla kategorier är Blade Runner, tätt följt av Apocalypse Now.
 • Gear
  Kamera: Blackmagic Pocket Cinema Camera med Zenit Meteor 5-1 f/1.9 17-69mm zoomobjektiv.

  Arbetsstation: Windows 10 Pro med Resolve 12.5.3.014. ASUS X99-A moderkort med Intel Core i7 5820K 3.3 GHz 15MB, 16GB RAM av märket Corsair DDR4 2133MHz CL13 Vengeance, och grafikkortet ASUS GeForce GTX 1060 Dual OC 3GB. Samsung 750 EVO 500GB SSD och Seagate Desktop 2TB HDD.
 • Interests
  Film

TomStac's Achievements

Experienced

Experienced (11/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

10

Reputation

Bio

Jag har haft en passion efter film sedan tonåren och har sedan 17 års ålder drömt om att vara en filmregissör. Deltog som passare under inspelningen av en kortfilm i Göteborg i mitten av 80-talet. Har i omgångar också drömt om att ha en liten egen biograf som visar genre-film. Detta intresse har de senaste åren utmynnat i ett stort intresse för hemmabio. Sitter med projektor i taket och med allt som hör till. Har tillsamman med frugan (vi har tre barn mellan oss) senaste åren fantiserat om olika filmprojekt (frugan är riktigt duktig att skriva intressanta historier, manus och är skicklig som regissör) och nu har jag till slut beslutat mig att göra åtminstone en långfilm innan jag lämnar detta jordiska liv. All konsumsion av film genom åren har väl lärt mig det mest grundläggande i hur man berättar en historia. Den film som har inspirerat mig mest den senaste tiden att ta steget ut till att göra film är nog Tobe Hoopers 'The Texas Chainsaw Massacre'. Den gjordes på 16 mm film och var oerhört övertygande. Tyvärr är jag för gammal att söka in på filmskola och har redan en massa CSN-skulder från tidigare universitetsstudier. Sitter och ångrar mig mina livsval, men man skall inte gräva ner sig i sina dåliga livsval utan göra något konstruktivt av den tid man har kvar. Frugan har ännu inte givit upp helt på den här punkten. Köpte därför år 2006 två 16 mm kameror (en Zenit Krasnogorsk-3 och en Zenit Kinor-16 SX-2M) att spela in filmen på och en Super 8 kamera (Zenit Quartz 1X8S-2; lillebror till K-3) för att träna på. Har tio år senare köpt en Blackmagic Pocket Cinema Camera som jag genom en adapter från RafCamera har kopplat på zoom-objektivet från K-3:an, Meteor 5-1. Skrev färdigt mitt första filmmanus redan 2006 (skippade synopsis och gick på historien direkt :)). Måste säga att det var en mycket intressant kreativ process att se en historia växa fram under tiden man skriver. Det blev en bitvis otäck och våldsam historia. Förhoppningsvis ganska spännande också. Tio år senare inser jag att den behöver arbetas på en hel del innan det blir någon film av. Storyn är inspirerad av ett levande rollspel som frugan deltog i för ett par år sedan. Grundhistorien är att en katastrof nästan har utplånat mänskligheten. Ett antal individer finner sig vara instängda i en bunker och slåss för sin egen överlevnad. Sakta sjunker de in i en pranoid värld av svek, rädsla och aggression; deras mörka sidor tar över mer och mer. Till slut blir faran innanför murarna lika stor som faran utanför.... Filmen kommer att hamna någonstans runt 100 minuter. Jag skall göra lite kortfilm på min Blackmagic Pocket Cinema Camera (har redan gjort en på Super 8 år 2006 men ännu inte skannat in den och redigerat) för att lära mig hantverket från grunden tills jag går över till en och annan novellfilm, tills jag lyckas att finasiera mitt stora projekt. Har väl en tioårssplan på hela projektet...
×
×
 • Create New...