Gå till innehåll

MnD

Medlemmar
  • Inlägg

    46
  • Blev medlem

Inlägg postad av MnD

  1. Blir lite filmvetenskap nu efter 2 år i Molkom :) men bara en termin. Får se vad det blir i efter nästa sommar.

     

    Är du nöjd med dina två år i Molkom? Känner du att du fått ut mycket senaste två åren?

  2. Vilka utav er ska börja eller fortsätta plugga film i år?

     

     

    Jag vet inte om det är så, men jag har fått känslan att det är väldigt dålig kontakt mellan filmskolorna/filmutbildningarna i Sverige. Lite att man tävlar om vem som lyckas få ut bästa eleverna/filmerna (tex genom filmfestival priset osv).

     

    Om det är så tycker jag att det är riktigt synd. För just inom film är det så viktigt att knyta kontakter, hitta personer man klickar med och inspirera varandra.

     

     

    Alla ni som kommit in på utbildningar 2010, gratulerar och lycka till! Ni som inte kom in i år, fortsätt sök och kämpa, det kommer ändå gå bra med eller utan filmutbildning.

     

     

    Ni som pluggar eller pluggat filmutbildning redan får gärna komma med lite kommentarer, vad ni upplevde som bra och dåligt.

  3. Varför filma i 50i ? (ärligt, jag vet inte) xD

     

    Jag filmar i 60i så render i 60i ;)

    För mig funkar YT uppladdning fint, allt funkar perfa med det :) (men jag filmar 60i som sagt)

    Den där "inställningen" finns för 50i också, står under den lr nåt :D

     

    Hur filmar du med 60i med en HF100? Vart ändrar du till det? Jag har bara sett 25p och 50i.

     

    Det verkade inte finnas så mycket inställningsmöjligheter eller så var jag blind :D

  4. hej

    har gjort mitt första showreel (förvänta er inget enastående..)

     

    ge gärna både uppmuntrande och konstruktiv kritik :)

     

    Nice, du är duktig! Jag har inte mkt kritik att ge dig iaf, jag tyckte det var bra...

     

    Musiken var bra men efter en stund blev den jobbig =)

  5. Hahahah...

     

    Nu är jag helt övertygad om att intagningen till Fridhem är ett falskt spel... mer eller mindre!

     

    Minst tre utav dem som blivit intagna i år har vänner som redan pluggar filmlinjen där och varit med och bestämt vilka som ska komma in.

     

    Detta är problemet när man låter elever bestämma vilka som ska få komma in, det blir helt jävla orättvist.

     

    Jag tycker någon borde snacka med skolverket som betalar Fridhem att ha mer seriösa och rättvisa antagningar.

     

     

    Ena tjejen som kom in där sa i måndags att hon kände sig rätt trygg för hon hade vänner som redan pluggade där på filmlinjen...

     

     

    Aja, nu låter jag bitter... Men sanningen är att antagningsprocessen till Fridhem är falskt och oseriöst.

     

    Jag är helt övertygad om att personer som inte känner någon där också kommer in, men dem som har vänner som går där har en MYCKET större chans. Och en skola som skattebetalare står bakom ska fan inte ha ett system där det är möjligt att komma in genom kontakter.

     

    Av över 100 som sökte så "råkar" flera som kom in ha vänner som redan går där???? fuck slumpen, det är så jävla medvetet!!!!

  6. Samma här.. känns riktigt pissigt. Konstigt egentligen att arbetsproven är skriftliga.. hade ju varit vettigare att gå på ett filmprov som det var förr känns det som?

     

    Det är arbetsprov nu för alla som gått vidare, man ska göra två uppgifter på egen hand sen arbetsprov och personlig intervju där.

  7. Vilka var där igår/idag?

     

    Hur tror ni det gick? Tycker det är konstigt att kalla in så många på en heldag när det är så få som kommer in...

     

    Sen är det även lite konstigt att eleverna i princip har all makt att välja in nya elever. Väldigt många av eleverna var väldigt lika tycker jag, så det märks att många väljer in samma typer som sig själva.

     

    Annars verkar skolan vara väldigt bra och utbildningen och eleverna verkar också vara bra.

     

    Men jag tycker att intagningsprocessen är lite tveksam...

     

    Svalöv, fyfan vilken håla :-D Finns ju inget att göra där förutom att göra film (vilket är bra).

  8. Oj, en iMac kanske vore mer prisvärt. Klarar en iMac på 4 gb RAM o 3.06Ghz Intel Core 2 Duo och Final Cut express - native AVCHD?

     

     

    Jag har nya iMac med 21.5", 3.06Ghz Intel Core 2 Duo, 4GB ram, 500GB HD och Geforce 9400M. Den kostar ca 11.500kr.

     

    Jag använder Final Cut pro och redigerar AVCHD från en Canon HF100.

     

     

    Det fungerar riktigt bra! Jag är faktiskt grymt nöjd, jag tror inte att man kan få en mer prisvärd dator idag. Allting flyter fint, skärmen är riktigt bra.

     

    Jag rekommenderar den varmt.

  9. Jag är inte "från Voodoofilm", skapade ett konto just för att skriva det här, men Jag sökte. Upptäckte klockan 4 imorse att man inte fick posta det den tredje, utan de var tvungen att _ha_ ansökan idag. Fick fett med panik och var tvungen att rallya morsan så hon kunde plocka fram och scanna mitt gymnasiebetyg, och jaga upp ett par kompisar som bor i stockholm så de kunde skriva ut och lämna in min ansökan fysiskt. Så nu får vi se hur det går.

    Sökte också till Stockholms filmskola, vilket känns som ett bättre alternativ ärligt talat, men DI har ju fördelen av att vara gratis.

     

    Varför tror du/tycker du att Stockholms filmskola verkar vara ett bättre alternativ?

     

    Tacksam för svar!

  10. Jag är också nyfiken, då den kostar närmare 80 tusen kronor för första året så undrar man om den är 80 tusen kronor bättre än exempelvis DIs basår som är gratis.

    Eller folkhögskolornas filmutbildningar på ett år som också är nästan gratis.

     

    Jag skulle också uppskatta info av er som vet mer.

  11. Jag är mycket glad att Avatar inte vann bästa film och regi.

     

    Största besvikelsen i år tycker jag var att filmen Mr Nobody inte alls var nominerad i någon kategori, ni som inte sett den: SE DEN =)

  12. Precis som att måla, skriva, fota osv är även film väldigt personligt och estetiskt, åldern har inte någon större betydelse för skapande. Det är inte som att lära sig ett nytt språk där det nästan är ett måste att man börjar innan en viss ålder för att verkligen få in det.

     

    Det finns människor som haft ett vanligt arbete i 40 år och sen börjar skriva romaner eller måla tavlor och lyckas mycket bra.

     

     

    Så jag tror heller inte att det är för sent, om du har talang och vilja har inte åldern någon betydelse så länge du inte riktigt gammal. Sen så snackar vi 28 år inte 48.

     

    När man är runt 30 har man en hel del livserfarenhet samtidigt är man ganska färsk och fortfarande kapabel att lära sig massor, jag tycker snarare att det kan vara en fördel att börja lite sent ibland. Då vet man verkligen vad man vill och har mer insikt.

  13. Om man läser ett år på folkhögskola och sedan söker till högre utbildning, det är väl inte så dumt...

     

    Tror ni det är avgörande vilken folkhögskola man läst film på? Fridhems verkar ha gott rykte men i slutändan är det väl ens egen talang och förmåga som är helt avgörande.

     

    Sundbybergs folkhögskola finns lite info och fakta om, även här på Voodoofilm, någon som vet hur den är om man jämför med Fridhem eller Molkom?

  14. Jag har nu sett Avatar två gånger på bio, först 3D sen vanligt. Det är ju en skön bioupplevelse, det ska man verkligen inte förneka. En riktigt snygg film, men den förtjänar verkligen inte så extremt bra beröm som den fått.

     

    Om 20 år tror jag att Avatar kommer vara ihågkommen som en isbrytare rent tekniskt, men då har många fler filmer som är mycket vackrare och mer välgjorda rent tekniskt ha släppts. Då blir Avatar bara en "skitfilm" i mängden. Ingenting man kommer att titta på efter 35år som exempelvis Gökboet. För den saknar nästan allt av vad en riktigt bra film har.

     

    Det är verkligen ingen bra film rent story/skådespelar/manus/musik osv mässigt.

     

    Jag förstår inte ens hur den redan fått "bästa film" priser, det är ju helt jävla sjukt.

     

    En film måste vara så mycket mer än bara vacker för att vara hållbar, Avatar är ingen film vi kommer att vilja se igen om tio år. Det tror jag verkligen inte.

     

     

    Smaken är som baken och jag respekterar allas olika smak och åsikter men att på allvar kalla Avatar bästa filmen 2009 är en irriterande överdrift.

     

     

    Jag ber att den inte får Oscar för bästa film, det vore verkligen tragiskt för filmindustrin.

     

    Då Avatar saknar det mesta förutom tekniskt mästerlig och vacker är det ingen hållbar film, därför förtjänar den ingen som helst "bästa film" pris.

  15. Jag köpte min första PC 1996, jag var inte så gammal då. Jag har kört med Windows ändra fram tills nu. Jag har varit rätt nördig och lagt ner mycket pengar på att ha bra hårdvara och moddat och byggt en hel del burkar själv.

     

    Men nu när jag köpte min första Mac i slutet av -09 så har jag nog aldrig varit så nöjd med någon dator. Det blev iMac 21,5", den lättare versionen för 11,495:-

     

    Jag har flera gånger lagt runt 20,000:- på hårdvaran till en PC exklusive skärm och aldrig har jag blivit så nöjd som jag blev med min nya iMac.

     

     

    Det är en helt annan grej med Mac tycker jag, allting flyter bättre, det hänger sig nästan aldrig. Allting är mer logiskt, allting är mycket vackrare.

     

    Jag är så tacksam att jag vågade köpa en Mac och inte PC nu senast (lätt att fastna i gamla vanor), det ändrade hela min datorupplevelse :-)

  16. Jag har funderat lite på att skaffa ett vidvinkelobjektiv till min nyinskaffade Canon HF200.

     

    Är det någon som har erfarenhet av Canons eget Vidvinkellins WD-H37 II, 0,7x / 37mm?

     

    Vad finns annars för vidvinkelobjektiv på marknaden som är bra pris/prestanda

     

    Är det risk för försämrad bildkvalitet tex ute i kanterna av filmen med ett vidvinkelobjektiv?

     

    Jag köpte en Raynox HD 5050 pro till min Canon HF100 och jag är väldigt nöjd. Måste tacka Cyberphoto som såg till att jag hade den hos mig dagen efter med två snickers i :)

     

    Det blir verkligen skillnad, man får med så mycket mer och det är nästan ett måste tycker jag, speciellt när man ska filma inomhus.

     

    http://www.cyberphoto.se/info.php?article=624020

     

    Det blir en viss liten böjning i kanterna men det är inget som stör mig, det är inte så värst märktbart och det går att gömma genom att filma lite smart och inte ta med vissa saker just på kanterna.

     

    Här är också en bra sida om just Raynox HD 5050 med Canon HF modellen.

     

    http://canon-hf100.blogspot.com/2008/05/hf100-wide-angle-converter.html

  17. jag skulle vilja ha mer krut i de där paketet. dualcore är ju inte mycket att hoppa i granen med om man ska redigera AVCHD. Sedan är ju grafikkortet rätt gammalt.

     

    Men ändå fungerar det mycket bättre i verkligheten än på pappret?

     

    AVCHD har ju fått mycket skit för att kräva så mycket ändå går det hur bra och smidigt som helst att redigera på en "simpel" iMac för 11.500kr.

     

    Det är klart att det går ännu bättre och snabbare om du kör en mac pro för 30.000:- men frågan är om det är värt det.

     

    Är pengar inget bekymmer så är det väl bara köra på det bästa som finns där ute.

  18. Jag använder följande dator för att redigera AVCHD från Canon HF100.

     

    iMac 21.5"

    3.06 GHz Core 2 Duo

    4GB Ram

    NVIDIA GeForce 9400M

     

    Jag kan säga att det är mycket bättre än min Windows som har "bättre" hårdvara. Jag redigerar i Final Cut Pro och iMovie 09.

     

    Den du funderar på har lite vassare grafikkort och 500GB större HD. Men jag vet helt ärligt inte om det är värt 3.000:- mer, men det kanske är det. Om du ska spela spel så är det garanterat värt det.

     

    Det är klart AVCHD tar mer tid/kraft men jag tycker det fungerar utmärkt, sällan att det hänger sig och om det gör det är det förlorar man ingenting utan det är ju sparat per automatik, hela tiden.

     

    Jag tycker att nya iMac ger mest prestanda för pengarna än någon annan dator.

×
×
  • Skapa nytt...