Jump to content

pinto

Members
 • Posts

  411
 • Joined

Posts posted by pinto

 1. Jag pratade med en snubbe som skulle börja hyra ut Canon 7D med tillbehör som rail system, follow focus, shoulder support, LCD, viewfinder, matte box och flera objektiv.

   

  Hyra ett sådant paket skulle ligga runt 3000Kr per vecka sa han.

   

  Det låter ju väldigt bra. Är det värt de eller tycker ni man ska satsa på något annat för de pengarna i stället? Jag söker utrustning till musikvideo och spelfilms produktioner.

   

  Vad hade ni valt?

 2. en kort fråga, jag har läst de flesta sidorna i denna tråd utan att fått svar på det problem som uppstått. Häromdagen hittade jag ett par uråldriga olympus-objektiv, 35mm, två 50mm och ett 135mm, dessa kan man endast kontrollera fokus med, ej zoom vilket jag dock vanligtvis inte använder i mina filmer. Jag känner att jag inte vill lägga upp pengar på nya objektiv utan kör på dom jag har. Men jag har inte hittat någon adapter som passar mina objektiv. Har ni någon simpel lösning? Jag ska tillägga att jag inte hittat någon "konverteringsring" som passa dessa gamla objektiv.

   

   

   

  Om du kör med Canon eos tub och dina objektiv är Olympus OM så kan du använda denna adaptern:

  http://cgi.ebay.co.uk/Olympus-OM-Lens-to-Canon-EOS-5D-40D-30D-400D-Adapter-83_W0QQitemZ150269958848QQcmdZViewItem?hash=item150269958848&_trksid=p3286.m14.l1318

 3. jaha jag trodde det inte komprimerades på bandet. Det är ett studio jobb så det går att koppla till dator och det verkar som att det är det enda alternativet för att kunna få raw material från canon hv20.

   

  Går det att köra live inspelning med Cineform Aspect, prospect hd? Det verkar okså som att det bara är Prospect som stödjer raw inspelning.

   

  Jag är öppen för andra lösningar.

 4. Blir det mindre krävande på hårdiskarna om jag fångar in råmaterialet till Cineforms HD codec?

  Det blir ju mycket mindre i alla fall. Och det blir ju också billigare i med att jag inte har möjlighet att raida med mitt moderkort.

   

  Någon som har erfarenhet av Cineform hd och fångat in raw material med det?

 5. De jag hittat kostar mer än vad kameran gör... någon som känner till något bra "budgetalternativ" som ändå inte riskerar att sabba kameran?

   

   

  Ewa-marine VHV20 är den påsen som passar hv20/hv30 och den ska klara 10 meters djup enligt Ewa-marine.

 6. Du vill ha ett Blackmagic Design Decklink Intensity. Räkna med att du behöver en rätt fet raid också (1080i uncompressed är över 100Megabyte/sek). Du kan också köra Decklinks MJPEG codec som lär vara ganska bra.

   

  /Max

   

  Vad menar du med "en rätt fet raid". En kraftfull pc?

 7. Fick min sista stepring igår och kunnde äntligen testa sätta fast min adapter på kameran.

  MEN nu har jag problem:

   

  Mattskivan ligger inte i mitten när jag kollar i kameran. Jag har hört att ccd:n i HV20 inte är precis i mitten och att den är lite mer åt ett sidohåll men det lider jag inte av,

   

  Men jag ser min mattskiva jätte förlångt upp? Hur jag än vrider stepringarna och pol filtret så blir den det.

   

  Jag har daniels mattskivehållare och den sitter helt rakt i canon eos tuben och jag har limmat fast uv filtret som jag fäster achromaten i och det är helt spikrakt.

   

  För även när jag kopplar: Stepring 43-49 49-52 och senan kopplar på massa 52mm filter så blir bilden för långt ner. Kan detta betyda att ccd:n i kameran fått en smäll eller är det mer troligt att stepringarna är snea?

  ocentrerad bild.jpg

 8. Vad är det för utgång eller ingång i videokameran som man kan koppla in en minikamera/spionkamera till så att man kan spela in det man filmar med minikameran på videokamerans band?

   

  Borde väl vara en ingång? Jag har in och utgångarna: AV, Mic, component out, HDV/DV, HDMI out och usb.

 9. Jag har fixat en liten mattbox nu!

  Har dock ingen "french flag" men jag vet inte ifall jag ska fixa än. Kanske om jag har tid.

  Mattboxen hör till en analog pentax kamera som jag köpte på tradera för några veckor sedan. den har filter gång 67mm köpte en 55->67 mm stepupp ring som jag fäst i mitt skyfilter så dom håller ihop. Dock glappar lite så jag får antingen tejpa med svart tejp eller limma fast den på 55mm filtret.

   

  men jag är sjukt nöjd!

  lcd skärmen ligger på min hylla än så länge, blir jobbigt att ha den fast monterad när jag inte filmar. måste skaffa ett nytt batteri till den med.

   

   

  Fränt Tomtebo, bra jobbat!

   

  Vad är det för filter diameter på Nikon tubs ringarna?

  De som andvänt nikons tub hur har de fäst uv filtrerna och vilken storlek på uv filtrerna?

 10. Oj då, nu har jag konstaterat att den ena "ring 2" av canon eos tuberna inte är identisk med den andra 2 ringen. Så nu blir det problem ,för jag andvänder den 2 ringen utan inlimmat uv filter när jag lägger in mattskivan och sen byter till 2 ringen med uv filter när jag satt fast mattskivehållaren. Och det är därför det inte stämmer.

   

  Har ni evighetsskärpan exact på evighetssymbolen? (på 50 mm objektivet).

 11. Nu har jag testat min adapter. Och jag blev inte förvånad över materialet. Jag kan få evighetsskärpa men då har jag inte fokusringen vid evighets symbolen.

   

  Har jag mattskvian för nära eller för långt bort från objektivet? Det måste väl vara så att jag har den för nära men i med att min mall var 41.2mm och mattskivan inte låg riktigt i mattskivehållaren så tycker man ju att det borde vara för långt från objektivet.

 12. Snyggt ODDNAME!

  Jag har satt dit min mattskiva på mattskivehållaren nu, Och jag får inte dom små pickarna som sitter i kanterna att ligga plant mot mattskivehållaren?

  Dom kanske inte ska ligga plant för jag tycker att jag tagit i väldigt mycket med tandpetaren.

 13. Om man ska bygga en egen mattskivehållare vad är det viktigaste man ska tänka på?

  Hur påverkar det bilden ifall man har förstor fästyta där den glänsiga sidan av mattskivan ska fästas? Blir den projekterade bilden mindre? Eller är det så att mattskivan projektsera en felfri bild så länge allt ljus från objektivet rymms på mattskivans glänsiga sida?

   

  Man ska väl igentligen bara låta dom små pinnarna ligga mot fästytan?

×
×
 • Create New...