Gå till innehåll

Joe Hill

Medlemmar
  • Inlägg

    170
  • Blev medlem

Inlägg postad av Joe Hill

  1. Då hade jag jämfört Ronin M med CAME-TV motsvarande modell. Ronin känns mer stabil som begagnad och har en bra app och fjärr att styra med. CAME är å andra sidan billigare och lite mindre, vilket gör det enklare för bröllop och enmans-/fåmansproduktioner.

    Här är ett exempel: CAME-TV Mini 2 vs. DJI Ronin-M: Gimbal Wars Round 2 | planet5D curated digital image news

     

    Tidigare glömde jag även nämna CAME Single som kan vara ett alternativ för dej. Har tyvärr inte haft möjlighet att prova den ännu så kan inte uttala mig om hur funktionell den är. Men storleken är väldigt tilltalande: https://vimeo.com/146584738

    (Kanske finns andra märken än CAME, men har bara sett deras.)

    Lycka till med inköpet!

     

     

     

    Nu gjorde du det ännu svårade ;) Came Single såg ju onekligen smidig ut.

  2. Jag har använt en del gimbal och Ronin M är väl ett vettigt alternativ med tanke på kvalitet, funktionalitet och vikt. Priset är väl dock tveksamt - enligt mig överpris. Den är dock relativt enkel att ta med sig.

    CAME har billigare alternativ som enligt många ska vara riktigt bra. Jag tycker själv deras funkar bra, och i förhållande till vad du får för pengarna tycker jag dessa är mer prisvärda än både Ronin och Mövi.

    Men som med alla gimbal (och traditionella steadicam) - det tar en stund innan man vänjer sig. Många recensioner på nätet är från folk som packat upp gimbalen och inte övat tillräckligt innan.

    Det du bör kolla när du väljer är hur enkel/prkatisk den är att ta med (en del har så stora väskor/case:ar att du tröttnar snabbt på att använda den), stabilisera (en del kräver verktyg, andra inte), tillgång till uppdateringar, hur komponenterna sitter (på en del sitter de så utsatt att du kommer vara rädd riva sönder kablar, e.tc.), batteritid (Ronin-M har t.ex. batteritid på omkr. 7t tror jag. Skaffar du en gimbal med dålig batteritid får du ändå lägga extra pengar på fler batterier).

     

    Fundera även på om vikt är en faktor eller om du ändå kör med EasyRig eller motsvarande av annat märke.

     

    På en del gimbal väsnas motorn mycket, vilket gör att du inte kan spela in dialog för nära den.

     

    Har du möjlighet och inte bryr dej om garantin: köp en begg. och be om att få funktionstesta innan köp. Ev. köp begg. hos återförsäljare (t.ex. Scandinavianphoto). Lite dyrare, men du får garanti.

    Gimbal rasar i pris så mycket nu, samt det finns en hel skog som är under utveckling. Fler tillverkare satsar även på att få ner storlek och vikten på dem=köper du en ny, använd den väl eller se det som en investering.

     

    Är du inte utefter att det ska se ut som dolly/slider/jib-åkningar, utan mer ett stabiliseringssystem, finns även mekaniska gimbal. Ganska dyra (omkr 8K för billigast tror jag). Fördelen då är ju att den är mekanisk. Nackdelen är att du få öva betydligt mer för att få jämna rörelser. Och rörelserna bli inte riktigt lika jämna som med en 3- eller 4-axlad gimbal.

     

    Tack för svar. Det lutar åt att försöka hitta en Ronin M begagnad. Vikten är nödvändig då jag filmar en del bröllop vilket innebär långa tagningar så den verkar ju lovande för detta.

  3. Jag hade tänkt att införskaffa en Gimbal typ Ronin - M. Någon som kör med denna eller kan rekommendera motsvarande, gärna till lägre pris än 15300 som Ronin M kostar.

    Tänkte filma med en Sony a7s.

  4. Jag tycker att det borde finnas, sök på prisjakt. Även om produkterna inte är kategoriserade, brukar man få upp vilka butiker som har dem!

     

    Har endast använt GH4 själv och kan bara säga att du inte vill använda 96 fps till nåt seriöst. Usel komprimering. Kanske har sina användningsområden, men generellt sett, nja.

    Däremot kör väl a7s högre framerate externt, tror jag. Spontant känns det som det bättre, men beror ju lite på vad man ska göra.

     

    Tack för svar.

     

    Jag kommer att köpa en a7s och kollar nu på objektiv. Vill ha manuell fokusring. Vilket Sonys egna nya objektiv verkar sakna?

     

    Såg att Samyang hade väldigt prisvärda e-mount ebjektiv. Får ju nästan 3 objektiv till priset av 1 Sonys.

  5. 1. Skulle jag investera mig i ett system idag, och inte hade några grejer för Panasonic sen innan, skulle jag köra på Sony. I största allmänhet bara. A7s och GH4 är bra på lite olika saker, men GH4 är usel i mörker. Så A7s känns mest mångsidig. Däremot om du även tänkt fota kanske det kan vara värt att kika på typ a7r eller a7ii.

     

    2. Du kan köpa v-log till den vanliga för ca 1000 spänn. GH4r är beskattad som videokamera och kan filma längre än 30 min, det är det som skiljer den mest från originalet.

     

    3. Metabones speed booster till GH4 eller en Metabones utan glas i, för a7x. Då får du en kvalitetsadapter där is fungerar med de flesta objektiv.

     

     

    Tack för svar! Intressant det där att ghr beskattas som videokamera. Vet du möjligtvis om det går att få tag på en metabones utan glas i sverige?

     

    En nackdel vad gäller Sonyn ska ju vara att den filmar som mest i 60fps i full hd. Panasonicen i 96fps. Jag är lite orolig att den blir lite ryckigt vid slowmotion sekvens.

  6. Jag står inför ett nytt kameraköp och väljer mellan dessa två. Eftersom jag filmar 80% och fotograferar 20 % föll valet på dessa istället för Canon.

     

    1)Vilken av dessa är bäst när det gäller att filma i Full HD?

    Min dator är inte helt överens med 4K redigering så 4k är inte ett måste.

     

    2)Såg även att Panasonic GH4r kommit ut är det värt att lägga de extra pengarna för att få V-log?

     

    3) Om jag väljer Sonys variant och vill kunna köra Canon objektiv vad behöver man prisvärd lenskonverter? Någon som provat? Fungerar då is stabiliersing?

     

    Tack för hjälpen!

  7. Som Tolin sade, gör den olistad :birp

    Kan dock redan nu säga att Warp Stabilizer i Premiere Pro är magisk när det kommer till stabilisering av film.

    Har stabiliserat mycket handhållet material och fått det att se ut som jag använt en glider eller dylikt.

     

    :bire

     

    Ok tack nu har jag fixat olistningen☺

    ska prova mig fram med warp stabilizer.

  8. Jag har spelat in några klipp för en restaurang där jag gör några kameraåkningar. Åkningarna blev inte alls bra. Jag får skylla på att bandet till slidern legat i väskan och rörelserna blev inte så följsamma som jag hade velat ha dem.

     

    Nu till min fråga. Går det att justera detta i after effects, eller bara bita i det sura äpplet och åka tillbaka och filma på nytt?

     

    https://www.youtube.com/watch?v=KnC3L5wrOzE&feature=youtu.be

  9. Står i valet och kvalet att köpa en Yeti Pro. Dock så var min tanke från början att köpa en mikrofon som jag både kunde använda som voiceover- mikrofon men även när jag fångar upp dialog när jag spelar in film.

    Någon som har några tankar kring detta?

  10. Din processor lär inte brinna i första taget, och för att få ned storleken så skulle jag köra 2 pass och lägga målbitraten på 9 och topp på 18. Lär ta tid dock och datorn lär bli rätt varm etc, vill du få ner den kan du alltid rendera ut till ProRes eller DnxHD först och sedan coda om den filen. Hur som filen blir ändå större än 4gb.

    Så ang minnes-sticka kan du alltid omformatera den.

    Lämpligast format är isf NTFS vilket läses av både Mac och Win så väl som flertalet mediaspelare, dock fungerar skrivning endast för Windows om man inte har Paragon NTFS for Mac (kan jag rekommendera även om det är buggigt i bland och kan generera korrupta filer eller avbrutna överföringar vid överföring till eller från NTFS disk, dvs händer bara med Paragon NTFS for Mac aktiverat).

    Annars är ExFat också bra men ställer högre krav på att datorn eller spelaren är något nyare än de behöver vara för att palla NTFS samt så har ExFat enheter förmågan att tappa partitionsinformationen på Mac (dålig implementering av Apple).

     

    Lycka till, mvh /Pontus

     

    Tackar för ditt svar, ska pröva detta.

  11. Jag brukar rendera ut mina filmer i Full HD, H264 och med en bitrate runt 22 när jag gjort kortare filmer med min Canon MARK II DSLR. Nu har jag filmat ett bröllop och brudparet vill ha allt filmat material cirka 2 timmar i en lång sekvens.

    Vilket format ska jag välja och vilka inställningar för att undvika att min processor brinner upp och får en giganstisk fil som inget program klarar att spela upp? De har önskemål att få filmen på en minnesticka och då sätter väl FAT formatet stopp vid filer större än 4,5 gig eller något sådant. Tacksam för svar. Jag har dvd brännare men saknar blu-ray läsare.

  12. Ser bra ut men jag skulle sparat 100 spänn och köpt en Noctua i stället, fördelen med Noctua är att de har obeskrivligt bra support om man sparar kvittot och lådan till kylaren. Nästa gång du vill uppgradera datorn med ny processor som kylaren inte passar på så räcker det med att du skickar in bild på boxen och kvittot så får du en ny monteringsanordning helt gratis utan att betala frakt eller liknande, bättre support finns inte och kylarna är grymt bra därtill.

     

    Noctua NH-D14 - Inet.se

     

    Mvh /Pontus w

     

    Vad bra.

     

    Inet tipsade mig även om detta moderkort tillsammans med denna processor. https://www.inet.se/produkt/v100371/asus-z97-a-intel-i7-4790k-med-3-spel-pa-kopet Så nu har jag lagt en beställning. Hoppas på en bra uppgradering :)

  13. Hej!

    Jag har en budget på 13 000 kr. Jag har just nu en laptop som jag redigerar på men den har sina begränsningar när jag redigerar full hd.

    Känner att jag har noll koll vad gäller stationära datorer.

     

    Vad tror ni om denna, Kundvagn - 2014-08-05 - Inet.se

     

    Behöver jag extra fläktar? Typ http://www.inet.se/produkt/6308505/noctua-nf-p12-1300?

     

    Något som ska bytas ut eller skippas/läggas till?

     

    Tacksam för all feedback jag kan få.

  14. Vad för slags intervjuer gör du? Handhållet, bom eller stativ? (Att ha mikrofonen på kameran är inte bra, så det är första steget.)

    Är du inomhus eller utomhus? Vilka miljöer?

     

    Beroende på vad du gör kanske inte en shotgun är det bästa alternativet.

     

    Zoom H4n har ganska brusiga preamps, så om du spelar in i relativt tysta miljöer behövs en mikrofon med hög output, annars kan bruset bli ganska tydligt.

     

    Jag kommer att göra intervjuer själv. Dvs sköter både kamera och ljudet. Kommer göra ett par intervjuer utomhus sittandes och då funderar jag på om jag ska ha en trådad mick typ röde lavalier. Men kommer även att filma en rundvandring där personen ifråga intervjuas samtidigt. Har tittat på Sennheiser ew 112 g3 men tycker det är lite dyrt. Tacksam för förslag.

  15. https://www.video2brain.com/en/lessons/merged-clips-for-synchronizing-audio-and-video

     

    Du får synka manuellt (senare versioner av PPro kan synka på vågformen). Alt kan du använda Pluraleyes som är en tredjeparts-plugin för ändamålet, men är det inte så många klipp är det inte såååå jobbigt att synka.

     

    //M

     

    Tack för svaret! Jag har nu synkat för hand.

    När jag körde ut filerna i premiere pro så körde jag ut den i CBR 2,8 24 och framrate 23,967 Full hd och audio AAC 320 kbps.

    När jag kollar den i VLC player funkar den klockrent. När jag testar att lägga upp den på youtube så tycker jag att det synkar men när jag kör mot vimeo så syncar det inte. Någon som kan hjälpa mig med detta?

    Tacksam för svar.

     

    Vimeo versionen https://vimeo.com/95520651

    Youtube versionen magnus&brasse teaser - YouTube

  16. Jag har spelat in en teaterföreställning med två kameror Canon 5d Mark II och tagit ljudet direkt från ett PA.

     

    Vilket är med smidigaste sättet och synka materialet? Jag har tillgång till premiere pro 5,5 och hur går man tillväga? Behöver jag ett annat program för detta?

     

    Materialet är cirka 1h 15 minuter och videofilerna ligger på 60gig.

    Är det bästa att synka scen för scen och sedan konvertera ut dem i lämpligt format?

    Sedan infoga alla klippen på nytt och klippa filmen?

  17. Jag har använt en Zoom H4N till mina intervjuer (bland annat denna https://vimeo.com/74321906) men jag tänkte nu köpa till en shotgun mick för att få bättre ljud.

    Jag läste att H4N inte är så stark när det gäller att driva en extern mick och Röde NTG2 som jag hade tänkt att köpa skulle inte alls vara att föredra.

     

    Är det någon som använder en Zoom H4N och kan tipsa om en bra intervjumick?

×
×
  • Skapa nytt...