Jump to content

paracelsus

Members
 • Content Count

  85
 • Joined

 • Days Won

  1

paracelsus last won the day on April 6 2005

paracelsus had the most liked content!

Community Reputation

11 Good

Personlig information

 • City
  Stockholm
 • Job/title
  Konsult inom Geografiska informationssystem
 • Name
  Niklas Ringdahl
 1. Hej. Jag håller på att kolla på olika format och testar vad som funkar bäst för mig och har fått tips om att titta på mpeg4-formatet. Mina filmer kör jag standardmässigt i mpeg2 för bränning till dvd, så är det någon som kan tipsa om en bra, säker och gratis programvara som konverterar mellan mpeg2 och mpeg4? Om inte gratis, så i alla fall billig? ;-)
 2. Om jag inte är ute och cyklar så är väl USB2 och FireWire i princip lika snabba?
 3. Jag filmade två väldigt nära vänners bröllop på kort varsel. De hade två vokalgrupper som sjöng, samt en kille från The Real Group. De hade fantastiska kläder, designade av en kompis. Jag hade inga nya band och spelade över ett gammalt, och kamerans tonhuvud var lite smutsigt. Resultatet av världens vackraste bröllop - rutten, hackad film. :( Alltså: KÖP NYA BAND!!!!
 4. Oj, vad spännande att höra en hel del av de här synpunkterna! Jag har som sagt kört Vegas ett tag nu, men inser mer och mer att jag nog inte kör det effektivt. Trepunktsklippning har jag inte hört om förut, och fattar nog inte riktigt vad det innebär rent funktionellt. Har dessutom funderat på just hur arbetsflödet ser ut hos de som gör det "på riktigt". Anar nu vad skillnaden är, men lägg gärna ut orden mera! (Ganska off-topic iofs) Gärna oberoende av program, även om det naturligtvis är svårt att undvika alla specifika referenser.
 5. Jag började med PPro, men kände inte att jag kom in i det. Provade Vegas och fastnade direkt. För mig hängde det på att jag inte vill jobba med programmet, jag vill jobba med filmen, och Vegas' gränssnitt fattade jag instinktivt och kunde börja producera direkt. Sen finns det säkert tekniska för- och nackdelar med båda versionerna, men det har jag inte brytt mig om.
 6. Jag är inte riktigt med på allt... arbetar du på skolans dator, och har projektet och klippen där? Eller har du kopierat dem från skoldatorn till din egen? Jag tror att du menar att du jobbar på skoldatorn och utifrån det så kan jag tänka mig följande alternativ: - Klippen ligger på en extern hårddisk och den inte är ikopplad - Klippen ligger på en volym på nätverket som inte är tillgänglig - Klippen ligger på den lokala hårddisken, men du har förlorat rättigheterna till katalogen - Klippen har raderats, men de kan då återskapas av någon it-tekniker på skolan. (om inte hårddisken formate
 7. har kollat på Sonys info om Vegas och deras system requirements är väääldigt låga. Det är väl absolut minimum, inget annat. Blender har ett bra forum, där hittade jag rekommendationen nVidia. nVidia 7300GS är ett kort som många förordar. Några synpunkter?
 8. Tack för alla bra tips än så länge! Jag fortsätter skicka funderingar och frågor så får vi se om ni orkar fortsätta svara! :) Nu ska jag kolla vad Vegas och Blender rekommenderar, bra tips!
 9. Jag hittade det här paketet på komplett.se, det har både de minnena du föreslår och den processorn. Är det något i detta jag bör krydda, och är det något jag kan plocka bort? T ex det "extra ljudkort" som kommer med, vad innebär det? Grafikkortet PowerColor Radeon HD 2900 XT 512MB, är det värt att uppgradera t ex? https://www.komplett.se/k/ci.aspx?sku=10278
 10. Bra, konkret tips! Det gillar jag! :) Processorn då? Jag har sett många inlägg som diskuterar huruvida det är Quad eller Dual Core som gäller. Och multipla processorer? Är det värt att satsa på?
 11. Det låter som att jag är hyfsat rätt ute alltså... hur är det med olika märken? Två minnen kan ju se lika ut, men olika märken har helt olika priser. Vad gäller där?
 12. Hej. Det finns jäkligt många kompetenta hårdvaru-experter här inne, så jag hoppas på bra svar. Jag ska ta mej fan ta och skaffa mig en riktig dator nu, och släppa 1900-talet bakom mig. Men i komponentdjungeln finns det för mycket lianer framför guldgruvorna. Så vad är det som inte får snålas på? Jag ska köra Vegas 7 och något 3d-modelleringsprogram, vet inte vilket, ev Blender. På vilken nivå ska jag lägga mig för processor och minne? Har varit och kollat på komplett.se men klarar inte av alla komponenter. Så här tänker jag: - Sjukt snabb processor, kanske fler? - 2 gb ram, efte
 13. Du får gärna förtydliga lite. Vadå för "bild"? Tillhör den inte den sekvens du editerar, eller var kommer den ifrån och hur ser den ut? Titeln är interlace, hur menar du att det spelar in? Förtydliga frågan.
 14. Nej, när det stelnar får det en gulbrun ton, som kan skifta över i rött och orange beroende på om man påverkar stelnandet med t ex hårtork, citronsyra och annat. Inte direkt hudfärgat, men långt ifrån genomskinligt.
 15. Kolla upp de olika alternativen för "Compositing mode" (knappen längst till höger i videospårsfältet), där finns det en massa sätt att stöpa ihop två filmbitar, Add, Subtract, Multiply etc. Labba lite så hittar du nog det som passar dig bäst.
×
×
 • Create New...