Jump to content

jaxtone

Members
 • Posts

  13
 • Joined

Personlig information

 • City
  Halland
 • Job/title
  Creative Director
 • Name
  Jack McGuinness

Filmskapande

 • Influences
  Pier Paolo Pasolini, Federico Fellini, Emir Kusturica, Aki Kaurismäki och lite Spielberg
 • Interests
  Film

jaxtone's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Hej! Jag har producerat film, animation, VFX och soundscores i lite mer än femton år nu och känner att de filmmanus, sitcoms och dokumentärer som skrivits och skrivs behöver möta verkligheten utan att jag gör avkall på det jag brinner för. Jag söker därför en hungrig, driven och målsökande producent som tillsammans med mig skapar nästa generation möjligheter att sätta ett nytt spännande team på kartan i filmhistorien. Hör av dig och berätta om dig och dina egna framtidsvisioner! Påpekar direkt att detta inte är en löneanställning utan ett långsiktigt samarbete som bygger på att vi båda tror på det vi producerar och säljer till de som kan tänkas satsa pengar på film som har ett kommersiellt och konstnärligt värde. Jack McGuinness Media AB info@jackmcguinness.com m.v.h. J
 2. En siluett av en liten person passerar i det lysande fönstret. En större siluett omfamnar den mindre figuren på stilistiskt drakula-manér med läderlappsvingar. Ett långt YLANDE hörs. Nu blir jag förvirrad! Visst kan hundar och vargar och fiktiva varulvar yla! Men aldrig att min gamle vän Dracula eller någon av hans gelikar skulle yla! Christopher Lee som ylande vampyr hade aldrig funkat i 70-talets Vampyrfilmer som dunkades in av Hammer Films i parti och minut. Funkar inte nu heller enligt mitt sätt att se det... eller rättare sagt höra det! Kanske menade du att en varg i fjärran var den som ylade... och det är ju en stämningshöjare men skriv i så fall in detta i manus. Som man läser det nu blir just detta ljud kraftigt förknippat med dina silhuetter och det tror jag inte var avsikten. Hoppas att jag inte tog i för mycket nu! Men ett bra tips är att skapa ditt eget unika vampyrljud!
 3. Det får du fråga Swezze1 om! Det var han som berättade om sina kontakter med dem! Jag visade bara en liten grej jag gjort i all enkelhet utan hjälp av London!
 4. Nicke 92! Tack så hemskt mycket för ditt omdöme!
 5. Här är en grej jag gjorde som trailer för en sammanställning av lite industriklipp jag skapat åt ABB tidigare under åren. http://www.jackmcguinness.com/showreel_abb_play.html Använde Lightwave 3D för de animerade stålbitarna som faller ner samt Particles och Glow från Peders unika Trapcode! Soundet kommer från när de skrotade min gamla Volvo-740. Jag gjorde iofs detta klipp ett år innan studion och Londonbyrån producerade sina klipp. Mycket ofint och oetiskt av mig att spåna fram denna lösning för i princip nollbudget så långt innan studion och Londonbyrån kontrakterades för detta. Men är man en enkel krigare så är man! :)
 6. Jag tror att de regissörer som har taskig budget blandar Rohypnol i morgonkaffet som statister och skådisar dricker. De som har bättre budget använder curare och de med ett fett produktionsbolag i ryggen hyr en helsikes massa kameror. Lite ironi har jag ju spetsat detta inlägg med skall erkännas!
 7. Glöm det där med tracking och green screen om du vill ha tid att göra färdig filmen innan sommaren. Ifall du inte känner någon som är en fena på dessa områden så kommer du bara att bli frustrerad om du planerat att köra tracking i After FX. Det är ett skämt att en försöka i detta progget om du vill uppnå ett någorlunda professionellt resultat. Kör en liten platt TV och låt den analoga effekten med människor som interagerar göra sitt. Sedan skulle jag föreslå dig att när du klipper filmen så mixar du in helbilder på det material som visas på skärmen emellanåt där det fyller en funktion.
 8. jmalmsten... fan vad kul att se en så rå grej... inget finlir här inte... bara pang på rödbetan. Tack för upplevelsen. Ärligt? Japp!
×
×
 • Create New...