Jump to content

dreeze

Members
 • Posts

  214
 • Joined

 • Days Won

  1

Posts posted by dreeze

 1. Så jag som älskar att lära mig saker skulle vilja se dokumentärer om människor som utövar olika yrken. Alltså inte något ytligt som man kan se i ett kort tv-reportage, utan en djupdykning i vad det är för problem de löser på daglig basis i sitt jobb. Detta vore jätteintressant för de flesta har nog dålig koll på alla yrken utom sitt eget. Jag antar att alla yrken, inte bara de glassiga som skådis eller rockstjärna, skulle vara intressanta.

   

  Ett sånt program skulle få mig att börja se TV igen.

 2. På en kurs jag gick fick vi prata med några producenter, regissörer och manusförfattare, och the chain of command liknar USA, fast i Sverige har fortfarande regissören mer att säga till om än vad som verkar vara standard i en del fall i USA. När man säljer sitt manus så säljer man ju rättigheterna till manuset. Producenten som köper det får gå lös hur rejält han eller hon vill på det. En del gillar att samarbeta med manusförfattaren, andra inte (det beror även på regissören, en del regissörer vägrar tala med manusförfattaren).

   

  För varje steg i processen ökar insatsen och risken för alla som är inblandade och då kan man inte ha en manusförfattare som bråkar mot ekonomiska beslut för att skydda sin konstnärliga integritet. Film är i slutändan mer ekonomi än konst på grund av att det är så jävla dyrt (att skriva ett manus är i jämförelse billigt). Sen är det regissören som har sista ordet i det konstnärliga (filmen är hans eller hennes tolkning av manuset) så manusförfattaren hamnar onekligen i skymundan =)

   

  Personligen tycker jag att svenska filmer är lite fantasilösa. Frostbiten och Storm vek av kraftigt från normen, fast då var inte filmerna nog bra för att stå på egna ben istället. Det är ju inte säkert att manusen som folk skrivrr är fantasilösa, det kanske är producenternas "fel"? Fast de producenter jag har pratat med har sagt att det finns en stor brist på bra manus. Sen tycker jag att det är lite knepigt att hitta produktionsbolag och att hitta info om dem. (fast det kanske bara är jag som är dålig på att leta)

   

  Preaching mode off...

 3. Nu var det ett tag sedan jag såg Hulk. Men iaf så tyckte jag att filmen innehöll för lite Hulk-våld. Sen for den och slirade med backstory som jag inte tyckte var så intressant. Sen blåste filmen en på den stora uppgörelsen i slutet ;) En film om hulken måste ha en slutfight, annars blir det liksom fel.

 4. Gärna också release samtidigt i hela världen. Varför ska vi i Sverige behöva vänta på Jackass 2 när den har haft premiär i USA redan?

  Om du tänkte på bioreleaser så tror jag det är tänkt att digitalbio ska råda bot på det. Nu har jag inte så mycket koll på digitalbio heller, men distributionen av biofilm kommer ju iaf att bli billigare. Sen är bara frågan när de ska börja köra det digitalt på stor skala.

 5. Nedladdning är straffbart sedan 1:a juli i år.

  Det hade jag helt glömt bort.

   

  Och västeråskillen som gick fri gjorde det för att bevisningen underkändes i hovrätten, men i tingsrätten dömdes han väl till 80 dagsböter eller något i den stilen. Vad straffet är för rån har jag ingen aning om, men som alltid beror det förstås på omständigheter som gärningsmannens ålder, tidigare domar, och så förstås omständigheterna kring rånet. Hotades tanten, användes våld etc?

  Han fick 16000 i böter av tingsrätten, hovrätten frikände honom. Att de klassade IP-addresser som bristande bevis är intressant (tillsammans med skärmdumpar). Det verkar som om det komplicerar saker. De får inte göra en husrannsakan om brottet inte kan ge fängelse, vilket tydligen piratkopiering på den nivån inte kan ge. Då kommer de alltså inte åt personens dator. Vad för andra bevis finns det? Vittnen? Fast det verkar ju oxå lite vagt.

   

  Sen tycker jag att råna den stackars damen är värre, för det är nog rätt otäckt för henne. Kanske så otäckt att hon börjar oroa sig för att gå ut i fortsättningen.

   

  Piratkopiering är så opersonligt och "ofysiskt", det är därför så många kan göra det med gott samvete.

 6. Det är på grund av att filmer släpps vid olika tillfällen i olika områden. De vill inte att man ska kunna köpa DVD:n från t.ex USA innan den kommit på bio i Sverige. Vilket indirekt gör det komplicerat att importera ovanliga filmer, men det ligger ju inte några direkta pengar i det för filmbolagen misstänker jag, så de struntar helt enkelt i det problemet.

 7. Menar du partikelhår? Vet inte exakt vad du behöver hjälp med, men så här kan du få nån sorts resultat:

  1. Skapa ett objekt (t.ex en sphere)

  2. Gå ur Edit Mode (Tab)

  3. Tryck på F7 tills du kommer till Partikel-panelen.

  4. Under Particles klicka på NEW

  5. Då får du upp partikeleffektspanelen. Klicka på Static

  6. Klicka på Vect.

  7. Klicka på "Particle Motion"-tabben

  8. Ändra "Normal" fältet till 0.05 eller något sådant.

  9. Du kan sedan gå tillbaka till Particles panelen och ändra amount för att påverka mängden "hår".

   

  Sedan går det att kontrollera hår med deflectors och fields, men det är en annan historia.

 8. Filmad med en PD-150, interlaced. Filmen har klassats som obegriplig av de flesta, är nästan 3 timmar lång och där han skrev manuset dag för dag under inspelning. Kan man vara annat än förväntansfull? =)

 9. Låter som om c:\ntldr saknas. Du borde kunna kopiera in den från skivan. Varför det fungerar med skiva kan jag inte svära på, men jag misstänker att det är för att biosen laddar in bootloadern från skivan Bootloadern i sin tur frågar om du vill boota från CD eller inte, och när du väljer att inte göra det så är NTLDR redan laddat.

×
×
 • Create New...