Jump to content

maxbrand

Members
 • Content Count

  26
 • Joined

Posts posted by maxbrand

 1. Hej!

   

  Hoppas någon här inne har lite erfarenhet från försäkring, jag har samlat på mig lite utrustning i mitt företag nu där jag filmar och klipper. Sitter på en c100, 17-55mm, 70-200 f4 IS, en dator och lite olika strögrejer, det tillsammans blir väl kanske något under 50 000. Jag är intresserad av att försäkra allt detta nu, och tänkte även att det vore najs med en försäkring som gäller även om jag hyr ut grejerna, tänkte kanske att man kan lägga upp en annons på filmprylar.se eller något åt det hållet och tjäna in lite pengar när man inte gör något och även låta andra använda mina fina prylar.

   

  Om någon har någon erfarenhet eller rekommendation angående försäkringar vore det guld!

   

  Tack,

  Max

 2. Det har gjorts på många olika sätt men vad som är populärt nu är att fejka speglarna genom att lägga greenscreen och sen sätta en bild på i efterhand som spegelbilden. Men ofta kan det lösas genom att vara lite fyndig med var man sätter kameran i bilden. Det är inte allt för sällan man kan se kameran i speglingar heller, kolla t ex på folk som kör bil med solglasögon på, där har jag i ett flertal filmer sett reflektioner av kameran och annan utrustning.

 3. Nu förstår jag inte riktigt vad de två tidigare som svarat pratar om. Detta är väldigt simpelt. Gör en sekvens eller projekt eller vad det heter i Final Cut som du kör i 30fps. Sen när du har 60fps klipp som ska vara slow-motion så fördubblar du deras längd / halverar hastigheten. Det är allt. Slow-motion är skapad, smooth sailing.

 4. Hej!

   

  Lyckades tappa en (lyckligtvis) icke-essentiell del av min GH3 häromdagen.

   

  Jag har försökt hitta hur man beställer hem denna del till Sverige, men det framstår som att vi är mindre prioriterade än de privilegierade människorna i staterna.

   

  Här under har jag illustrerat vilken del som saknas och om någon skulle kunna hjälpa mig få tag på den skulle jag uppskatta det hemskt mycket!

   

  http://i.imgur.com/JArtAwn.jpg

   

  Tack!

 5. Hej,

   

  Vi söker en duktigt filmare som vill arbeta några veckor i sommar med att spela in högupplösta videosekvenser som vi kan använda i vårt forskningsarbete. Vi är aktiva inom video-standardisering (bl.a. i MPEG) och att ha test-sekvenser av bra kvalitet med varierande innehåll är av största vikt i vårt arbete.

   

  Läs mer om sommarjobbet och hur du ansöker här:

   

  Summer job: UHD Video Production for Video Compression Research

   

  Skicka gärna din ansökan så snart som möjligt då vi bjuder in till intervju allteftersom vi får in intressanta ansökningar.

   

  Mvh Jonatan

   

  Hej Jonatan!

   

  Jag har ansökt om jobbet via eran hemsida, dock lämnade den inte mycket möjlighet för att visa min kompetens. Hur som helst hoppas jag att du kanske läser detta.

   

  Jag är en frilansande filmfotograf som lärt mig alla inställningar och funktioner på de kameror jag använt, även använt modifierad mjukvara på canon-kamerorna jag använt. Har även gjort olika tester för personligt bruk så att jag vet vad som är bäst för mig, skarpast, plattast, bäst färg, bäst dynamiskt omfång, etc. Jag är en pryl- och tekniknörd och skulle tycka att det vore väldigt roligt att knåpa med era kameror för att få fram bästa möjliga kvalité och kompression.

   

  Kolla gärna in Maxad Media - Hem om ni vill.

 6. Kul att läsa! Låter som att du fick en riktigt rolig upplevelse där i gymnasiet när du helt plötsligt blir influgen till staterna! Inspirerande mer än konkret givande, jag är själv på väg "in", dock är jag inte lika duktig som du är på att klippa ihop videor för skojs skull, men har sedan jag tog studenten i alla fall fått kontakt med några trevliga människor som jobbar med film och fått två frilansuppdrag avklarade, så jag är någonstans på väg i alla fall!

 7. Ja det finns väl inte så mycket att välja på i denna prisklass. Ska man ha ljud och bild, inklusive stabilisering så blir det bästa nog att köpa en Canon 600d/650d/700d/750d, vilken av dem ni köper spelar ingen större roll, de ser mer eller mindre exakt likadana ut. Köp sedan något vettigt objektiv som släpper in mycket ljus, många rekommenderar Canon EF50mm f/1.8 II - Hitta bästa pris, recensioner och produktinformation på PriceRunner Sverige för det är billigt, skarpt och släpper in mycket ljus. Jag känner dock att det både är lite för dålig fokusring och för tätt objektiv.

   

  Tamron SP AF 17-50mm F/2.8 XR Di-II VC LD Aspherical (IF) for Canon - Hitta bästa pris, recensioner och produktinformation på PriceRunner Sverige kanske är ett bra objektiv för er, många klagar på att det är oskarpt dock känner jag personligen att det inte spelar jättestor roll. Det positiva med detta objektivet är att det släpper in mycket ljus, har bildstabilisering och täcker bra brännvidder. Om möjligt är det ofta bra att köpa begagnat, tycker jag i alla fall. Men om vi utgår från att ni köper en canon 600d och detta objektiv så kanske ni ligger uppe i 7000kr om ni köper nytt. Köper ni begagnat så kan ni spara några tusenlappar att lägga på annat.

   

  Sen måste ni sköta ljud, underskatta verkligen inte hur viktigt det är med bra ljud. En simpel lösning som funkar OK i många fall men i andra inte funkar alls är att köpa en Rde VideoMic Pro - Mikrofon - Hitta lgsta pris, test och specs.

   

  Magic Lantern | Home måste ni installera på kameran om ni köper en Canon-kamera. Enligt mig i alla fall.

   

  Sen är det väldigt viktigt att inte skjuta med kameran i ena handen från höften för att få en bra bild. En tripod är bra, men som inlägget över mig nämner så är det ofta ltie mer rörelse i skräckfilmsbilder. Min första tripod kunde jag montera kameran backochfram på för att få ett schysst, billigt axelstativ, så prova det när ni kollar in tripods.

   

  Om ni köper det jag sagt nu borde ni ha minst 1500kr kvar. Det bör spenderas en slant på en tripod eller någon annan stabilisering men sen är det också bra att tänka på ljussättning för det är minst lika viktigt som kamera/objektiv/whatever. Om möjligt så är det bra att hyra lite ljus. Det är en bra övning också!

 8. Det är ungeär lika rimligt som på BMCC. Det ryms en halvtimme per minne på bägge (av den sort jag har).

  Det man däremot kan fundera på är när det behövs.

   

  På BMCC är det lämpligt om du tror att du ska reframa lite eftersom du får 2.5k eller tex om du filmar ett fett landskap och vill få mer detaljer.

   

  På bägge är det vettigt i situationer där du behöver extra utrymme i redigeringen. Tex dålig belysning, ställen där du inte kan påverka ljuset varken genom ljussättning eller val av inspelningsplats. Defintitivt när det är episka soluppgångar osv.

   

  MEN, jag hade utan att blinka köpt kameran även om den inte hade Raw. Raw är grymt men det som gör bmpcc till en riktig game changer imo är en kamera för under 10k som filmar i prores utan tex en ninja. Inte ens en stor c100 för 45 000 klarar det. När jag jämförde en Canon dslr med prores så ser Canonen inte ens ut som HD.

  Visst de har ju fått göra avkall på grejer för att få ner priset och kameran i fickformat men det kan jag leva med. Det är ju inte som att DSLRer är problemfria.

  Den väger upp det med fördelar jämtemot andra kameror. Som tex att jag köpt en 18-108/2.5 zoom för 50 dollar och ett 35/1.7 för 180 kronor (ny) :)

   

  Det är därför jag tycker tex en 5dmkii inte är ett alternativ för mig. Dubbel så dyr, stor o tung, dyra tillbehör men framförallt i 90% av fallen vill jag inte köra Raw och då sitter man där med taskigt codec.

   

  Jag kan fortfarande inte svara rakt av vilken av bmcc och bmpcc jag gillar bäst men om jag blev tvungen att välja mellan min gamla Canon, GH3, OMD eller BMPCC så hade jag valt pocket alla dagar i veckan.

  Nu är det mindre än tre veckor tills jag ska spela in en dokumentär med bägge kamerorna. Efter det borde jag ha en bra feeling för hur de funkar när det gäller.

   

  Subbat din channel och gillar dina videor och din stil starkt! Hur som, jag var lite intresserad av objektiven du pratar om. Hade tänkt slå till på en BMPCC denna månad och gör en liten research på vad det kommer kosta. Om det nu finns objektiv för dessa priser så lockar det ju väldigt! Kan du säga exakt vad det är för objektiv och var du hittade dem (antar ebay).

   

  Tack!

 9. Hej!

   

  Jag är ny runt dessa kretsar men har jobbat en del med att klippa och redigera videor och filmer. Har tänkt att ta ett steg upp med detaljerna genom att kalibrera min skärm. Så för att fatta mig kort undrar jag om det finns någon vill låna ut en kalibrator i Stockholmsområdet eller om det finns någonstanns man kan hyra en över en dag.

   

  Tack!

 10. Jag anser att effekter för att visa att det är en annan tidslinje är helt överflödiga och i de flesta fallen bara tar bort från kvalitén istället för att förbättra en film. När du har hopp i tiden kan man ju antingen vänta med att berätta det för att överraska publiken eller skapa annan effekt.

   

  Dock finns det självfallet tillfällen där man från början vill visa att det är olika tid. Detta kan göras på oändligt många sätt och borde anpassas för varje situation. T ex i 12 years a Slave som jag såg igår så skapade Steve McQueen en enorm kontrast mellan huvudkaraktärens liv i filmens "nutid" och filmens "dåtid". Detta är självklart lättare att göra när man har en karaktär som går från adel till slav, men ofta kan liknande metoder användas i alla fall. För att föränkla idén. Ge en stark kontrast mellan karaktären i de olika delarna av tidslinjen.

   

  Annars kan man ju helt enkelt slänga upp en text som säger tiden för första scenen i tid 1 och första scenen i tid 2 eller en text "tre år tidigare". Hur som helst tycker jag att du ska experimentera lite och kolla/tänka på hur filmer du sett gjort det.

 11. Klipp, dra högra klippet åt sidan, fyll på med det du vill ha mellan, länka ihop med klippet du dragit åt sidan. Om du vill förkorta är det bara att dra den från vänster och förkorta. Är åtminstone hur jag hade gjort, ingen anledning att komplicera det hela.

×
×
 • Create New...