Gå till innehåll

Danielgson

Medlemmar
  • Inlägg

    9
  • Blev medlem

Inlägg postad av Danielgson

  1. Det här var riktigt bra! Jag cyklade själv från Norra Thailand till Saigon/Ho Chi Minh City i vår. Inte i närheten av deras sträcka men jag kände verkligen igen mig med personerna i dokumentären. Nu blev jag helt sentimental och vill ut och resa igen...

    Åkte du ner för att filma dem under en viss sträcka eller?

    Gällande själva filmen så tyckte jag den var väldigt fint gjord. Reagerade på att märket på Oskars tröja var spegelvänt under intervjun dock.

     

    Härligt! Jo jag var med en del av sträckan. Förutom att följa deras äventyr så passade jag på att plåta bilder som skulle gå att strössla utan att man kände rent geografiskt vart de var för intro tex. Jo det var nog någon dum idé om att inte stöka med en eventuell sponsor. Blev ändå inte av så kanske dags och rendera om och köra rättvänt :)

     

    När det gäller det narrativa som sådant finns det förstås en mängd olika sett. Jag tycker dock att det sättet ni har valt är relevant och bygger upp berättelsen på ett anpassat sätt. Dock kan man fundera på om man skulle lägga in lite grafik tidigare för att visa plats och sträckor geografiskt och grafiskt, för att på så sätt bättre vägleda tittarna.

    Berättarrösten gör sig väldigt bra. Lugn, tydlig, och låter förtroendeingivande.

     

    Tekniskt sätt var kanske det jag mest reagerade över färgen och stilen på textgrafiken - något svårläst (vit mot ljus [överexponerad] bakgrund), särskilt för synsvaga personer.

    Ludet låter som en blandning mellan extern och inbyggd mic. Jag tycker dock inte det var störande (som det ofta annars är) utan gav mer realism år sättet du valt att berätta på.

    Tycker annars inklippsbildera, arkivbilderna, och montage är välplacerade och gör sig bra med resten av materialet.

     

    Bra jobbat!

     

    Bra feedback. Ska kika på det där med svårläst text! Tack :)

  2. Hejsan!

     

    Jag har under några år arbetat på en dokumentärfilm vid sidan om mitt vanliga filmarbetarjobb. Denna film handlar om två unga killar, Emil Börner och Oscar Johansson som bestämde sig trots Emils brutna rygg och med Oscars Tourettes syndrom att cykla från Stockholm mot Kina. Nu är filmen klar och går att se i sin helhet!

     

     

    Men för Emil slutade faktiskt inte äventyret där och då. Utan igår 11/1 tog Emil och Johanna Eklöf flyget mot Sydamerika för att under flera år cykla jorden runt! Följ deras resa här: https://www.facebook.com/Thebigtrip.se eller på deras hemsida/blogg: Thebigtrip - Bike touring around the world

     

    Hoppas ni gillar filmen! :)

  3. Ser bra ut, spontant blir jag dock alltid "kritiskt granskande" kring äventyrsdocs med väldigt snygga bilder. Har ni haft ett team som åkt bil vid sidan om som t.ex. i Long Way Round? Inget fel i det alltså.

     

    Kan dock bli "Bear Grylls effekten" om man hymlar med det (och framställer det som att "just two guys with bikes", om ni haft en team vid sidan om borde det synas i docen t.ex...)

     

    Tack för bra feedback! :)

     

    Eftersom jag inte var med under större delen av resan för att dokumentera, var det väldigt viktigt var och när jag åkte ner. Vi bestämde oss att den bästa lösningen skulle vara att jag följde med under tre veckor när Emil och Oscar cyklade genom Turkiska Kurdistan. Dessa bilder som du ser har jag mer använt som snygga visuals och som kan ligga under VOs osv.. Detta är en cinema varité dok. Jag har även använt mig av dagboksvideoklipp som killarna filmat innan de gått och lagt sig på kvällen. De filmade ju själva en hel del under resan så det var många timmar och terabyte av joxx jag fick plöja mig igenom.

     

    Hur som helst är ju inte riktigt filmen en film om häftig action och att ta sig från A-B. Utan snarare hur dessa två människor möts och blir vänner, för att sedan klara sig igenom ett stort äventyr trots skador och mentala utmaningar. Vi hade turen med oss i Kurdistan och lyckades få uppleva riktigt unika möten. Dessa spelar sedan som exempel för hur det kan vara under en sådan här resa.

     

    Tack igen för att du tittade! :)

×
×
  • Skapa nytt...