Jump to content

Jensamannen

Members
 • Content Count

  52
 • Joined

Posts posted by Jensamannen

 1. Ibland får jag önskan från beställaren och undertexta filmer som jag gör. Tills vidare har jag använt Jubler. Det är i grunden enkelt utan massa lullull vilket jag gillar. Men jag har inte fått det att funka helt. Vad använder ni för program och vad tycker ni är bra och dåligt med dom.

 2. Okej. Jag jobbar ju med film och Audition ligger ju med i Adobesviten så den spelar ju ihop liksom. Men har insett att jag borde gjort overall justeringar innan jag länkade in ljudet i filmprojektet. Nu ligger ju allt klippt huller om buller och jag kan inte hitta hur jag gör justeringar på orginaljudfilen (Som i orginal är en enda lång) så det slår igenom i alla klipp i filmprojektet där den används. Någon som har ett tipps :-)

 3. Sitter i Premier CC och Audition och klipper en Multicam klippning. Nu efteråt har jag förstått att det skulle ha varit smidigare att göra generella justeringar av ljudet innan jag synkade ihop Multicam sequensen. Är det någon som har tipps på hur man skulle kunna lägga upp jobbet nu. I muliticam sekvensen har jag klipp frikostigt och kastat om ordningen på klipp mm. Jag skulle ju vilja göra generella inställningar på hela orginal-ljudfilen så som nomalisering, Eq, Brus och annat och sen göra speciella justeringar på specifika ställen i dom specifika klippen på timeline.

   

  Jens :)

 4. Skall klippa film från 3 kameror som multicam klipp i Premiere. Jag har filmat med 3 DSLR-kameror och intervjun är 1timme lång så kamerorna delar ju upp filmen i typ 20min klipp. När man då gör en multicamsekvens av alla klippen från 3 kameror läggs varje litet klipp i en egen kanal trotts att dom flesta av dom egentligen kommer från samma kamera. Kan man på något sätt städa ihop så man bara får 3 spår. Ett spår för varje kamera.

 5. Tackar. Har funderat på extern skärm med. Jobbar som museefotograf men vi har börjat filma åxå, men ekonomiskt prioriterats inte film tillräckligt mycket. Så en extern skärm måste motiveras. så jag tänkte om det finns en enkel läsning mot dator. Tack för tipps och länkar. Då skall jag börja kolla där för att hitta lösningar.

 6. Jag filmar en del med Canon 5Dsr i jobbet och klipper mot Premiere Pro. Har funderat på om det går att filma direkt mot en dator. Då menar jag att när man filmar så sparas filmfilen direkt ner till en laptop som kameran är uppkopplad mot. För att jag skall kunna ta upp filmen direkt efteråt och se om jag har satt skärpan mm. Detta gör jag ju när jag fotograferar. Går det att göra när jag filmar?

 7. Hej! Sitter och skall klippa en film som är i tre delar. Tänkte klippa del 1, del 2 och del 3 i separata projekt och sen lägga samman dom i ett fjärde projekt. Rent praktiskt. På vilket sett exporterar jag dom 3 delprojekten för att få med allt utan att förlora kvalité. Klippa och klistra, eller finns det ett lämpligt exportalternativ. Vad är brukligt och varför?

   

  Jensa

 8. Tänkte stätta ihop stillbildsfilm i Premiere Pro CC. Vad skall man då välja i sequence settings. Det finns ju inger importerat material som skall matchas. Det handlar mest om att få ett projekt som med en bra grund så jag sen kan exportera olika format för olika typer av vinsing. Eller? Hur skulle ni tänka?

 9. Ska se om jag kan lägga ut det inom kort. Vore kul att höra kommentar på det. Men först måste jag få ut den officiellt. Det är en trailer för en utställning som har vernissage i morgon. Å den exporterade version jag har nu funkar fint. Återkommer i denna tråd.

 10. Hoppsan. Sitter och jobbar på 2 macar fram om tillbaka med olika grejer och inser nu att jag i all hast slängde ut specen på fel mac. Multitasking är inte alltid bra. Detta är den rätta specen.

   

  2,8 GHz intel Core i7

  16 GB 1600 MHz DDR3

  Intel Iris Pro 1536 MB

   

  Lite skillnad ;-)

 11. källmaterialet är stillbilder i tiff och jpg och frilagda eps-filer samt ljufiler i mp3. Sen har jag tagit huvudljudet från en filmfil som jag inte har kläm på om den va Interlaced eller Progressive. När jag kollade Sequense inställningarna var Sequensen inte inställd för Progressive och det kan ju ha styrts från filmfilen som jag slängde in från början.

 12. Nu har jag gjort en hel del tester och fann att jag hade inte Progressive Scan inställt i Seguence settings men exporterade med Progressive. Men det som jag tror gav största effekten är att jag i Project settings hade Mercury Playback Engine GPU inställt under Video Rendering and Playback. När jag växlade till Murcery Playback Engine Software Only blev exporten och playback från timeline bättre. Vet inte vad dessa gör men jag tror att det har med vad du har i din dator att göra.

 13. Har precis börjat jobba i Premiere Pro CC på en MacBook Pro 2,66 GHz Intel Core i7. 8 GB 1067 MHz DDR3. NVIDA GeForce GT 330M 512 mb och Yosemite. Har klippt ihop en film med stillbilder tal och ljud. När jag spelar upp från timeline hackar det. När jag exporterar en lätt Youtube variant (Format: H.264 och Preset: youtube 480p SD wide) flyter det på fint men när jag exporterar lite större typ 1080p HD hackar det. Någon som har tips som kan hjälpa mig.

   

  Sitter och testar och söker lösningar. Vad funkar bäst med min dator. Mercury playback engine GPU eller Mercury Playback Engine software only.

 14. Har precis börjat jobba i Premiere Pro CC på en MacBook Pro 2,66 GHz Intel Core i7. 8 GB 1067 MHz DDR3. NVIDA GeForce GT 330M 512 mb och Yosemite. Har klippt ihop en film med stillbilder tal och ljud. När jag spelar upp från timeline hackar det. När jag exporterar en lätt Youtube variant (Format: H.264 och Preset: youtube 480p SD wide) flyter det på fint men när jag exporterar lite större typ 1080p HD hackar det. Någon som har tips som kan hjälpa mig.

 15. Du kan ju prova att stänga projektet, öppna Adobe Media Encoder manuellt och gå till File > Add Premiere Pro Sequence och nu leta upp projektfilen i det fönster som kommer upp och därmed förhoppningsvis komma vidare. Kanske fungerar, kanske inte.

   

  Det kan också vara läge att använda Disc Utility/Diskverktyget på Mac:en för att reparera Permissions.

   

  Plopp. Där kom den ut. Tackar Rogge! Att öppna Encoder manuellt och gå den vägen löser det för denna filmen. Sen får jag gå vidare och se hur jag skall lösa det mer permanent. Tvärr går det fortfarande inte att gå via Premiere Pro vilket man vill att det skall göra. För försöka att reparera lite Permissions när filmen är ute.

   

  Tackar.

×
×
 • Create New...