Jump to content

dicedalton

Members
 • Posts

  60
 • Joined

Personlig information

 • City
  Göteborg (Falköping)
 • Job/title
  Det ena och det andra
 • Name
  Alexander Danje

Filmskapande

 • Influences
  Youtube
 • Gear
  Canon 600D, Sony Vegas Pro 12, ett stort och litet stativ, Kenko ND8 filter
 • Interests
  Deep diving Free-diving, Fudan University John Steinbeck, Author, Fyodor Dostoevsky, John Steinbeck, Brett Easton Ellis, The Hitchhikers Guide To The Galaxy, L'existentialisme est un humanisme, Fyodor Dostoyevsky, Chuck Palahniuk The Prestige Movie, Free

dicedalton's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Kul! Jag kollade runt på flera av era klipp, vissa är riktigt roliga. Bra gjorda. Så jag prenumererar nu :) (Apropå respons, har tittat på detta med Youtube ett par månader och försökt förstå varför vissa får bättre respons än andra och har absolut ingen aning. En flux av något slag. Tror bara du kan fortsätta jobba på att hålla så hög kvalitet som möjligt på innehållet och göra vad du själv gillar och tycker är roligt.)
 2. Snyggt som fan. Kan inte se något att kritisera.
 3. Aha det var så, men ja precis, håller med.
 4. Fina växlingar - smart och snyggt att gå från soluppgång till nedgång. Vill åka dit! Jag tycker verkligen inte om musiken, men det har ju mindre med saken att göra.
 5. ca 2 minuter klipp - det är helt enkelt hela det klassiska stycket In the Hall of the Mountain King . Sen är det ett bängt outro klipp som jag filmade när jag satt på ett torg i Groningen, Holland. [video=youtube;-1ZXXLuVx1k] Respons hade varit guld! (Baserad på verkliga händelser).
 6. Asså vad kul - du har just börjat :) Jag kommer kolla så fort jag ser det. Ja det är kul att experimentera och se vad det blir av det. Tack.
 7. Bra! Jag tror nog den bilintresserade gillar det. När jag filmat något sånt här har det bästa jag kommit på varit att köra intervjuer med folk på plats eller förare - för att kunna bygga en slags story, eller utveckling. Göra det lite mer intressant att följa. Men jag vet inte om jag lyckats. Jag tyckte det var riktigt snyggt med övergången till baslådan! Bra med växling mellan de slirande bilarna och bilarna på parkeringen. De gånger du zoomar in (på motorn och ratten) tycker jag du skulle gjort något annat - gå från ofokus till fokus eller nått sånt. Snyggt med slow motion och fast motion. Du kan använda lite fler kameravinklar. Själv har jag märkt att det blir väldigt snyggt om kameran utgår från marken. Du får väldigt gärna kolla vad jag gjort och se vad du tycker: Jag är amatör och har typ lärt mig filma och redigera när jag gjorde de här filmerna. Så du får ta min respons som du vill. Smaksak. :p
 8. Lenny är en karaktär jag improviserar. Här tar han en runda på Avenyn i Göteborg. Det går inte så bra - som vanligt. :)
 9. Ok - tack! Har själv bara lärt mig jobba med Sony Vegas hittills, jag upptäckte faktiskt efter att jag frågat dig här att man kunde åstadkomma speglings-effekten även i det programmet. Men jag hoppas få chansen att använda after effects och lära mig det tids nog :)
 10. Häftigt och inspirerande! Först ville jag bara ge ett grattis till den imponerande bedriften, men sen kom andra halvan av trailern och efter det vill jag definitivt se filmen!
 11. Häftigt! Gillar grejen med att sitta så intensivt med ett projekt :)
 12. Hej! Gjort denna Stop Motion i Sony Vegas Pro 12. Fotad med en Canon 600D.
 13. Jag gissar att ni hade ganska kul när ni gjorde den :) Det är alltid schysst när filmsekvenser synkar precis till musiken, det tycker jag att ni lyckats med.
 14. Haha, det var rätt så kul. Jag gillar scenövergångarna i inledningen när tjejen går för att hämta knark. Riktigt bra gjort på så kort tid tycker jag. Det enda jag inte gillade var när det var (för korta) musikstycken som avbröts abrupt, de var lite otajmade. Men som sagt, jag är imponerad.
×
×
 • Create New...