Gå till innehåll

spikey

Medlemmar
  • Inlägg

    29
  • Blev medlem

Inlägg postad av spikey

  1. Någorlunda nybörjare på film men sysslat en del med ljud och bild tidigare tänkte.. Har en polare som precis börjat och tänkte höra om det är fler som är på på att köra sammarbete/teama nån dag då och då med att göra kortfilmer och liknande? just for fun.

     

    Såväl skådespelare/filmare/ljussättare/redigerar osv. Tänkte slänga ut en fråga och kolla intresset iallafall :)

  2. Svart ska vara svart och vitt ska vara vitt - Om annat är fallet beror det oftast på en felkalibrerad skärm, felexporterad video eller okunnighet i post. Däremot så - Mycket av det du ser som "svart" i film behöver nödvändigtvis inte vara 100% svart - En svart kavaj tillexempel; Är det dynamiska omfånget högt nog så ser du en klar skillnad mellan vad som är 100% svart och hur svart kavajen egentligen är.

     

    Filmar du med linslocket på och bilden visas som grå-aktig på en ordentligt kalibrerad skärm så är nivåerna på svärtan felaktiga och behöver korrigeras i post. Filmar du med Cinestyle tillexempel så är svärtan medvetet lägre än den ska vara för att fånga så mycket data som möjligt - Men även här gäller det att tweaka efteråt för att bilden inte ska upplevas som platt :-)

     

     

    Jo men om du tar och kör upp tex lord of the rings på datorskärmen, tar en skärmdump och kollar åp det som skall vara "svart" är det ljusare än de letterbox ramarna (totalts svart) ovan och underifrån..

    Detta gör dock inget då det käns lite "pro" när det inte är totaltsvart" ?

     

    Ungefär som att det känns lite mer analogt när det inte är 100% svart. då det lätt kan kännas lite digitalt.

     

    eller är jag ute o cyklar?

  3. Tack:) ja precis, den korta tiden begränsar ju rejält. Haha, vi hade endast två dagar på oss att komma på en filmide samt att göra klart hela filmen så var svårt att hinna göra nåt superorginellt :D

     

     

    menade iofs bara "fot-scenen" framifrån :)

    nevermind. riktigt grymmt och stämmningsfullt.

  4. Tjena alla filmskapare! Jag och en polare va sugna på att testa nåt nytt den här veckan så vi ställde upp i en youtubechallenge som gick ut på att göra en läskig film på max 2 minuter. Vi har aldrig försökt göra en skräckfilm förut., så skulle va kul att höra vad ni tycker om den:)

     

    /Staffan

     

     

     

     

    hahah. fan grymmt gjort :D .. svårt o bygga upp riktig superläskig stämmning på så kort tid bara. men helt klart grymmt. Bra klippning.

    Lite kliche klippning med fötterna ner från sängen framifrån dock :)

  5. heheh jag sa itne att julgransbelysningen inte var snygg, för det var den :D men den e så overdone :p nevermind. skitsnyggt i allafall.

     

    då hade jag rätt när jag misstänkte en flat style och en liiten gnutta underexponerat throughout filmen då. blir sjukt cinematiskt på det sättet. hmm. Fy fan va respekt att göra det men en T2i :)

     

    er ljussättning där är det jag strävar efter :) kör du Magic lantern? i så fall vilken % använder du på hudtonerna?

     

    . - - - -

     

     

     

    Canon T2i med Cinestyle :-) Ljussättningen är extremt "Handyman". En 1,2K HMI (och endast 1 av budgetskäl) för nattscenerna. Jag är själv inget större fan av hårda skuggor, men med en del vidare bilder (där mjukt ljus var så gott som omöjligt att få och samtidigt exponera rätt), så valde jag att köra allt "hårt" för att hålla en jämn stil istället för att lämna wide-shots hårda och close-ups mjuka.

     

    Julgransbelysningen är där för att skapa djup i bilden :-) Allt du ser är upplyst med den där enda HMI-lampan (och fill via bil-strålkastare i ett par scener), så mycket lämnades underexponerat i bakgrunden tyvärr.

     

     

     

    Tack för 0:24 - Återigen en HMI blastad rakt på. Angående 0:19 så, ja, jag var rädd att det skulle bli alldeles för hög contrast-ratio (i och med T2i) för att överleva post (vilket du ser på hans arm där allt är underexponerat), så jag försökte trycka på så mycket fill som möjligt.

     

    Kan påpeka att jag inte haft mycket med post-production att göra. Simon höll mig stadigt uppdaterad om grading-processen (tillsammans med dåvarande colorist) för att stämma av, men när hela processen tog fart och blev mer intensiv var jag tvungen att backa tillbaka då jag hade andra projekt.

    Hoppas Simon lyssnar angående grading-kommentarerna, för du har väl minst sagt ett öga för det här :bire

  6. hmm. får lära mig maska skuggor då. det är något jag verkligen funderat på länge hur man gör. (typ att detta vill jag visa i skuggor och annat vill jag skall bli crushat) men inte helt svart för det ser så ocinematiskt ut.

     

    svart skall väl vara typ 4-5% ljust ändå. och inte helt "svart"

  7. Ang ovan film (alla ni cinematiker)

     

    Btw, är det så (tycker mig se det) att man gärna underexponerar lite för att få till det lite cinematiskt? tex i trailern är det väldigt mörkt, även mitt på ljusa dan när en korrekt exponering på en åker hade gett blankvit överexponerad himmel.

     

    därför underexponerar man lite och använder en flat picture style?

     

    har jag det rätt för mig så?

  8. Sjukt bra ljussättning. Kan ni berätta lite vad för typer av ljussättningar ni använde? utveckla gärna. Matta fina färger. flat settings? vilka kameror? 4k?

     

    Lite Cliche han som står med trädet med julgransbelysning i bakgrunden dock. men somsagt snyggt :)

  9. Hahahah XD roligaste filmen jag sett på länge :D önskar att man själv kommit på det konceptet. Var fick ni tag på rullstol? :) hur fixar man en rullstol?

     

    Sett mkt men detta var helt klart det roligaste jag sett på voodoofilms forum iallafall :D

     

    (håller med om lite väl inzoomade effekter när folk blir skjutna i huvudet dock) annars 10/10 :)

×
×
  • Skapa nytt...