Jump to content

tattarn

Members
 • Posts

  61
 • Joined

Posts posted by tattarn

 1. 16kolon9; Tack för det ingående svaret, men jag har inte en liten kamera, det är det som är grejen. Såhär ser den ut

   

  http://i219.photobucket.com/albums/cc222/davidsandberg/jvcgyhd100_rigg.jpg

   

  Det är omöjligt att springa omkring och hålla denna framför sig som en liten dvkamera, det är därför jag behöver en steadicam med en extern monitor.

 2. Munthe; Vi pratar Steadicam, jag har en JVC HD110 med m2 adapter. Hela riggen väger c.a 7 kilo så jag behöver en rigg som stöder så pass tung kamera. Jag kan knappt ha den på axeln nu utan att bli helt slut ganska snabbt.

   

  Anledningen till att jag vill hyra in en steadicam är att jag har en idé om en väldigt lång tagning som troligtvis skulle vara jobbig att kolla på om den var skakig, skådespelarna kommer röra sig över en lång sträcka.

   

  Men du har helt rätt, det bästa är nog att hyra in en steadicam-operatör. Känner du till någon duktig i Stockholm - samt vad brukar det kosta ungefär? Sen vad tillkommer, måste jag hyra in någon som kan dra skärpa också?

 3. Hur pass svårt är Steadicam att hantera? Jag funderar på att hyra in en till ett projekt där jag står för foto, men jag har aldrig använt Steadicam över huvud taget. Hur lång är inlärningskurvan för att kunna hantera riggen någorlunda iaf? Jag frågar eftersom att jag inte vill slösa pengar på någonting som jag ändå inte kommer kunna hantera.

 4. lilla_farbrorn: Den är snarare grymt snygg! Den klassiska exploitation stilen tycker jag funkar kanon med innehållet.

   

  Det är väl en fråga om smak egentligen men jag fattar bara inte hur folk kan tycka det här är dåligt. Överdriven action, coola skådisar, snyggt foto, brudar, explosioner, Danny Trejo, vad mer kan man önska sig?!

 5. Bullettime är ju en schysst effekt. Ville prova på detta men var lite osäker på hur man skulle kunna lösa det på ett snyggt sätt. Drog en google och hittade lite intressant läsning om hur de hade gjort "Burly Brawl" fighten i Matrix reloaded (x antal agent smiths som hoppar omkring) där de använt sig av "image-based rendering".

  Kan inte säga att jag gjorde på exakt samma sätt men nåt åt det hållet. Man ser väl att det är datagjort men jag tycker det blev rätt coolt ändå!

   

  http://hem.bredband.net/b297997/bullettime.jpg

   

  Ladda hem klippet HÄR!

   

  Vad tycker ni?

 6. Oj, visste inte att den här tråden fortfarande var igång den är ju över ett år gammal, hur som helst kul! Tack alla för komplimanger o kritik, uppskattas mycket o jag instämmer i det mesta ni säger. Alla effekter gjordes med After Effects och photoshop.

 7. 1. Det kan funka, annars kan du höra dig för hos divere teaterföreningar i din stad. Vissa ställer upp gratis. Det är dock svårare med de äldre skådisarna då det oftast vill ha betalt.

   

  2. Kommer du med ett manus, projektbeskriving och verkar seriös så kan du nog få en del resurser, tillgång till utrusting, kanske till o med finansiellt stöd.

   

  3. Ja.

   

  4. Skriv ett manus, om du ska söka resurser till en film så kan det bli svårt utan manus, om ditt manus är relativt långt så se till att du har ett Synopsis att visa upp. Dvs en kort sammanfattning av filmen.

 8. Har ni sett Ganstaz n' Cash? Haha.. en av hans väldigt tidiga filmer, jag har den på dvd till och med! Filmen handlar om några killar på högstadiet som får tag i en väska full med pengar.. Efter ett tag får dom maffian efter sig, o alla är väl runt 15 år ;) Inte det bästa jag sett kanske men ändå underhållande, främst för att man vet att Josef ligger bakom.

 9. _nemo_; Snälla förklara vad som är så bra med Oldboy. Ärligt, jag vill veta vad folk ser i den. Jag fattar inte varför den e så prisad.

   

  Årets film: Sin City. Banbrytande, brutal o bara helt underbar. :)

   

  Tajt inpå ligger Crash. Ruskigt bra film.

×
×
 • Create New...