Gå till innehåll

GBG

Medlemmar
  • Inlägg

    21
  • Blev medlem

Inlägg postad av GBG

  1. Hej jag har en telekonverter och funderar på att använda den som fisheye istället. Blir det sämre än ett vanligt fisheye? Alltså när jag vänder på telekonvertern blir det ju fisheye effekt. Tror ni det är några konstigheter? Känns ju inte lönt att köpa ett fisheye om jag kan använda linsen jag har nu.

  2. På blocket såg jag två annonser med Sony PD-150, en för 10 00 och den andra för 15 000 kr. Tror personligen det blir svårt att sälja en sådan kamera för dem summorna men några tusen borde man ju kunna kränga en sådan för.

     

    Men 5000-8000 tusen borde väl vara rätt rimligt? Ska nämligen sälja min till en kompis och vill inte ta för mycket eller för lite. Används PD 150 av dokumentär filmare och tv nu för tiden?

  3. Kameran nära 0 kronor.

     

    Batterier, belysning, mikrofon etc som passar till 16:9 och HD-kameror är det reella värdet idag.

     

    Så du menar att det är helt meningslöst att filma med en sådan? Måste dom väl vara värda några tusen?

  4. Hej jag köpte en sony trv 950 på tradera för 2500 kr. Nu så här i efterhand kändes det lite dyrt. Såg att kameran tillverkades tidigt 1990 tal.

     

    I övrigt är det en bra kamera och gjorde jag ett dåligt köp?

  5. Om rengöringskassetten inte hjälpte så kanske kameran du använder börjar bli till åren och behöver ordentlig rengöring?

     

    Tredje gången jag fick rengöra nu. Kameran har ju rätt många år på nacken. Tror jag skrotar den här när som helst.

  6. Blir det ingen skillnad när du kör rengöringsband?

     

    Inspelat på longplay?

     

    Kört rengöringsband 2 gånger nu på 8 inspelade band. Dom två senaste har jag dock inte haft några problem med. Men känner mig ändå lite smått orolig att fortsätta spela över om dom friska banden tar skada.

  7. Hej jag håller på att spela över DV-FILM till datorn från videokameran. Ibland blir det ränder på filmerna får jag hålla på att spola fram och tillbaka sen ta ut bandet. Sen kan det även hända att det inte finns något på bandet utan måste starta om kameran sen fungerar det igen.

     

    Tror ni man vågar fortsätta överföra med den här videokameran eller bör jag satsa på en ny?

  8. Jag är redan gammal gubbe och har ca 200 dv band liggande. De äldsta är nästan 15 år gamla och där kan jag utan problem fortfarande hitta clip som jag enligt mitt register vet var de skall ligga. Men jag spelar bara in en gång på mina band.

     

    Banden är känsliga och varje gång de körs i bandspelare så slits de en aning genom friktionen mot rullarna och att de passerar magnetiska poler. Detta till skillnad mot hårddisken där läshuvudet inte ligger emot själva ytan.

     

    Förvara banden i en jämn temperatur och inte i närheten av magnetiska fält och använd dem inte i onödan så räcker dom länge. Pga jordmagntiska fältet så kommer de så småningom att tappa magnetisering. Ett digitalt band har inspelats med höga nivåer till skillnad mot ett analogt band där små nivåskillnader i fältstyrkan får en större inverkan på utsignalen.

     

    Nu fick man lite mera klarhet.

     

    Jag spelar också bara in en gång per band. Du vet inte hurvida banden skadas om jag kör i en dålig kamera. Låt oss säga att jag spelar upp en band som har ränder och sedan spelar upp ett frisk band gör det något?

     

    Funderar nästan på att skaffa mig en hårddisk och överföra alla filmer. Slipper man ju nöta på banden samt att man har en extra backup. Men fyfan kommer ta många timmar att importera =)

  9. Hej jag har några frågor.

     

    Jag har massa dv-band dom flesta är från panasonic, men har även några sony och tdk. Kan banden ta någon skada om jag spelar upp olika band i samma kamera?

     

    Kan kameran göra skada på banden om kameran är dålig?

     

    Om ett band blivit förstört och jag kör det i videokameran och sedan kör ett annat band kan det ta skada då?

     

    Hur är hållbarheten på dv-band kommer det ge upp om jag kollar på det ofta och spolar fram och tillbaka?

     

    När man ska lagra ett filmat band ska man spola tillbaka till slutet på banden?

     

    Är det nödvändigt att göra backup på alla band dvs att lägga in dom på en hårddisk?

     

    Tacksam för svar då jag har filmat sjukt mycket och vill behålla dom tills jag blir gammal gubbe =)

  10. Hej jag ska nu köpa mig en dator främst till video redigering. Jag skjuter med mini-dv. Jag kommer använda mig utav sony vegas för redigering.

     

    Kom med tips på någon stationär dator som kan passa för det. Den behöver inte vara sjukt snabbt. Bara det går att klippa och lägger efekter etc utan att det laggar. Renderingstiden spelar ingen roll.

     

    Har 3-4 tusen kronor att lägga ut.

  11. Du kan säkert trycka in den i en 4 polig firewireport och något i kaneran kortsluts så den tror att en riktig firewirekabel är inkopplad. Däremot få USB i datorn ingen kontakt och det förklarar det felmeddelandet.

    Det finns ingen Firewire till USB kabel. Det är helt olika protokoll. Om du fick med den kabeln så är det troligt att en tidigare ägare gjort samma sak som du och på så sätt pajat firewireporten i kameran.

     

    /KN

     

    Låter faktiskt troligt det, får väl känna mig blåst på köpet då. Får helt enkelt använda panasonicen när jag lägger in filmerna på datorn.

  12. Ingen aning, usb på DV-kameror handlar oftast om att plocka över bilderna från minneskortet och inte för video. Det enda du har kvar är att prova kameran i en annan dator. Funkar det inte där heller så e nog firewire-porten trasig.

     

    /KN

     

    Känns aningen märkligt för jag kopplade ju in den i firewire utgången. Någon annan får gärna svara om dom vet vad det är för kabel.

     

    Ska testa kameran i morgon i en pc får hoppas det fungerar där.

  13. du kan se efter om datorn ser kameran på firewireporten.

     

    Klicka på Äpplet i menyn, om denna dator. Mer info. och i listan letar du upp firewire. Där ska den synas. Om den inte syns där kolla om panasonicen syns.

     

    Om du bara får upp panasonicen så är det förmodligen fel på kamerans port.

     

    /KN

     

    Kollade där nu och sony kameran kom inte upp när jag anslöt. :/

     

    Fick med en kabel som liknar firewire fast med usb i ena ändan se bild http://data.fuskbugg.se/skalman01/P3180006.JPG Det konstiga var att när jag kopplade in kabeln i kameran så kom det upp "Dv inkopplat" i skärmen. Men i datorn kom det upp någon i stil med "trasig usb" vad är det för kabel?

     

    Ni får ursäka mina dumma frågor men är rätt ny på videokameror

  14. Hej jag köpte en begagnad sony videokamera på blocket idag när jag skulle testa att importera in film med firewire till datorn så hittar inte iMOVIE kameran. Men när jag testar med min andra kamera är en panasonic så är det inga som helst problem. Verkar som att jag blivit lurad, eller kan det vara något annat problem inställningar eller något i sony kameran?

     

    Det är en sony dcr-trv20e

×
×
  • Skapa nytt...