Gå till innehåll

Fredrik1234

Medlemmar
  • Inlägg

    117
  • Blev medlem

Inlägg postad av Fredrik1234

  1. "Farbrorknark" och jag var ute på en stadspromenad igår för att hitta inspelningsplatser till vår trailer. Vi hittade ungefär 4-5 stycken, huvudskaligen i Västra Nordstan och i Göteborgs hamn, gångavstånd alltså. Kan vi sätta dessa på lördagen så är mer än halva produktionen gjord. Tidigare gick ju scenen med Centralstationen bort och efter att igår inspekterat bussterminalen så insåg vi att det inte är helt problemfritt där heller.

     

    Men jag tror jag har kommit på en lösning på problemet, briefar er vid nästa möte.

     

    Det verkar som jag, "farbrorknark" och "sandrower" kommer att träffas vid stadsbiblioteket sent imorgon eftermiddag, kanske runt 17-tiden.

     

    Vill någon vara med så är det bara att trilla dit och då har ni också möjlighet att träffa gruppens senaste galning,"sandrower"...lol

  2. Jag hade en mycket trevlig utflykt till IKEA med "sandrower" igår. Tyget var slut på IKEA Bäckebol så vi fick åka till till Kållered istället, en utflykt som heter duga.

     

    Men tiden gick vansinnigt fort för vi hade mycket att prata om. Nu är tyget iallaflall införskaffat och "sandrower" skall fixa sy-biten. Förhoppningsvis har jag fått tillbaka grejorna till i början på nästa vecka så att jag kan lösa det sista problemet, hur man spänner upp "seglet".

     

    För information så skall jag och "farbrorknark" träffas klockan 13.00 idag fredag, vid Pressbyrån på Drottningtorget, för en stadspromenad för att hitta lämpliga kamerapositioner.

     

    Nu är det också hög tid att besätta den andra skådisrollen. Var det någon av gruppens ursprungliga medlemmar som gjorde anspråk på den? Om inte, så skulle "sandrower" passa alldeles utmärkt, dels för att han vill, kan och är hyfsat i närheten åldersmässigt av "farbrorknark".

  3. Uppdatering:

     

    Imorgon drar jag och"sandrower" ut till IKEA och köper grönt tyg. "Sandrower" tar hand om det direkt eftersom en släkting till honom är vänlig nog att hjälpa oss med sömnadsdelen. Det kommer säkert att ta någon dag eller två. När jag väl får tillbaka "seglet" så måste jag komma på ett fiffigt sätt att spänna upp det på, så att vi kan använda det för mobilt bruk.

    Efter det måste vi få till stånd en inspelningsdag då vi testar det, så att jag kan ta in det i redigeringen för att se hur bra eller dåligt det blir.

     

    På fredag träffas jag och farbrorknark vid centralstationen för en "stadspromenad" för att hitta kamerapositioner.

     

    Om någon vill hänga på så är ni välkomna, det är inte nödvändigt för produktionen, men om ni känner för att delta i processen.

  4. Det bästa är att säga att man ÄR en komplett idiot inom ämnet och förklara att du håller på med en filminspelning. Det gjorde jag igår när jag var inne i en sybehörsbutik för skaffa prylar, som jag inte kunde namnet på, till en greenscreen.

     

    Med lite tur så har dom internet i butiken, om du då har länken till filmen på nätet så kan du ju bara säga att du skulle vilja ha något likande "gummirör" som i filmen. Lycka till:-)

  5. Hej alla.

     

    Mitt första inlägg får bli en fråga i ett litet projekt jag håller på med. Som så många andra nybörjare så vill jag hellre bygga en egen Dolly, och som så många andra så har jag tänkt 'PVC räls'....

     

    MEN! Så såg jag den här videon;

     

     

    (och rälsen ifråga: K-Flex )

     

    Min fråga blir således, är det någon som har några tips om vart man börjar leta efter någon liknande typ av solid gummislang som ändå är någorlunda formbar?

     

    tack på förhand.

     

    // m.

     

    En VVS-butik?

  6. När vi skall skjuta greenscreen-scenerna kan vi behöva var så många som minimum 8 pers. inkluderat skådisar, dock skulle jag se större bemanning så att inspelningen inte brakar samman.

    Beräkning enligt följande:

    2 pers. för greenscreen-seglet

    2 skådisar

    2-3 för säkerhetsarrangemang

    2-3 kamera-crew

     

    Notera att greenscreen-scenerna kan skjutas på en och samma dag under förutsättning att vi får ihop tillräckligt med folk.

    Börja gärna "droppa" helger i augusti och september som ni kan:-)

  7. Till alla!

     

    Kan ni mejla mig med vad ni har i utrustningsväg respektive rekvisita så skall jag sammanställa det till en pdf som jag laddar upp till vår dropbox. Kanhända blir det lättare för våra idésprutor att komma med nya uppslag i framtiden när dom vet vad vi har att röra oss med. Sen är det behändigare än att behöva gå igenom hela tråden för att se vad vi har inte har.

    Tack för ordet:-)

  8. Ok, ska testa lite och se om det känns vettigt. :)

     

    Jag har för övrigt skapat en privatgrupp här på forumet som bara de som får inbjuden har tillgång till. Så kolla om min inbjudan har kommit fram och om ni kan skriva i tråden "The Teddy Bear". Gruppen heter "Filmgruppen i GBG".

     

    Yo farbror drugdealer;-)

     

    Jag kan inte hitta inloggningsuppgifterna till den privata tråden här, jag har skummat igenom min mejl men kan inte hitta något. Skulle du kunna upplysa mig om var jag hittar dom:-)

  9. Det är fixat, det blev tjejens mormor som också är flink på symaskinen, så fixar hon det direkt när vi lämnar av den, kan ju inte ta mer än 1 timme eller 2.

     

    Kanon:-)

     

    Jag har mejlat dig. Skall du med ut till IKEA nu i veckan eftersom du på något sätt måste få tyget? Har idag varit ute på stan och inhandlat sk öljetter Tillbehr - ljetter - Robert och band som man stryker på för att förstärka kanterna.

     

    Nu måste jag bara komma på en billig lösning på vad och hur vi skall spänna upp duken. Tänkte man kunde använda sk buntband genom förborrade hål i någon form av rund trästav.

     

    Tänkte dra ut på stan denna veckan för att kolla positioner, meddela här om nån har lust att hänga på och när ni kan. Jag kan i princip närsomhelst.

  10. Najs, va kul :)

     

    Faktiskt så känner jag två personer som syr sina egna kläder och är ganska flink på symaskinen varav den ena är min kära mor (dock bor hon i Örebro) men den andra bor i Göteborg så det skulle kunna funka :)

     

    Vad skulle ni vilja att jag gjorde dom två första helgerna i augusti? Har en mikrofon (Røde NTG2) och ett teleskoprör och en inspelningshårddisk och ett par riktigt sjysta lurar :) som kan nyttjas utifall ni behöver sjyst ljud

     

     

    LOL...den här frågan var ju till dig:-)

     

    Kan du kolla om hon i Gbg kan sy ihop 2 st 140x400 cm så att vi får ungefär 275x400 med en skarv i mitten?

  11. Najs, va kul :)

     

    Har ni någon privat hub eller liknande där ni lägger upp manus och liknande? Faktiskt så känner jag två personer som syr sina egna kläder och är ganska flink på symaskinen varav den ena är min kära mor (dock bor hon i Örebro) men den andra bor i Göteborg så det skulle kunna funka :)

     

    Vad skulle ni vilja att jag gjorde dom två första helgerna i augusti? Har en mikrofon (Røde NTG2) och ett teleskoprör och en inspelningshårddisk och ett par riktigt sjysta lurar :) som kan nyttjas utifall ni behöver sjyst ljud

     

    Skicka ett pm till mig med din mejladress så skall du få alla uppgifter. Jag tänkte preliminärt ta en promenad på stan nästa vecka för att hitta schyssta kamerapositioner, eventuellt var Farbrorknark på också. Du kan hänga på om du vill. Jävligt bra att du också har en del utrustning. Skumma igenom tråden så får du en ganska bra uppfattning om vad vi har och inte har i utrustningsväg. BTW, Andrew Kramer (videocopilot.net) rockar fett:-)

  12. Aktiviteten är i vår privata grupp, Fredrik :-)

     

    Jag har symaskin och kan sy ihop, men det förutsätter timing med semestrar. Kan vara lite riskabelt.

     

    LOL...fan, är det där ni är...jag undrade just vart alla tagit vägen:-D

    Kan du kolla om hon i Gbg kan sy ihop 2 st 140x400 cm så att vi får ungefär 275x400 med en skarv i mitten?

  13. Tjena,

     

    Jag håller också på att leta efter folk. Skulle vara kul som ni säger att bilda ett tajt team :)

     

    Jag är ganska ny i filmområdet men jag har många sjysta ideér och har spelat musik i 15 år, både spelat in egen musik i min hemmastudio och spelat live med band. Gillar att skriva manus, vara lite idé spruta och redigera effekter. Har lite sjyst utrustning så som steadicam och min hemmastudio, sjysta digitala effekter från videocopilot med mera.

     

    Så jag är gärna på om jag får

     

    Och så har jag tonvis med rekvisita, allt från kilt till västern outfits, 3 st replika lightsabers (inte barnversionerna utan the real deal :) några sjysta replika vapen (moderna och gamla) och även verklighetstrogna airsoft, hölster, mängder med hattar safarihatt, sovjethatt, inbördeskrigshatt, västernhattar, militärhjälm, you name it mm.

     

    Kan också stå framför kameran som bakom spelar ingen roll :)

     

    Du är välkommen i gänget:-)

     

    Ganska låg aktivitet i tråden just nu. Vi har preliminärt sagt inspelning de två första helgerna i augusti. Jag skall nästa vecka köpa green screen-tyg på IKEA (Ditte åter i lager) och testa lite. Men jag har fortfarande problem, två längder måste sys ihop för att få ihop ett tillräckligt stort segel. Kan du eller känner du någon som är sykunnig och som har lust att hjälpa oss?

  14. Med MPEG Streamclip från Squared 5 kan du konvertera hej vilt mellan olika format, det är dessutom gratis. Jag använder det själv när konverterar för att sedan ladda upp till bildbyråer.

     

    "MPEG Streamclip is a powerful free video converter, player, editor for Mac and Windows. It can play many movie files, not only MPEGs; it can convert MPEG files between muxed/demuxed formats for authoring; it can encode movies to many formats, including iPod; it can cut, trim and join movies. MPEG Streamclip can also download videos from YouTube and Google by entering the page URL.

     

    You can use MPEG Streamclip to open and play most movie formats including MPEG files or transport streams; edit them with Cut, Copy, Paste, and Trim; set In/Out points and convert them into muxed or demuxed files, or export them to QuickTime, AVI, DV and MPEG-4 files with more than professional quality, so you can easily import them in a DVD authoring tool, and use them with many other applications or devices.

     

    Supported input formats: MPEG, VOB, PS, M2P, MOD, VRO, DAT, MOV, DV, AVI, MP4, TS, M2T, MMV, REC, VID, AVR, M2V, M1V, MPV, AIFF, M1A, MP2, MPA, AC3, ..."

  15. Jag hoppas jag kan komma idag, kan bli lite strul med jobbet. Utifall att, hur ser jag vilka ni är xD ?? haha

     

    Jag får väl hålla ett kollegieblock i handen precis som förra gången:-) Sen har jag också en svart axelremsväska.

  16. Satt och tänkte lite på idéer eftersom ingenting var fast i sten som Fredrik1234 sa. Jag hade en idé som jag skrev ner nånstans för ett tag sen men nu hittar jag den inte.

    Men det var typ en film om att en kille i hopp om kärlek skickar ut en flaskpost där de står en plats och tid där han väntar på sin kärlek, sen skulle den sluta med att han sitter och väntar och att antingen kommer ingen eller så kommer nån beroende på hur man vill ha slutet. Men så som jag skrev ner den så var det menat att de skulle klippas mycket och va fin musik i bakgrunden, inte mycket till dialog men de kan man såklart ha. Men mycket klipp som ex: flaska som flyter, klipp till: mannen skriver, klipp till: någon utsiktsbild, klipp till: han förbereder där han sitter och ska vänta, klipp till: han sitter och skriver brevet igen OSV. Liksom inte kontinurlig klippning utan fram och tillbaka. Den skulle vara lite fin och vacker i känsla och visuellt.

     

    Det var en jätte simpel idé, men de som var bra med den var att inspelningsmiljöerna och rekvisitan var simpel och enkelt. Lätt med miljöer och inte mycket itll rekvisita och upp till bara två skådisar liksom. En ren visuell film för de mesta.

     

    Är lite dåligt förklarat här, men är lite svår att förklara. Var som sagt ett tag sen jag skrev ner bara idéen. Skrev aldrig något manus på den. Men om det är någon som tycker de kan vara intressant så skulle det vara kul om någon hade velat skriva något manus på idéen. För jag själv känner att de skulle vara lärorikt att arbeta utifrån någon annans manus, oftast har jag gjort manus och regisserat. Hade varit kul att ha ett manus någon annan gjort.

     

    Filmen skulle vara kort, inte lång, mer av en slags scen egentligen. Skulle gå fort att göra, enkla miljöer osv. Skulle man vara riktigt effektiv kanske man tillochmed skulle kunna hinna få klart de innan deadline för framefestivalen är i gbg. slutet av augusti är deadline och där är ett bra ställe att få visa sin film faktiskt.

     

    Så om vi bara får ihop ett manus och är effektiva så kan vi kanske ha de som mål att få med en film där. Filmen jag pitchar här skulle jag gissa på rent ut ur min skalle att de skulle vara 3-4 seperata inspl.tillfällen om man är effektiv, sedan kanske en veckas klipp, beroende på hur mycket man har strukturerat upp inspelningen såklart.

     

    Kommentarer?

     

    Det låter som en underbar idé till manus och precis som du säger, enkel produktionsmässigt.

     

    Jag tycker det är kul att klippa och lägga ljud och musik för att framkalla känslor, oavsett om det är skratt eller gråt.

     

    Vi får väl höra om fönstret15 och Désirée kan och vill skriva ut ett manus på din idé:-)

  17. Tja, jag har läst manusen nu, är det Desirees som ni pratar om nu? Trailern med teddybjörnen? Vilka är det som ses imorgon? 17.00 eller?

    Då kommer jag förbi om jag kan? Stadsbiblioteket?

     

    I skrivande stund är det jag, fönstret15 och Désirée som skall träffas, men alla är välkomna. Trailern med björnen är Désirée`s men vi pratar om båda manus. 17.00 utanför stadsbiblitoekt vid Götaplatsen på tisdag.

  18. Gärna för mig, men vilken dag, tisdag eller onsdag?

     

    Ska vi gå till samma ställe som förra gången (franska caféet) ?

     

    Vi tar det så fort som möjligt, tisdag 17.00 utanför stadsbiblioteket. Om du inte skall fika så föreslår jag att vi går in och sätter oss på biblioteket:-)

  19. Tveksam till att de går att baka ihop, då den ena är seriöst spännande och den andra är en parodi. Och dessutom handlar om helt olika saker.

     

    Jag är benägen att instämma. Men den ena produktionen utesluter inte den andra, vi kanske gör båda om vi kan övervinna hindren:-)

  20. Då har jag fått klartecken på en riktig amerikansk "voice-over", han skrev:

    "I'd love to work with you on your project."

     

    Jag skall prata med honom över Skype imorgon vid 19-tiden, en viss tidsskillnad att ta hänsyn till.

     

    Sen har jag en del idéer om lite action (läs stunts) om vi kör på Désirée´s manus, men det förutsätter nästan att vi kan låna en madrass, typ tjockare, kanske en sådan som man har i gymnastiken. Någon som har kontakter?

×
×
  • Skapa nytt...