Gå till innehåll

Strawhat

Medlemmar
  • Inlägg

    32
  • Blev medlem

Inlägg postad av Strawhat

  1. Hej!

     

    Håller på med min ansökan till dramatiska institutet. Möter på problem när jag ska ladda upp filmen, har prövat flv, mov, mp4, avi som alla ska vara godtagbara. Men vid alla försök står det ILLEGAL_FILE_FORMAT. Någon som vet vad felet kan vara? Ingen fil är större än 35 mb.

     

    Tack!

  2. Tja!

     

    Jag har nyss redigerat en ny film i Adobe Premiere. Jag har filmat med videokameran Canon Legria HV40. Problemet är att när jag ska expotera filmen så blir det 720x480 i storlek på klippen, vilket jag tycker är otroligt litet när man filmat med en HD kamera. Det är ju trots allt samma storlek när jag expoterar klippen med min gamla kamera som inte är HD.

     

    Hur gör jag för att behålla den storlek som den är när man impoterar klippen?

     

    Tack på förhand!

  3. Nja, det är ju inte så viktigt. Men hon verkar ju redan veta att det fanns en chans att han skulle möta dessa övernaturliga fenomen, eftersom hon själv verkar ha sett dem. Så varför förvarnar hon inte honom redan innan han säger att han ska gå dit?

     

    Det var det som jag funderade över. Men det kanske är lite petigt, jag vet inte.

     

    Annars en bra berättelse.

     

    Ha det gött!

  4. Tja! Har någon lust att göra en lista över alla filmutbildningar på högskolenivå, där man lär sig att göra film, om man till exempel ska bli regissör?

     

    Finns det inte några andra utbildningar förutom DI och Göteborgs regissörutbildning, som inte är lika svåra att komma in på?

     

    Tack på förhand!

     

    Ha det gött!

  5. Okaj! tack för denna värdefulla info Christian. :) Men den röde för 1000 kronor passar på Canon HV40 eller? Är det något avancerat att använda en extern mic till en kamera för enklare filmbruk?

     

    Sista frågan; Behövs vindskyddet som man kan köpa, Röde Dead Cat vindskydd, till denna mic om man vill slippa blåsljud?

     

    Jag är ny på detta som ni kanske märker så ni får ursäkta alla mina nybörjarfrågor, men jag vill lära mig!:)

     

    Ha det gött!

  6. Tja! Jag har nyss fått min Canon Legria HV40 och jag är lite lost i intruktionsboken, några frågor som kommer upp; Jag vill ha cinema mode 25p. Är cinema mode och 25p två olika intsällningar? För isåfall kan jag inte finna cinema mode.

     

    Sedan när man för över filmen till datorn. Jag har ett DV uttag på min laptop... Tror jag. Jag har laptop modellen HP Pavilion dv6-1341eo. Frågan är om man för över filmen genom DV uttaget eller HDMI uttaget för bästa kvalité vid redigering?

     

    Vilka DV-band borde man köpa som är relativt billiga men som återger bästa kvalité på bilden? Jag läste att HDV band knappt ger något bättre resultat och kostar en hel del mer...

     

    Det var allt för denna gång! Det ska nämnas att jag är ny på det här med filmkameror, men hoppas utvecklas! Det uppskattas väldigt mycket om någon orkar ta sig tid och besvara dessa frågor.

     

    Tack på förhand!

     

    Ha det gött!

  7. Tja! Jag ville bara tipsa er om detta underliga priset på Canon Hv40, norsk japanphoto.no.

     

    http://www.japanphoto.no/product/videokamera/canon/canon-legria-hv40-hd-video/

     

    Jag hörde att det ibland kan hända att det inte går igenom om man har utländskt kort. Men jag bor i norge och betalade med mitt svenska, fanns inga pengar kvar på mitt norska! Så det kan ju hända att det inte går igenom för er, men det gick igenom för mig. Om det var för att jag hade norsk adress vet jag inte, men ni kan ju pröva om ni vill!:)

     

    Det blir allefall 6450 med porto i svenska kronor. Vilket jag jag tycker är mycket billigt:)

     

    Ha det gött!

  8. Men HF200 kostar ju bara ca 6000, då HF s10 kostar 10000.Måste ju vara någon mer skillnad?:S

     

    Jag fann modellen HF20 nu. Hur är denna jämfört med HF S10?

     

     

    Ha det gött!

×
×
  • Skapa nytt...