Gå till innehåll

Ladiesman

Medlemmar
  • Inlägg

    171
  • Blev medlem

Inlägg postad av Ladiesman

  1. SpecScript marknaden är lite kärv just nu, och jag tror ärligt talat att ingen amerikansk agent kommer att vilja representera en okänd svensk manusförfattare.

     

    Anledningen till att allt film folk flyttar till Los Angeles är just för att komma nära Hollywood och nätverka. Antingen gör du det, eller så får du e-nätverka genom att följa och kommentera manusbloggar och manushemsidor. Lär känna folk (även om det "bara" är över internet) leta upp diverse manustävlingar och skicka in dina bidrag. Du måste bli någorlunda känd inom kretsen eller ha någonting att visa upp innan en agent ens kommer titta åt ditt håll.

     

    Lycka till!

     

     

    Ett tips är att inte leta efter agent först, utan manager. Managers är lättare att ta kontakt med och läser gärna och mycket. Och det är dem som kan fixa agent till dig när du är redo och har något bra nog att sälja. Så det kvittar vem du är så länge du hittar en manager som tror på dig och att du har något bra nog att sälja.

  2. Du har ju hela serien "Dexter" som handlar om en karaktär utan känslor.

     

    Ja jo, sant, men jag menar mer till den nivå att hela konceptet är grundad på hans oförmåga att känna känslor... :)

  3. Har kollat runt lite här och sett några som säger att dom lyckats sälja sina manus och det vill jag gratulera för. Det rörde sig mestadels runt 50 000 till 60 000 kr.

     

    Har kollat runt lite på andra sidor också för att se hur mycket en manusförfattare verkligen får för ett manus och det var mycket olika siffror där men det jag lade märket till var att alla först får en summa pengar och därefter får dom 4 % av filmens inkomster...

     

    Kan det stämma? Jag kollade lite på filmers inkomster och såg "Avatar". Den hade ungefär 2.7 miljarder dollar vilket motsvarar 16 200 000000 kr. Det kan väll inte stämma att manusförfattaren fick 4% här? Det är ju runt 648 000000 kr!

     

    Sorry om det kan ha blivit något fel räkning:)

     

     

    James Cameron fick inte 648 miljoner kronor, nej, han fick 2,2 MILJARDER kronor (350m dollar). Och ja, som sagt, han var ju också regissör och producent.

  4. Smart, smart. Jag hade nog tänkt att ruva på manuset tills jag kommer på ideer. men tiden då det ska ut till nån intresserad brukar ju vara extremt lång. Evil Ed killlarna gjorde Evil Ed typ 1990, inte förrens 2010 kom Insane, deras andra film, som tog 7 år att snickra ihop manus på.

     

    Hur menar du att "tiden då det ska ut till nån intresserad brukar ju vara extremt lång tid"? Menar du att det ofta tar lång tid mellan sina manusen som folk skriver eller vadå?

  5. Nej, tyvär har ingen läst mitt manus, kanske bra ide! Ska hinna att läsa igenom hela själv först, och se. Bra tips, tack! Ska se om någon kan läsa igenom, känner någon som är lärare, och kanske har tip att skuma igenom. jag ska komma på bättre sätt att sälja mig själv på....ska göra nalys av manuset. Smart med logline, tack! IMDB brukar ibland ha liknande loglines. Bara att läsa och lära!

     

    Hah, så du har inte ens läst igenom det själv än? Hmm. Hur många sidor är det på?

  6. En jagad man som är hotad av en terroriststyrka. Terrorstyrkan låser in mannen och hans skyddande agentvakt i en högteknisk stad, med en säkerhetsvägg som omringar dem. Bara ett problem. Terroristerna fattar aldrig att agenten är lika skrytsam som farlig, och han gillar inte att vara fånge! Så han får hjälp av några vänner att starta ett blodigt krig i klassisk badass anda! Filmen ska vara en 80-90 tals nish, och få tillbaka den klassiska actionhjälte eran. Det är svårt att sammanfatta den, och den är ganska komplicerad, så jag fick utelämna vissa delar.

     

    Ja okej. Nej jag förstod inte så jätte mkt hur den skulle utspela sig faktiskt. Lixom, vem är huvudpersonen? Den jagade mannen eller "den skyddande agentvakten"? Om du inte kan förklara den med två eller högst tre meningar och ha en riktig hook så är den antagligen inte så kommerciell, och därmed svår att få läst/sälja

  7. OHOHOH! Jag har skrivit ett manus i ett halvår nu! Frågor:

    -Kan man skicka utan att behöva betala, tex via mail?

    -Hur gör man?

    Sorry om jag låter dum, men jag är desperat över mig och mitt WARZONE!

     

     

    Du kan alltid skicka ut det till folk, kolla t.ex om du kan hitta email-adresser på ImdbPro, fast fråga alltid före om de vill läsa det innan du skicka det, som Désirée påpekade.

    Men vad handlar det om? Är det en kommersiell idé tycker du?

    Och nej, det är inte för kort tid med ett halvår att skriva klart ett manus, men som Désirée även påpekade, så vill du nog inte skicka ut det för snabbt. Ha någon läsa det först så det är i toppskick skulle jag föreslå. Din fråga är inte alls dum. Vissa här på forumet kanske tycker det, och att det är "no way" att det är lönt att försöka ens, men det är bara de som försöker och tror på sig själva som lyckas. Så lycka till.

     

    Igen, vad handlade ditt Warzone om? Enkel logline bara. Nyfiken.

  8. Vad skönt att vi har rett ut det här grabbar. Nu kan vi ju gå vidare som vänner och det är så vackert! Jag tycker vi alla sätter oss i en ring, också masserar vi varandra till USA's nationalsång. Precis som det var tänkt ifrån början!

     

    kul. kul där

  9. Jag tror att om Ladiesman hade velat ljuga skulle han inte ha skrivit att manuset fick "medium consider" (vilket är ca 3 på en skala mellan 1 och 5) och pratat om en "small time" regissör, och sagt att de "stora grabbarna" inte svarat än. Han skulle ha sagt att manuset blivit köpt och håller på och bli producerat av Cameron.

     

    Att han inte vill lämna ut sitt namn och sina kontakter är bara oerfarenhet.

     

    Jag själv skulle kunna sätta upp på mitt CV att jag fått ett manus filmat av en Hollywoodregissör. Det är sant. Men med det tror alla att det är en långfilm och regissören ifråga är typ Spielberg, men det är ju faktiskt bara läsarens egen tolkning. Det är en kortfilm och regissören ifråga flyttade till Hollywood under efterproduktionen.

     

    Det finns massor med små agenturer och okända producenter och regissörer som alla hoppas hitta ett tillräkligt bra manus som de har råd att producera, som kan göra dem rika och berömda. Varför skulle inte Ladiesman kunnat få kontakt med någon av dem?

     

    De stora produktionsbolagen som Paramount svarar inte på e-post från okända, men så är det ju inte Paramount som Ladiesman påstår att han har sina kontakter hos.

     

    Ladiesman må ha betett sig korkat med att svara med ett alterego och han må sväva i det blå om vad han har uppnått, men lägg av nu. Nu räcker det faktiskt.

     

    Tack, Desirée, för stöttningen.

     

    Dock är det komiskt att du skriver att paramount och likvärdiga inte svarar på mail, för trots dina goda ord, och med risk för att bli tagen som en bråkstake, så har du där faktiskt fel ,vad gäller mina erfarenheter. För det är just så att inte ett utan två utav deras största konkurrenter och i storlek och pamp likvärdiga har velat läsa mitt manus. Dessa in particular jag hänvisade till med "stora grabbar".

     

    Vill inte skapa en ny diskussion med detta, men det är faktiskt sant.

  10. Suck.

    Precis, pga din historik som mytomanen Ryan är det för oss 1) ganska uppenbart att ditt främsta motiv med denna tråd är att mata ditt ego (grundfrågan i tråden var dessutom ganska genomskinlig: "Kolla in vad JAG har lyckats med!" liksom), samt 2) att det är troligt att du även denna gång fabulerar friskt. Det "bevis" du lagt fram är alltid något, men kan knappast definieras som bevis. Ett bevis är otvetydigt nämligen.

     

    Kort sagt får du nu skörda frukterna av vad du höll på med som Ryan_Screenwriter. Du har själv försatt dig i denna situation. Så om du vill bli trodd om detta - vilket du väl torde om det är sant plus att du inte verkar vilja bli kallad lögnare - bör du nog lägga fram otvetydiga bevis, eller iaf ett gäng belägg. Tex manuset vore skoj att läsa (verkar både intressant och roligt, enligt Alissa)

     

    Du borde heller varken bli arg eller förvånad över att bli kallad lögnare. Är det så konstigt, egentligen? Se det från vårt perspektiv.

     

    Märk väl - om du verkligen kan visa att du denna gång talar sanning är jag den första att gratulera och be om ursäkt, och kanske tips på hur man lyckats som du gjort. Är man skeptiker som jag, är belägg och bevis vad som räknas, inte vad folk bakom forum-alteregos - särskilt de med mytomanförflutet - säger. Och om du visar du att du talar sanning skulle det inte svida alls utan istället vara en lättnad. Jag tycker nämligen det är skönt när ens negativa uppfattning om folk visar sig felaktig. :)

     

    Tjo!

     

     

     

    Självklart kan jag se det från ert perspektiv och självklart förstår jag er.

    Ska inte fortsätta försöka övertala er. Det spelar ju faktiskt ingen större roll. Jag vet vad jag lyckats med hittills, och som sagt, jag är jävligt glad över det. Det är nog mest killer-instinkten som tar sig fram när folk ej tror på en. Jag skulle kunna lägga ut mina manus och skulle kunna ge ut fulla mail med adresser och allt, men jag är väldigt beskyddande utav det, speciellt mina manus. Inte för att jag tror att det skulle bli snott (inte för att det skulle göra något, då de flesta som skulle vilja läsa det redan ändå har läst det) men för att jag helt enkelt är mån om min konstnärliga stolthet och inte vill bli dömd då det inte är i högsta grad nödvändigt, än mindre då det i detta fall skulle ske under mindre bekväma omständigheter.

  11. Jag tror ju fortfarande inte på dig, och du har inte lagt fram några konkreta bevis. Däremot har du gott om saker som talar mot dig :) Lite synd om folk som känner att de behöver ljuga sig till acceptans och respekt hos en online-community - Talar du nu sanning borde du helt enkelt vara glad för din egna 'framgång' och nöja dig med det ^^

     

    Du, jag är JÄVLIGT glad över min egen framgång ska du veta. Dock erkänner jag att mitt ego inte klarar av att bli kallad lögnare när jag ger er bevis. Och som sagt, tråden var inte skapad för att jag skulle mata mitt ego, fast nu har det kommit att bli om det, och då tar jag faktiskt lite illa vid mig.

  12. http://i454.photobucket.com/albums/qq267/mgoodliff/Animations/popcorn-gazelle.gif

     

     

     

    HAHAHA, så ni är knäckta nu??! Detta är bara riktigt töntigt och omoget beteende. Kan ni inte bara säga att ni haft fel och att jag haft rätt istället för att lägga upp bilder på en gasell?

  13. Okej, mina damer och herrar. Detta är ingenting som jag hade för intention att göra då jag startade denna tråd, då dess syfte primärt var att bli upplyst kring vad som under en period överväldigat mig -- dvs många har svarat på mina mail och varit intresserade utav att läsa mitt manus. Men efter mycket diskussioner, och inte minst efter att mitt förflutna alterego "Ryan" oturligen hann ikapp mig, så vill jag bevisa att reinkarnationen utav denna mytoman faktiskt kan och talar sanning. Så mycket mer än såhär är jag tyvärr ej villig att ge ut, så jag hoppas att detta kan tillfredsställa, tillrättalägga, eller inte minst, piss some of you off:

     

    Screenshot från ett av många mail från högt reputerat managment/production company finns bifogat!

    Och nej, ingenting är photoshopat.

    FU.png

  14. Varför ska vi tro på dig? För att du skriver att du talar sanning, som du också gjorde i din Black&White-tråd? Var är skillnaden, från vårt perspektiv?

     

     

    Du är ju en annan här på forumet. Vi visste inte att mytomanen "Ryan_Screenwriter" var "Ladiesman", dvs du. Alltså nej, det verkar otroligt att vi skulle tro på dig fullt ut om än du bytte användare ännu en gång (vilket du alltså redan gjort).

     

    Om vi säger såhär: Vad har övertygat dig om att managementbolag osv har läst ditt manus? Visa upp det, via skärmdump eller nåt, med datum synligt. Det är väl mail vi snackar här, svart på vitt? Dessutom kan du lägga upp ditt förträffliga manus. Det finns väl?

    Det vore i alla fall något.

     

    Endast ditt ord tror nog ingen på. Som Pace skrev: Extraordinära påståenden kräver extraordinära bevis. Show don't tell alltså, så att säga.

     

    Ja jag skulle mycket väl kunna visa er en screenshot från ett mail. Fast något säger mig att det skulle misstros ändå.

    För som ni säkert förstår vill jag inte lämna ut namnen på mina kontakter, så jag skulle då få överstryka dessa. Och vad skulle då säga att jag inte mailat mig själv och låtsas som om det är någon Hollywood person som mailat mig? Nej, jag tror inte ett mail skulle funka.

     

    Så ni får helt enkelt välja om ni vill tro mig.

    Och ni svarade inte på frågan; tror ni ens det är möjligt att åstadkomma det jag "påstår" jag har gjort?

  15. Men nu talar jag ju sanning!!

     

    Okej. Om jag frågar såhär då: om någon annan här på forumet skulle sagt att han åstadkommit samma sak, hade ni trott på det? Jag bara undrar om ni fortfarande håller fast vid att det jag gjort inte är möjligt, oavsett vilken okänd författare det är? Det vill jag gärna veta.

     

    Och som sagt, jag talar sanning. Folk från managment bolag har läst det och gillat det och allt och de vill läsa mer av mina saker nu med..

     

    Så om två år när första trailern för min Hollywood film släpps så kan jag kanske avslöja min identitet här :)

  16. Jaja. Men då kan vi kalla denna tråden avslutad kanske. Jag har fått vad jag ville ha. Svaret: JA, DET ÄR NÄST INTILL OMÖJLIGT ATT ACCOMPLISH DET JAG HAR ACCOMPLISHED HITTILLS!

     

    Så hädanefter behöver jag inte era åsikter uppenbarligen

  17. Om du vill bli tagen på allvar så bör du presentera något sorts belägg för det du säger. Extraordinära påståenden kräver extraordinära bevis.

     

    Att anklaga medlemmarna på detta forum för att bara vara avundsjuka när det är du som gör påståenden med tveksam sanningshalt är att skjuta sig själv i foten. Jag vill bespara mina medmänniskor på detta forum den behandlingen.

     

    Okej men vad vill ni att jag ska visa? Ett mail med mailadress och allt eller?

  18. jaha. ännu en sådan här tråd. Don't feed the troll, aka ryan.

     

    Ja. Det är sant. Och jag har redan erkännt från min Ryan profil att det jag skrev från den var bullshit.

     

    Just därför startade jag en ny profil för just den anledningen att jag nu ville bli tagen på allvar, och att det jag säger nu faktiskt är sant.

    Och att jag skriver på detta forumet har inget att göra med mina manus och att jag behöver hjälp med dem, utan jag frågade helt enkelt om någon här har lyckats med samma som jag och om det var en så stor bedrift som jag hoppats. Slutsatsen jag drar av denna tråden är att JA det är det, till och med till den grad att vissa inte ens tror på det. Med andra ord, som vissa pekat ut, så finns det mycket avundsjuka här och folk med tro, visioner och drömmar som tyvärr knappt når upp till taklampan.

  19. Ladiesman kan bevisa för oss om det är sant eller falskt genom följande.

     

    Lägg upp synopsis.

     

    Det finns inget, garanterat inget produktionsbolag som skulle läsa ett långfilmsmanus (jag antar att det är långfilm) utan att ha läst synopsis av en okänd författare.

     

    Ge oss synopsis..

     

     

    Alltså herregud. Var får vissa luft ifrån? Igen, varför skulle jag ljuga, och VAD HAR DU FÖR ERFARENHET som säger att du ska veta att produktionsbolag inte läser? Så sjukt patetiskt..

     

    Angående synposis har jag inte ens en renodlad sådan, utan däremot ett "beat sheet" som ser rent utsagt förjävligt ut, och som jag ändå skulle valt att dela med mig utav vid ett senare tillfälle, om någonsin.

     

    Och varför skulle det ens bevisa att de har läst det, bara för att jag skrivit en synopsis? Jag kan väl lika gärna skriva en synopsis nu i efterhand för vad fan som helst, och det skulle få dig/er att tro mig?

×
×
  • Skapa nytt...