Resultat 1 till 9 av 9

Ämne: Bytt till Premiere cc, mono blir till stereo

  1. #1
    Besatt medlem monnexss avatar
    Reg.datum
    dec 2006
    Inlägg
    429
    Karma
    13

    Standard Bytt till Premiere cc, mono blir till stereo

    Har bytt från cs6 till cc. Öppnade ett projekt i cc jag hållit på med i cs6. Verkade då som att inte projektet tog med sig inställningar för ljud till cc. Jag hade i cs6 inställt så att jag fick två separata monokanaler för varje klipp. I cc är alla klipp ihopslagna så inte ljudet är separerat. Hur gör jag nu med alla tidslinjer där ljudet slagits ihop?

  2. #2
    Besatt medlem Max_Hs avatar
    Reg.datum
    jun 2006
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    5 677
    Karma
    18

    Standard

    Har inte hört om det förut... Starta ett nytt CC projekt (uppdatera till .01 som kom i förrgår) och importera CS6 projektet i CC.


    //Max

  3. #3
    Besatt medlem monnexss avatar
    Reg.datum
    dec 2006
    Inlägg
    429
    Karma
    13

    Standard

    Tror kanske jag uttryckte mig lite fel. Givetvis är inte alla klipp ihopslagna. Menade att ljudet i varje enskilt klipp är ihopslagna som en stereokanal istället för två separata monokanaler.

    Jag importerade ett cs6 projekt från cc och har uppdaterat. Men bör jag kanske göra de ljudinställningar jag vill ha som standard innan jag importerar projektet?

    Passar på med lite lite ros också. Fantastisk synkfunktion för ljud. Bara den gör det värt att uppgradera till cc!

  4. #4
    Besatt medlem Max_Hs avatar
    Reg.datum
    jun 2006
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    5 677
    Karma
    18

    Standard

    Borde inte hända. Kan du möjligen skicka projektfil(en/erna) på något sätt?

  5. #5
    Besatt medlem monnexss avatar
    Reg.datum
    dec 2006
    Inlägg
    429
    Karma
    13

    Standard

    Visst det kan jag göra, ska jag mejla eller vad är enklast?

  6. #6
    Besatt medlem Max_Hs avatar
    Reg.datum
    jun 2006
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    5 677
    Karma
    18

    Standard

    Bäst är Sprend och som mottagare: mhagelst (a) adobe.com

    /M

  7. #7
    Besatt medlem monnexss avatar
    Reg.datum
    dec 2006
    Inlägg
    429
    Karma
    13

    Standard

    Fint väder och sommar kom emellan därför blev det inte att jag skickade filen. Men nu när jag ändå tänkte göra det såg jag att jag måste ha blivit lite förvirrad av det lite annorlunda utseendet i CC. CC delar visst upp i "dual mono" men ljudmätaren visade samma levels för bägge kanalerna. Dock upptäckte jag när jag öppnade "audio track mixer" att kanalerna visst visar olika nivåer. Dock står det bara fx på klippen och jag förstår inte hur jag kan justera ljudnivåerna i klippen, direkt i tidslinjen. Skulle även vilja att ljudmätaren ger utslag på varje enskild monokanal och inte visa det som att vänster och höger är identiska, tror inte den gjorde det förut.


  8. #8
    Besatt medlem Max_Hs avatar
    Reg.datum
    jun 2006
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    5 677
    Karma
    18

    Standard

    Jag tror det som hänt är:

    - Monokanalerna från CS6 har "växlats" Standardkanaler som kan innehålla både Mono och Stereo (är osäker varför dock). Men om ditt ljud endast har mono kan det få två nivåmätare som slår identiskt.
    - Angående ljudinställningarna på timeline har detta gjorts om en del till CC, se här: reTooled.net – Premiere Pro New Features – The New Timeline Panel

    //Max

  9. #9
    Besatt medlem monnexss avatar
    Reg.datum
    dec 2006
    Inlägg
    429
    Karma
    13

    Standard

    Tack videon hjälpte!